פיטרו אותך? יש לך סיכוי כפול לקבל התקף-לב
חוקרים בארה"ב הגיעו למסקנה שלמקום העבודה שלנו השפעה חזקה על מצבנו הגופני, ושאם חלילה אנחנו מפוטרים, זה עולה לנו בבריאות. על-פי הממצאים: הסיכון לחטוף התקף לב או שבץ מוחי גבוה פי שתיים אצל אלה שפוטרו בהשוואה למי שעדיין עובד
מכתב פיטורין הוא לא רק בשורה עגומה: זה עלול להסתיים במוות, במיוחד אם אתם בעשור השישי לחייכם, כך עולה ממחקר חדש שמתפרסם השבוע בכתב העת לרפואה תעסוקתית וסביבתית בגליונו החדש.
החוקרים מאוניברסיטת ייל בארצות הברית בדקו 4,301 אנשים בגילאי 51 עד 61, במשך 10 שנים. במהלך המחקר, 202 אנשים לקו בהתקף לב, 140 נוספים לקו בשבץ מוחי. ניתוח הנתונים גילה כי כי שיעור התקפי הלב והשבץ המוחי בקרב אלה שאיבדו את מקום עבודתם היה יותר מפי 2 בהשוואה לאלה שהמשיכו לעבוד.
"עבור רבים, אובדן מקום העבודה הוא חוויה מלחיצה", כתבו החוקרים, "הארוע יכול להסתיים בארועים מוחיים ולבביים. בהתבסס על תוצאות המחקר, העלות האמיתית של האבטלה כוללת גם את ההוצאות הבריאותיות הנלוות". שיעור האבטלה בישראל עומד על כ-9 אחוז, מספר הישראלים המובטלים מגיע לכ-247 אלף איש.
מחלות לב מהוות את סיבת המוות המובילה בישראל, לפני גידולים ממאירים, מחלות כלי דם במוח ותאונות. מידי שנה מאושפזים בישראל אלפי חולים שלקו בהתקף לב. עם זאת שיעור התמותה נמצא בירידה, בזכות תרופות הסטטינים להורדת כולסטרול, תרופות להמסת קרישי דם, צנתורים ומודעות לאורח חיים בריא, תזונה דלת שומן וכושר גופני.