שתף קטע נבחר

הזמין מלון, קיבל אכסניה

זוג שהמריא לאיסטנבול גילה עם הגיעו לעיר שהמלון שהזמין הוחלף (פעמיים) במלון ברמה פחותה. השופט שטרסמן: "אם אין לסוכנויות כל חובה כלפי התובעים, לכאורה אין להן כלפיו גם זכויות, ותפקידן נעשה כמעט מיותר, כשכל נוסע יכול לבחור לעצמו באמצעות האינטרנט את המלון שבו ירצה לשהות"

הזמנתם חדר בבית מלון מסוים בחו"ל? לא בטוח שתגיעו אליו. אחת מהפסקאות ב"תנאים הכלליים" שספקי חבילות הנופש מציגים בפניכם ומבקשים שתואילו לחתום עליהם, מאפשרת להם להחליף את בית המלון שהזמנתם בבית מלון אחר, ובתנאי שהוא בדרגה זהה. 

 

ע', המעיד על עצמו כבעל ניסיון עשיר בנסיעות לחו"ל, הזמין עבורו ועבור בת זוגו בית מלון יוקרתי באיסטנבול באמצעות החברות "איסתא" ו"השטיח המעופף". עוד לפני צאתם מהארץ קיבלו הודעה שהמלון שהזמינו לא יוכל לקלוט אותם עקב רישום יתר ועל כן הם מועברים למלון אחר "באותה רמה בדיוק". ע' ביקש וקיבל את שם המלון החלופי - "גרנד הילריום" - ובדק באינטרנט שאכן רמתו זהה. אך כשהגיעו לנמל התעופה בטורקיה התברר לבני הזוג כי בניגוד למה שהובטח להם הם אינם מועברים למלון שציפו לו אלא למלון "אוזבק", שהיה, לדבריהם, "אכסניה ברמה נמוכה".

 

עם שובם לארץ הגישו בני הזוג תביעה נגד "איסתא" ו"השטיח המעופף" לבית המשפט לתביעות קטנות בפתח תקווה, וביקשו לחייב את החברות לפצות אותם על עוגמת הנפש שנגרמה להם.

 

איסתא טענו בכתב הגנה שהגישו ובדיון בבית המשפט כי החברה משמשת כמתווך בלבד בין הנוסע לספק ("השטיח המעופף") וכי הוא נושא באחריות לשינוי. בנוסף, טענו נציגי שתי החברות הנתבעות, כי התובעים לא הוכיחו את טענותיהם בדבר רמתו הנמוכה של המלון.

 

השופט גבריאל שטרסמן שדן בתביעה, החליט לדחות את "התחמקותן של הנתבעות מאחריותן כלפי התובעים" וחייב את "השטיח המעופף" לשלם לבני הזוג 350 דולר. "איסתא" חויבה לשלם לשניים 150 דולר ועל כל אחת מהנתבעות הוטלו הוצאות משפט בסך 800 שקלים. 

 

בנימוקים לפסק הדין כתב השופט, כי "הטענות הסתמיות בדבר היות הנתבעות 'מתווך בלבד' אינן ראויות להישמע בעידן שבו תום הלב הוא יסוד מוסד בהתקשרות עם נוסעים לחו"ל. העובדה שבמסמכי הנתבעות מדובר על זכותן להחליף מלון במלון חילופי לצרכן הנוסע, אין פירושה שהן רשאיות להורידו למלון בדרגה אחרת. הטענה שאין לנתבעות שליטה על הספק המקומי אף היא טענה שאסור שתשמע. אם אין להן כל חובה כלפי התובעים, לכאורה אין להן כלפיו גם זכויות, ותפקידן של הנתבעות נעשה כמעט מיותר בימים אלה כשכל נוסע יכול לבחור לעצמו באמצעות האינטרנט את המלון שבו ירצה לשהות" ( ת"ק 2993/05).

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים