שתף קטע נבחר

השבוע הקשה של משפחת שליט

ביום ראשון בישרו נציגי קצין העיר בנהריה לנועם ולאביבה שליט שבנם גלעד נחטף. מאז הפך הבית לחמ"ל, שמרכז שרים, אנשי צבא, קרובים, חברים ומי לא. מדי ערב, מעט אחרי תשע וחצי עוזבים את הבית נציגי המו"מ ואחרוני החברים והמשפחה נותרת ספונה בין יאוש לתקווה. כתב ynet מסכם שבוע במצפה הילה

זה קרה ביום ראשון האחרון. נועם ואביבה שליט יצאו לעוד יום עבודה שגרתי, הוא בישקר, היא בחברה להגנת הטבע. זמן קצר לאחר הגעתם לעבודה, התייצבו נציגי קצין העיר מנהריה ובישרו להם שבנם, גלעד, נחטף. מאז אותו יום, הפך ביתם במצפה הילה - יישוב קהילתי עם נוף פסטורלי בגליל המערבי - לאתר שידורים בינלאומי.  

 

נועם ואביבה שליט הגיעו לפני 18 שנה למצפה הילה, מקום מושבן של 130 משפחות והקימו את ביתם שבו גידלו את שלושת ילדיהם: יואל (23), גלעד (19) והדס (16). עם פרסום דבר חטיפתו של הבן, קיבל האב נועם (52) רס"ן במיל' את הפיקוד. נועם איבד את אחיו במלחמת יום הכיפורים כששירת בגדוד השריון ברק בקרבות הבלימה ברמת הגולן. בניו יואל וגלעד בחרו ללכת בדרך דודם ולשרת בשיריון. גלעד בוגר מגמת מדעים בתיכון מנור כברי בחר להתגייס לשיריון למרות הפרופיל הנמוך.  


יום שני: האב הפך ל"כוכב תקשורת", בעל כורחו (צילום: אביהו שפירא) 

 

האב נועם התייצב בשבוע האחרון שלוש פעמים מול התקשורת והעביר מסרים ברורים וחדים, תומכים בצה"ל ובממשלה, שקטים ומדודים, לצד אמירות של חרדה לגורל בנו האהוב. האם אביבה הסתגרה בבית וסירבה לשוחח עם התקשורת, מתקשה לתפקד ולישון, מחכה כמו כולם שהבן האהוב ישוב הביתה.

 

גם יו"ר היישוב וחברת המשפחה, אילנה לוי זריהן, הפכה שלא מרצונה ל"כוכבת תקשורת" ועדכנה את כולם במסרים שלהורים חשוב לפרסם. חצר הבית של משפחת דרורי המתגוררת ממול, הפך לחפ"ק תקשורתי שאויש סביב השעון בכתבים, צלמי סטילס, וידאו, תאורנים ואנשי סאונד שהתחלפו במשמרות מול הבית. שידורים חיים, ניידות שידור ופריצות חיות מהמקום הפכו הרגל, כשברקע נראה הבית שעל גגו מתנופף דגל ישראל.


יום שלישי: חצר הבית מלאה מבקרים (צילום: איי.פי)

 

מי לא הגיע לבית? המשנה לראש הממשלה שמעון פרס, שהאשים את חאלד משעל, שר הביטחון עמיר פרץ, שר החקלאות שלום שמחון, אלוף פיקוד הדרום יואב גלנט, שדאג להכריז כי "צה"ל יודע מה לעשות והוא גם יעשה" ואלוף פיקוד הצפון אודי אדם. למרות כל הדיבורים, עדיין לא התקבל אות חיים מגלעד, פרט לעדויות שעליהן התבססו הרמטכ"ל דן חלוץ ואלוף אכ"א אלעזר שטרן ולפיהן "גלעד צעד לשבי על רגליו, פצוע אבל במצב טוב".

 

הרב הראשי האשכנזי יונה מצגר הגיע וגם הרב יגאל כספי, מנהל חב"ד באזור, שהחליף את המזוזה בחדרו של גלעד, ראש מועצת הכפר הנוצרי השכן מעיליא, פתחי עסאף, מלווה בכומר אליאס עבד. 90 ילדים מתנועת "בני עקיבא", קיימו יום לימוד וקריאת פרקי תהילים סמוך לבית. והחברים מהשכבה בבית הספר הצליחו לרגש כשהכינו אלבום תמונות מיוחד.

 

כל רסיס מידע וגם הידיעה על פעולת צה"ל העלו את מפלס החרדה וחוסר הוודאות בקרב בני המשפחה. האב החליט להתראיין לתקשורת הזרה באנגלית ובצרפתית. העובדה שהוא אזרח צרפתי וכך גם בנו גלעד, גרמה לשגריר צרפת בישראל, ז'ראר ארו, להגיע לבית המשפחה ולהבטיח לסייע.


יום חמישי: רגע של שפיות (צילום: חגי אהרון)

 

מדי בוקר נראה נועם יושב במרפסת הבית, מתעדכן מנציגי צה"ל על החדשות האחרונות. הוא מקפיד לשמור על קור רוח, חדור באמונה ומרץ, מנצל כל במה על מנת להגיע לחוטפיו של גלעד. "גם הם הורים לילדים ואני מקווה שיש להם צלם אנוש. חשוב שיטפלו בבריאותו של גלעד", אמר.

 

מדי ערב, מעט אחרי תשע וחצי עוזבים את הבית נציגי המו"מ ואחרוני החברים ונותנים למשפחה כמה שעות מנוחה. במשפחה מדברים באהבה על גלעד, על השתילים ששתל, על הצימרים המשפחתיים שניקה, על משחקי המונדיאל שאחריהם עקב בעניין רב.

 

בצהרי יום חמישי החליט נועם להפיג את הלחץ, לקח צינור והחל להשקות את הדשא שנקצץ זמן קצר קודם לכן בידי הגנן העובד ביישוב. עם רדת החשיכה, התכנסו שוב בני המשפחה בתוך עצמם, מתנדנדים בין יאוש לתקווה, רוצים כבר לחבק את גלעד. שבוע נגמר אבל אין קצה חוט בפרשת חטיפתו של גלעד שליט. ממשיכים להתפלל ולהאמין. מחכים לשובו של גלעד הביתה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נועם רותם
מחכים לגלעד
צילום: נועם רותם
צילום: אביהו שפירא
האב עם שגריר צרפת בישראל
צילום: אביהו שפירא
צילום: אוריאל הרשקו
אילנה לוי זריהן הפכה לדוברת
צילום: אוריאל הרשקו
צילום: אביהו שפירא
עזאם מחזק
צילום: אביהו שפירא
צילום: אוריאל הרשקו
פרס מאשים
צילום: אוריאל הרשקו
עמיר פרץ הגיע
צילום: אוריאל הרשקו
צילום: חגי אהרון
יואב גלנט הגיע ממרחק
צילום: חגי אהרון
מומלצים