גורמים בוושינגטון: "מסגרת הזמן של בוש מול איראן - שנה"
ל-ynet נודע כי בפגישותיו עם ראש הממשלה אולמרט הבהיר הנשיא האמריקני: מסגרת הזמן לפעילותה של ארצות הברית מול משבר הגרעין האיראני דומה ללוח הזמנים שהציג אולמרט - וכך גם הנחישות למנוע מאיראן להגיע לפצצה. וברקע: מקורות דיפלומטים בארה"ב לא שוללים שיחות עם איראן, איראן מצידה מוכנה להשעות את העשרת האורניום
נשיא ארצות הברית, ג'ורג' בוש, הביע את הסכמה לכך שפעילותה של ארצות הברית בכל הנוגע למשבר הגרעין האיראני תתבצע במסגרת לוח הזמנים שהציג לו ראש הממשלה, אהוד אולמרט - כך נודע ל-ynet מפי גורמים בוושינגטון. אולמרט הציג בימים האחרונים בבית הלבן את הערכתה של ישראל, לפיה איראן תשיג יכולת טכנולוגית עצמאית לייצור נשק גרעיני בתוך כשנה.
ראש הממשלה אף הביע בפני בוש את חששו מפני סחבת דיפלומטית בנושא במועצת הביטחון של האו"ם, בעוד איראן ממשיכה בפעילות העשרת האורניום. בצאתו מהפגישה עם הנשיא בוש, אמר אולמרט לכתבים הישראלים "אני מאוד, מאוד, מאוד מרוצה", בעקבות הדברים ששמע מהנשיא באשר לטיפול במשבר האיראני.
ל-ynet נודע כי הנשיא בוש הבהיר לאולמרט כי אין בכוונתו לאפשר לאיראן להשיג נשק גרעיני. זאת בניגוד לגורמים אחרים בוושינגטון, אשר הביעו לאחרונה ספק אם ניתן בכלל למנוע מאיראן להגיע ליכולת שכזו.
בכוונת ארצות הברית להעניק למועצת הביטחון זמן מוגבל לקבלת החלטה נגד איראן. האמריקנים עומדים על כך שהחלטה כזו תכלול צעד לפי "פרק 7" של אמנת האו"ם, אשר ייאפשר למועצה להטיל על איראן סנקציות כלכליות וצבאיות במידה ולא תשעה את פעילותה הגרעינית. במידה ורוסיה, שלה זכות וטו על החלטות מועצת הביטחון, תתמיד בסירובה לכלול החלטה מכוח "פרק 7", ארה"ב מתכוונת להביא להטלת סנקציות בינלאומיות על איראן מחוץ למועצה, בסיוע המדינות המתועשות.
בתוך כך, למרות הרברבנות הפומבית של איראן, מתרבים הסימנים שראשי משטר המולות בטהראן חוששים מהחלטה אפשרית של מועצת הבטחון או מהחלטות אחרות הטלת סנקציות. לאחרונה החלה איראן לשגר איתותים לארצות הברית על רצונה לנהל עמה שיחות ישירות. היחסים הרשמיים בין שתי המדינות נותקו בעקבות עליית חומיני לשלטון ב-1979.
מקור דיפלומטי אמר כי ארצות הברית אינה שוללת את האפשרות לקיים שיחות עם איראן. עם זאת ציין כי ארה"ב עשויה להגיע לשיחות שכאלה, אך רק לאחר שמועצת הביטחון תקבל החלטה על פי "פרק 7" ולאחר שאיראן תחזור ליישם את הסכם פריז ותפסיק את העשרת האורניום. כך שגם אם ארה"ב תחליט לקיים את השיחות עם איראן, ברקע ירחף האיום לממש את "פרק 7".
היום צפויה להתקיים באירופה פגישה נוספת של מנכ"לי משרדי החוץ של בריטניה, גרמניה, צרפת ותת מזכיר המדינה האמריקני למדיניות ניק ברנס. זאת במסגרת הניסיונות להגיע להסכמה באשר לנוסח החלטת מועצת הביטחון בנושא.
בסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית אמרו הלילה כי איראן מוכנה להשעות את העשרת האורניום לכמה שנים. זאת, כחלק מעיסקה שנועדה להפיג את החששות במערב.