תיאטרון חיפה יתנהל ללא מנהל אמנותי
לצידו של המנכ"ל עודד פלדמן תסייע בשנתיים הקרובות ועדת יועצים שמכהנים במשרה מלאה במוסדות אחרים. ברפרטואר העונה הקרובה: "תשע בכיכר" ו"הר אדוני"
את מסיבת העיתונאים שנועדה להציג את הרפרטואר של העונה החדשה של תיאטרון חיפה סיים עודד פלדמן, המנכ"ל החדש, בציטוט: "הממוצע של ההמון, גבוה מהישגיהם של הבכירים בחברה". בכך סימן המנכ"ל במידה רבה את כיוונו של התיאטרון החיפאי המצוי מזה מספר חודשים בהקפאת הליכים. הצהרה זו, לצד העובדה כי התיאטרון יתנהל בשנים הקרובות ללא מנהל אמנותי אלא בסיוע צוות של ארבעה יועצים למנכ"ל שמכהנים כולם במשרה מלאה במוסדות אחרים, מבהירה כי אין מדובר בכשל לשון אלא באג'נדה מובהקת.
בהרכבת התוכנית האמנותית לשנתיים הקרובות סייעו יבגני אריה, מנהלו האמנותי של תיאטרון "גשר", אילן רונן, מנהלו האמנותי של תיאטרון הבימה, איציק ויינגרטן, מנהל בית הספר לדרמה במכללת סמינר הקיבוצים ודניאלה מיכאלי, מנהלת פסטיבל עכו לתיאטרון אחר. במדינה שבה גם במחציתה השנייה של כל שנה נתונה, מנהלי מוסדות אינם יודעים מה היקף תקציבם, פרישת תוכנית רחבת היקף ובה 16 הפקות, ברובן רבות משתתפים, מעלה תהיות בנוגע לאפשרויות יישומה. כשפלדמן מצהיר: "הקריטריונים של מנהל תרבות דורשים מתיאטרון בסדר גודל של חיפה ארבע הפקות חדשות בעונה, אבל אנחנו נייצר כפול מזה", ראוי להתייחס לנאמר בזהירות.
תיאטרון חיפה סוחב על גבו גירעון שלדברי הנאמן הציבורי שמינה לו בית המשפט נאמד ב-17.5 מיליון שקל. למרות שחלק מההפקות ייעשו בשיתוף עם תיאטראות אחרים ובכך יחולק הנטל התקציבי, הצהרה שכזו נשמעת פזיזה. אם בתחילת מסיבת העיתונאים צייר ראש עיריית חיפה, יונה יהב, תמונה אופטימית ודיבר על אופק חדש ועתיד ורוד מתמיד, הזכיר הנאמן, עו"ד עופר אטיאס, את פריסת החובות לבנקים (13 מיליון שקל), לנושים הבלתי מאובטחים (2.5 מיליון שקל) ולקרנות ולקופות הגמל (2 מיליון שקל). כשיהב דיבר על שילוב זרועות בין מערכת החינוך, התיאטרון והתזמורת הסימפונית הפועלים בעיר והודיע על פתיחתו המטפורית של הכביש בין תל אביב לחיפה, דיבר הנאמן על תהליך הבראה קשוח שיכלול קיצוץ של 4 מיליון שקל בעלויות שכר ופיטוריהם של 19 מעובדי התיאטרון. מה שיישאר מתיאטרון חיפה אחרי הקיצוצים הוא גרעין מצומק של להקת שחקנים הכוללת את סלים דאו, יוסף אבו ורדה, יואב ברלב, רוברטו פולק, נורמן עיסא ונמרוד ברגמן. ההפקות המתוכננות יסתמכו על שחקני חיזוק מבחוץ.
עם כל הרצון הטוב להעמיד את תיאטרון חיפה על הרגליים, את הפערים בין האוטופיה שהציגו ראש העירייה והמנכ"ל קשה ליישב מול מצבו העגום של המוסד. לפני כחצי שנה מינה יהב ועדה מיוחדת בראשותו של גבי מגל לבדוק את תפקודו של התיאטרון ולהצביע על כשליו. למרות שחלקים מן הדו"ח הודלפו לעיתונות (בעיקר מסיבות פוליטיות פנים עירוניות ותיאטרוניות שמטרתן לנגח יריבים), תכניו נגנזו במלואם. בתגובה לשאלה מדוע בחר ראש העיר להסתיר את הדו"ח והאם אין בקבירתו ניסיון לטשטש כשלים שיעמדו בדרכו החדשה של התיאטרון, אמר יהב: "גם בעסק ציבורי לא כל דבר מחויב בשקיפות. התיאטרון עמד בפני קריסה ואין לי שום רצון שהדו"ח יעיב על דרכו החדשה".
יהב קשר בין מצב התיאטרון לבין תפקודו של המנהל האמנותי הקודם, דורון תבורי, שפוטר על ידו. אך כשנשאל האם כשלון העונות האחרונות אינו קשור גם בתפקודו של המנכ"ל הקודם, ישראל בן שלום, העדיף שלא לענות. בן שלום, יש לציין, הוחזר עם מינויו של פלדמן לעבוד בלשכת ראש העיר חיפה ואף זכה לקידום.
מסנדרסון ועד אלתרמן
רפרטואר התיאטרון נבנה לדברי המנכ"ל מתוך רצון לתת מענה לאוכלוסיות השונות שבעיר חיפה. בעונה הקרובה (2006-2007) מתכננים בתיאטרון את הפקת המחזמר "תשע בכיכר" על פי שיריו של דני סנדרסון ובבימויו של מיכה לבינסון; הפקה בימתית לספרו של ארי דה לוקה, "הר אדוני", על פי עיבוד של דני הורוביץ שגם יביים; העלאה מחודשת של המחזה "פיגמליון" מאת ברנרד שאו על פי התרגום המוכר של הלל מיטלפונקט ובבימויו של איציק ויינגרטן והפקה מחודשת למחזה "מפעל חייו" מאת שולמית לפיד.
תוכניות נוספות לעונות הבאות כוללות העלאה מחודשת של "פונדק הרוחות" מאת נתן אלתרמן בבימויה של דניאלה מיכאלי;
הפקת "המעבר לחיים", מחזה עם פזמונים מאת האמריקנית ג'יני וינדרס על נשים בגיל המעבר; מחזה על חייה של אום כולתום בבימויו של דני הורוביץ ובכיכובה של גלית גיאת; ערב שירים ומערכונים מאת חנוך לוין בבימויו של רוני ניניו ובהשתתפות אלי פיניש ומריאנו אידלמן; מופע שירי נעמי שמר שילווה את סיפור חייה של הפזמונאית בבימויו של רוני ניניו והפקה מחודשת של "כנרת כנרת" מאת נתן אלתרמן.
במסגרת הקופרודוקציות ישתף תיאטרון חיפה פעולה עם תיאטרון הקאמרי בהפקת "אמדיאוס", מחזהו של פיטר שאפר על חייו של המלחין הגאון. בהפקה זו יככב איתי טיראן (שגילם את התפקיד גם בהפקת בית הספר למשחק בית צבי) ואת הפרויקט יביים עמרי ניצן. קופרודוקציה נוספת היא "החולה המדומה" מאת מולייר שייעשה בשיתוף עם תיאטרון הבימה ובבימויו של אילן רונן. כמו כן עתיד התיאטרון להפיק בשיתוף עם מנהלת הנמלים את המחזמר "שמח בנמל" מאת שמעון ישראלי. ההפקה, שעלתה בבכורה בתיאטרון אלהמברה בשנת 1971 בבימויו של יוסף מילוא, תשוב לבמה כהפנינג מוזיקלי המלווה בפזמונים מאת דן אלמגור.
זה לא סוד שמספר המנויים של תיאטרון חיפה צנח משמעותית בשנים האחרונות כחלק מהבעת אי האמון ובריחת הקהל למפעלי המנויים של תיאטרון הצפון. כיום חתומים בתיאטרון העירוני 8000 מנויים בלבד ובהנהלתו שמו לעצמם כיעד להכפיל את המספר בשנתיים הקרובות. "אנחנו לא מתעלמים מהתחרות עם תיאטרון הצפון שגברה על רקע הריקנות שנוצרה", אמר פלדמן והוסיף, "זו הסיבה לתוכנית הרפרטוארית העשירה ולהפעלת רב מנוי אטרקטיבי שמציע לצד הפקות תיאטרון חיפה גם הצגות אורחות של התיאטראות המובילים".