שתף קטע נבחר

 

בשורה ליום המילואים: אזרחים יחליפו מילואימניקים

בעוד מספר שנים יכנסו לתוקף המלצות שתי ועדות - לקצר את שירות הסדיר ומאידך לקרוא לחיילי המילואים רק בחירום. קצין מילואים ראשי: יש למצוא את האיזון הראוי בין שתי הוועדות. לדבריו, "לא מן הנמנע כי בעתיד יבצעו גורמים אזרחיים משימות חיצוניות (נהיגה, מטבח), בעוד שחיילי הסדיר והמילואים יעסקו רק בתחומים צבאיים"

"מסקנות ועדת ברוורמן מחד, בכל הקשור לאופי שירות המילואים ומסקנות ועדת בן בסט הקשורות לקיצור שירות החובה, מעמידות אותנו בדילמה רצינית ובפני בעיה לא פשוטה". כך אמר היום (ג') ל-ynet תת אלוף דני ון-בירן, קצין מילואים ראשי, לרגל יום המילואים המצויין היום.

 

לדבריו, העובדה שלפי מסקנות שתי הוועדות, חיילים בשירות חובה ישרתו פחות משלוש שנים ובמקביל חיילי מילואים יקראו אך ורק לאימונים לצורך מערך חירום ולתעסוקות מבצעיות, יציבו בפני צה"ל אתגר לא פשוט, מכיוון שהצבא יצטרך ליישם בפועל את שתי הרפורמות האלו.

 

תא"ל ון-בירן ציין כי יש למצוא פתרונות יצירתיים ואיזון ראוי בין מסקנות שתי הוועדות. לדבריו, חלק ממשימות המילואים יבוצעו על חיילים בשירות סדיר ואילו מספר משימות יופרטו לגורמים אזרחיים. "כבר עכשיו חיילים בשירות סדיר מבצעים משימות של אבטחת יישובים. לא מן הנמנע כי בעתיד יבצעו גורמים אזרחיים משימות חיצוניות, בעוד שחיילי הסדיר והמילואים יעסקו רק בתחומים צבאיים". 

 

קצין מילואים ראשי ציין כי משימות אחרות, שמבוצעות על-ידי חיילי מילואים, כגון נהיגה, יבוצעו על-ידי גורמים אזרחיים וכך יוכלו אותם חיילים להתעסק אך ורק באימונים לקראת משימות בשעת חירום. לדבריו, יש להמשיך לקדם את הנושאים האמיתיים שעומדים על הפרק בנושא המילואים.

 

"אחת המשימות החשובות שלנו היא לשנות בישראל את האקלים החברתי, כך שאנשים יכירו ויוקירו את אלו שמגיעים לשירות מילואים. לצורך כך צריך ליצור הפנמה בחברה, לחשיבות של שירות המילואים, גם בקרב המעסיקים, שלא תמיד מתלהבים לשלוח את העובדים שלהם לשירות מילואים ומערימים קשיים. לדעתי שירות מילואים בישראל הוא בעיה של החברה וכאשר יכירו כאן בחשיבות של שירות זה המצב ישתנה לטובה".

 

ויש כאלו שמחכים לצאת למילואים

 

בבית הנשיא התקיים הבוקר טקס הענקת פרסי הוקרה והצטיינות לפלוגות מילואים. בטקס השתתפו נשיא המדינה, משה קצב, שר הביטחון, עמיר פרץ, והרמטכ"ל דן חלוץ. בין מקבלי הפרס, נמצאת גם פלוגת סיור 9300 שחייליה משרתים בגבול הצפון והיא מגנה על היישובים בגבול לבנון. מדובר בפלוגה חדורת מוטיבציה שאנשיה מתנדבים לעשות מילואים לעיתים תכופות, אפילו מעל למכסת ימי המילואים המקובלת (כ-120 אחוזי התייצבות בממוצע).


טקס הענקת פרסי ההוקרה בבית הנשיא  (צילום: חיים צח)

 

מפקד הפלוגה רב-סרן (במיל.) חיים סלע, שחגג לא מזמן את יום הולדתו ה-40. סיפר כי הוא וחבריו לפלוגה נהנים מכל רגע משותף בשירות המילואים. סלע סיפר ל-ynet כי "זו אהבה למדינה שלנו, זו אהבה לצבא. כל החברים בפלוגה, גם הצעירים וגם המבוגרים שמתנדבים לשירות, עוזבים להרבה זמן מדי שנה את מקום עבודתם כעורכי דין, אנשי עסקים וכלכלה, פקחים ברשות שמורות הטבע ועוד תפקידים רבים ומתרכזים במטרה אחת – להתגייס ולהגן על גבולות המדינה".

 

כמחצית מחיילי פלוגת המילואים הם דרוזים, מרביתם מתגוררים בכפר בית ג'אן שבגליל. לדברי סלע, החברות לא מסתיימת באימונים ובתרגילי השטח. "ישנם אחת לחודש או חודשיים מפגשים בין החברים ויציאות משותפות עם בנות הזוג ולעיתים גם עם שאר בני המשפחה, לבילוי של ערב מהנה שמסייע בדרך נוספת לגיבוש שלנו"

.

חלק מחיילי המילואים המשרתים בפלוגה עברו כבר את הגיל שבו הם היו אמורים להשתחרר משירות, אבל הם ממשיכים לצאת למילואים בשמחה. "מבחינתם הגיל לא מהווה מכשול, אלא דווקא יתרון לניסיון הרב שהם צברו עד כה בשירותם. אני מקווה שיותר ישראלים יתמידו לשרת במילואים ויתרמו בכך למדינה שכולנו אוהבים", סיכם סלע.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דובר צה"ל
פתרונות יצירתיים. תא"ל ון בירן
צילום: דובר צה"ל
צילום: חיים צח
קצב פרץ וחלוץ בטקס
צילום: חיים צח
צילום: חיים צח
רס"ן סלע (משמאל)
צילום: חיים צח
מומלצים