אולמרט על כסא שרון: נשנה את הגבולות
בטקס חגיגי נכנס אהוד אולמרט ללשכת ראש הממשלה וסיפר על געגועיו לאריאל שרון - "אילו אפשר היה להבטיח שאריאל שרון יהיה כאן, הייתי מוכן לחכות את כל הזמן שיידרש עד לכניסתי לבניין זה". הוא חזר על משימתו העיקרית: "נשנה את דפוסי הקיום של מדינת ישראל כדי להבטיח אותה כמדינה עם רוב יהודי מוצק וגבולות שניתן להגן עליהם"
"אילו אפשר היה להבטיח שאריאל שרון יהיה כאן, הייתי מוכן לחכות ללא בעיות את כל הזמן שיידרש עד כניסתי לבניין זה, אבל אריק לא כאן ותפילותינו וגעגועינו מלווים אותו", כך אמר היום (א') ראש הממשלה, אהוד אולמרט, בטקס כניסתו ללשכת ראש הממשלה שהתקיים בבניין ראש הממשלה. את פניו של אולמרט קיבל מנכ"ל המשרד היוצא, אילן כהן, במלים חמות תוך הזכרתו של מורם ורבם, אריאל שרון, המאושפז בבית החולים. מאות אנשי המשרד קיבלו את אולמרט עם כניסתו לראשונה למשרד.
אולמרט בטקס (צילום: סטודיו אדי בוי)
"נפעל בעוצמה אדירה ללא הפסקה, גם אם נצטרך להתמודד עם מכשולים אדירים", אמר ראש הממשלה. "לא נוותר כדי להגשים את ההתחייבויות שנתנו לציבור הישראלי ולמדינה. אין לי ספק כלל שזאת משימה חסרת תקדים בהיקפה, אני יודע שהרוב המכריע של הציבור הישראל יזדהה עם המשימה שלנו".
הפעם הראשונה על הכסא (צילום: איי.אף.פי)
לדבריו, "בשנים הקרובות נשנה את דפוסי הקיום של מדינת ישראל כדי להבטיח אותה כמדינה עם רוב יהודי מוצק וגבולות שיכולים להגן עליהם, שיכולים לתת בטחון לתושבי ישראל ושיפרידו ביננו לבין אלה שצריכים לחיות לצידנו ולא בתוכנו. זאת תהיה המשימה המרכזית, ולא נחסוך מאמץ. אני מאמין שאנחנו נוכל להגשים את המשימה הזאת".
המשנה לראש הממשלה, שמעון פרס, אמר לפני כניסתו לישיבה כי הוא נרגש מיציאתה של הממשלה החדשה לדרך. פרס הוסיף כי הוא מניח שהממשלה תעמוד במשימות הלא פשוטות שלפניה והביע תקווה שתוכנית ההתכנסות אכן תצא אל הפועל.
התקציב אושר - יעבור להצבעה בכנסת
בישיבתה השבועית הראשונה אישרה הממשלה את תקציב המדינה וחוק ההסדרים לשנת 2006. התקציב עומד על 284.2 מיליארד שקלים. לאחר ההצבעה בקריאה ראשונה, תדון ועדת הכספים של הכנסת בתקציב ואז יוכנסו בו השינויים הרלוונטיים,
לפני הגשתו לקריאה שנייה ושלישית בכנסת, באיחור של יותר מארבעה חודשים.
שר האוצר, אברהם הירשזון, אמר כי יפעל להעביר את התקציב בתוך פחות מ-45 הימים המוקצבים לו לפי החוק. לדבריו, מדובר בתקציב טוב והוא מאמין שגם השינויים המתבקשים מההסכמים הקואליציוניים יעברו בקריאה שנייה ושלישית בכנסת בפרק הזמן האמור.
שר החקלאות, שלום שמחון (עבודה), קרא לראש הממשלה ולשרים לקצר את לוח הזמנים הקבוע בחוק לאישור תקציב המדינה. "יש לאפשר למשרדים להיכנס להליך עבודה מסודר וליישם את המדיניות התקציבית. אין לשרים אף יום מיותר", אמר.
ישי בממשלה: הופתעתי מייקור הלחם
שר התמ"ת החדש, אלי ישי, התייחס בישיבת הממשלה לייקור מחיר הלחם. "הופתעתי מהעיתוי", אמר. "עם זאת אני מתכוון לבחון את הסוגיה כדי למצוא את הנוסחא שהעלאת מחיר הלחם עתה לא תפגע במשק בעתיד". ישי זכה לתמיכתם של שר התחבורה שאול מופז, ושר הבינוי והשיכון מאיר שטרית. "אני בטוח שראש הממשלה יגבה את הרצון של כולנו להשאיר לאנשים את פת לחמם בצלחתם", אמר ישי בצאתו מישיבת הממשלה.
כזכור, בסוף השבוע התברר כי הממשלה העלתה את מחיר הלחם בשבעה אחוזים, וזכתה למתקפה חריפה מצד חברי כנסת וארגונים חברתייים . סיעת הליכוד אף הגישה הצעת אי אמון בממשלה בעקבות ייקור הלחם. חברת הכנסת, שלי יחימוביץ', אמרה
ל-ynet כי "מדובר במחטף שמטיל צל כבד על הכוונות האמיתיות של אולמרט בכל הנוגע להצהרות על המלחמה בעוני. זה צעד שפוגע אך ורק בעניים ומדובר במהלך ציני".
חבר הכנסת, משה כחלון, אמר כי "נחשף פרצופן האמיתי של המפלגות ה'חברתיות' ש"ס ומפלגת העבודה שבחרו לפגוע ערב השבעת הממשלה דווקא בציבור שבחר בהם". גם סיעת האיחוד הלאומי מפד"ל תקפה את ההחלטה. חבר הכנסת, יצחק לוי, העלה הצעה לסדר בנושא שתידון ביום רביעי במליאת הכנסת.