שתף קטע נבחר

 

ח"כים ערבים ציינו את "יום האסון" לכינון ישראל

אלפי ערבים ישראלים הגיעו לכפר ערבי נטוש סמוך ליקנעם לכנס שכותרתו "אין לוותר על זכות השיבה – יום העצמאות שלהם הוא יום הנכבה שלנו". לדברי ח"כ ברכה "בארץ חיים 300 אלף פלסטינים וחזרתם לאדמתם, לא תשבש את המאזן הדמוגרפי"

כאלפיים ערבים ישראלים בחרו לציין את יום העצמאות שחל אתמול (ד') בדרך שונה ולהזכיר את הנכּבה - האסון של הפלסטינים המציין את הקמת מדינת ישראל, בכנס שנערך בהריסות הכפר אום א-זינאת שנהרס ב-1948 לא הרחק מיקנעם.

 

הכנס נערך תחת הכותרת "אין לוותר על זכות השיבה - יום העצמאות שלהם הוא יום הנכבה שלנו", את הכנס ארגנה "הוועדה הארצית להגנה על זכויות העקורים". האירוע החל בתהלוכה שבסופה התקיים טקס בו נישאו נאומים והוקראו שירים שריגשו את הבאים.


חברי הכנסת צרצור (מימין) בכנס בכפר הנטוש (צילום: מוחמד זבידאת)

 

בכנס השתתפו חברי הכנסת איברהים צרצור ועבאס זקור (רע"מ-תע"ל), מוחמד ברכה וחנא סוויד (חד"ש), ג'מאל זחאלקה (בל"ד) וכמו כן יו"ר ועדת המעקב העליונה של ערביי ישראל, שאוקי חטיב, מנהיג הפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית השייח ראאד סלאח וכן מספר גדול של אישי ציבור מהמגזר הערבי.

 

במהלך הטקס הוקראו שמותיהם של 531 הכפרים והיישובים שנהרסו וננטשו במהלך מלחמת השחרור וכן נשמעו זיכרונות מפי תושבי הכפר אום א-זינאת ושל נציגי הוועדה הארצית. במקביל ציינה הוועדה את היום במספר פעילויות ואירועים ציבוריים בכל רחבי הארץ.


חבר הכנסת ברכה ובני משפחתו

 

חבר הכנסת ברכה בחר, כבכל שנה, לציין באופן אישי את סיפורה של משפחתו. ברכה הגיע לחורבות הכפר ספוריה, הנמצא בין שפרעם לנצרת ליד ציפורי, כפי שעשה מאז היה ילד. ברכה הגיע למקום יחד עם רבים מבני משפחתו ובני משפחות אחרות שפונו מהכפר ב-1948.

 

"בזמן שכוחות ההגנה הגיעו לאזור הכפר כל הנשים בכפר התחבאו במערה סמוכה וחסמו אותה עם עצים כדי שהחיילים לא ידעו שהן נמצאות בפנים. לפתע התחילה דודתי שהייתה אז תינוקת לבכות ולצרוח. אחת הנשים במערה הציעה לסתום לה את הפה בכל מחיר, אפילו בחניקה מחשש שכל יושבי המערה ייחשפו ואולי אף יירצחו. אמי אזרה אומץ, יצאה מהמערה למרות הכוחות שבחוץ, הגיעה עד לבית וחזרה עם מים ובכך איפשרה לתינוקת להירגע והצילה את כולם", סיפר ברכה.

 

ברכה התייחס בהרחבה לסוגיית העקורים ולזכות השיבה. לדבריו, "יש 300 אלף פלסטינים בישראל שהם מהגרים במולדתם. ישראל טוענת שזכות השיבה תשבש את המאזן הדמוגרפי. אולם, כאן מדובר באזרחים החיים בישראל וחזרתם לאדמתם לא תשנה שום דבר במאזן הדמוגרפי של ישראל. זהו עוול ואת העוול הזה צריך לתקן".


פורסם לראשונה 03/05/2006 22:11

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוחמד זבידאת
הכנס באום א-זינאת
צילום: מוחמד זבידאת
מומלצים