המפכ"ל לקציניו: אמשיך להוביל את המשטרה
בשיחת ועידה עם הניצבים במשטרה, העביר המפכ"ל המוזהר, רב-ניצב משה קראדי, מסר של הרגעה והודיע שימשיך להוביל את המשטרה בעצמו. המפכ"ל דן בשיחת ועידה עם הפיקוד הבכיר במכתבי האזהרה ששלחה ועדת זיילר. השר לביטחון פנים, אבי דיכטר, זימן את תשעת ניצבי המשטרה לשיחה במשרדו. גורמים המקורבים אליו אמרו שהוא ימתין למסקנות הוועדה. ניצב משנה יורם לוי: "עברתי את שלב הדאגה"
עסקים כרגיל? מפכ"ל המשטרה, רב-ניצב משה קראדי, שהוזהר בפרשת פריניאן, שוחח הערב (יום ג') עם סגל הפיקוד הבכיר במשטרה וביקש מקציניו להעביר מסר של הרגעת השטח ו"עסקים כרגיל". הוא הודיע שימשיך להוביל את המשטרה בעצמו ליעדים שהציב לה. בהמשך נועד קראדי עם השר לביטחון פנים אבי דיכטר. המפכ"ל מינה צוות מיוחד בראשות סגן המפכ"ל, ניצב בני קניאק, שיעניק סיוע משפטי לשוטרים המוזהרים.
דיכטר זימן את תשעת ניצבי המשטרה לשיחה הערב במשרדו. הוא עדכן את ראש הממשלה, אהוד אולמרט, השוהה בארה"ב וגם את ממלאת מקומו, השרה ציפי לבני, בהתפתחויות בפרשת פריניאן. גורמים המקורבים לדיכטר אמרו ל-ynet כי בשלב זה, השר אינו מתכוון לנקוט בשום פעולות עד שוועדת זיילר תגיש את מסקנותיה.
ניצבי המשטרה מגיעים לפגישה (צילום: גיל יוחנן)
גורמים במשטרה אמרו ל-ynet שכ-20 קצינים השתתפו בשיחת הוועידה עם קראדי, שבה לא ניתנה להם אפשרות לשאול שאלות. קראדי אמר: "נמשיך להילחם בפשיעה. זה נכון שההמלצות הן לא דבר נעים אך זה לא יגרור בעקבותיו זעזוע במשטרה. איני מקל ראש במכתבי ועדת זיילר, אך מוניטין המשטרה מונח על כף המאזניים ולכן הימים הבאים חשובים מבחינת התנהלות המשטרה. צריך להביט קדימה ולעמוד ביעדים שהצבנו לעצמנו".
המפכ"ל הבטיח שבטווח הארוך, המשטרה תנתח את כל מסקנות הוועדה ותפעל בשקיפות מלאה. הוא ציין כי מדובר בתקופה מורכבת לארגון שנמצא כולו בצילה של ועדת זיילר: "יחד עם זאת, חובתי וחובתכם להמשיך לעסוק בנושאים שנמצאים על סדר היום הלאומי".
מספר שעות לאחר שוועדת זיילר שלחה את מכתבי האזהרה בנוגע לפרשת האחים פריניאן, קיים מפכ"ל המשטרה, רב-ניצב משה קראדי, תדרוך טלפוני בשיחת ועידה עם סגל הפיקוד הבכיר. מוקדם יותר נועד עם קראדי עם השר לביטחון פנים, אבי דיכטר. קראדי, כמו קצינים בכירים אחרים, קיבל מכתב מהוועדה לבדיקת התנהלות המשטרה והפרקליטות בפרשה.
הוועדה תאפשר לכל המוזהרים להשיב בטיעונים, ראיות וחומרים שלא הועלו עדיין בפניה עד 6 ביוני, בטרם תפרסם את מסקנותיה הסופיות. מטרת שיחת הוועידה היא "ליישר קו" עם הסגל הבכיר בנוגע לפרשה וזו השיחה הראשונה של המפכ"ל עם הדרג הבכיר של המשטרה בעקבות הסערה שמתחוללת מאז שליחת המכתבים.
בצהריים נפגש השר לביטחון פנים דיכטר עם היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז. הפגישה תואמה מראש אולם על רקע האירועים עמדו מכתבי האזהרה והמשמעויות המשפטיות שלהם במוקד הדיון.
מלבד קראדי, אשר בעת הפרשה היה מפקד מחוז הדרום במשטרה, קיבלו מכתבי אזהרה גם קודמו בתפקיד המפכ"ל המשטרה, שלמה אהרונישקי, מפקד מחוז ירושלים אילן פרנקו ומנהל מח"ש הרצל שבירו. גם בפרקליטות קיבלו הבוקר מספר מכתבי אזהרה. פרקליטת מחוז הדרום, עורכת הדין יסכה ליבוביץ', והפרקליטה חנה מגד מפרקליטות מחוז הדרום, הוזהרו אף הן.
משרד המשפטים מסר בשם פרקליטות מחוז הדרום: "ועדת זיילר הוקמה לשם חקירת התנהלות גורמי המשטרה השונים בטיפול באירועים ובחקירות הנוגעים לאחים פריניאן החל מרצח פנחס בוחבוט ועד לרצח צחי בן אור, ולטיפול גורמי הפרקליטות בנושא הסכם עד המדינה עם צחי בן-אור. הוועדה לא העירה הערה כלשהי בכל הנוגע להתנהלות הפרקליטות בנושאים הנ"ל ולא מצאה כל פגם בטיפולה בפרשייה האמורה. הערותיה של הוועדה מתייחסות לנהלים פנימיים של עבודת הפרקליטות בנושאים אחרים בלבד".
ניצב משנה לוי: "אני כבר עברתי את שלב הדאגה"
ניצב-משנה יורם לוי, מפקד מחוז דרום לשעבר אשר מינויו השנוי במחלוקת וקרבתו למשפחת פריניאן הם שהובילו להקמת הוועדה, קיבל גם הוא מכתב אזהרה. בני משפחתו החליטו לפי שעה שלא להגיב והסבירו שאינם רוצים שהוא יהיה זה שימשוך את מירב תשומת הלב. לוי עצמו אמר: "הוועדה שלחה מכתבים והיה ברור שהיא תשלח מכתבים בתפוצה הזו. צריך לזכור שהמכתב והוועדה בכלל, מתייחסים יותר למינוי שלי ולא למחול השדים וההתנהלות התקשורתית כאילו שאני מושחת. הועדה תוקפת את כולם - את מח"ש, את הפרקליטות ואת כל מי שהופיע לפניה. אני כבר עברתי את שלב הדאגה וכעת חשוב מבחינתי שהוועדה תסיים את עבודתה ותפרסם את מסקנותיה".
מאז פורקה יחידת ימ"ר דרום ופוזרה במחוז הדרומי, שוהה ניצב משנה לוי בחופשה. בעבר נפוצו שמועות על תפקידים שונים שהוצעו לו - חלקם הוגדרו על ידי מקורביו כמעליבים - אבל הוא עצמו עדיין לא קיבל זימון לתפקיד כזה או אחר. "אנחנו מקווים
שבסופו של דבר המשטרה והציבור בכלל ידעו להעריך את תרומתו של יורם למשטרה ולמלחמה שלו בפשיעה במחוז הדרומי", אמרו מקורביו.
מוזהר נוסף במסגרת הפרשה הוא רב פקד רובי גלבוע, שהיה ראש מחלק בילוש בימ"ר דרום. גלבוע לא נשמע מודאג היום, גם לאחר שיגור מכתבי האזהרה: "כל הסיפורים על שחיתויות וכדומה נעלמו בסופו של דבר. נשארו רק עניינים מנהליים - האם היה צריך להפעיל מקור כך וכך, באיזו דרך וכדומה. אין פה שום חשד לפלילים ובזה זה מסתכם".