שתף קטע נבחר

 

דיווחים: לצפון קוריאה יש עוד טילים מוכנים לשיגור

עיתון בקוריאה הדרומית: פיונגיאנג אסרה על תושביה להפליג באזורים מסויימים, עדות לשיגורים נוספים הצפויים בקרוב. סגן שגריר צפון קוריאה באו"ם: אם יוטלו עלינו סנצקיות ננקוט בכל אמצעי הנגד הנדרשים

סגן שגריר צפון קוריאה באו"ם, האן סונג ריול, הודיע כי ארצו "תנקוט את כל אמצעי-הנגד הנדרשים" אם תטיל עליה מועצת הביטחון סנקציות, כתגובה לניסויים שערכה השבוע בטילים מטווח קצר וארוך. רק היום (ה'), יומיים אחרי תחילת ניסוי הטילים, אישרה צפון קוריאה באופן רשמי את עצם קיומו, והבטיחה כי בכוונתה לערוך ניסויים נוספים, כדי לחזק את ביטחונה של המדינה.

 

האישור הרשמי על עצם שיגור הטילים התקבל בהודעה מטעם משרד החוץ בצפון קוריאה, ששודרה בסוכנות הידיעות הרשמית הקוריאנית. בהודעה נמסר, כי לצפון קוריאה "זכות חוקית" לשגר טילים, המהווים חלק מ"שגרת התמרונים הצבאיים שנועדו לחזק את ביטחון המדינה. אם מישהו מתכוון לערער על כך או להפעיל עלינו לחץ, נאלץ לנקוט צעדים תקיפים באמצעים אחרים", לשון ההודעה.

 


דגם של טיל "סקאד B" צפון קוריאני בתערוכה בדרום קוריאה (צילום: איי.פי)

 

עוד בנושא:

   

משרד החוץ הצפון קוריאני הוסיף, כי לשיגור הטילים אין כל קשר לשיחות הרב-צדדיות שנועדו לשכנע את צפון קוריאה לזנוח את תוכנית הגרעין שלה.

 

אמצעי התקשורת בדרום קוריאה דיווחו, כי בשעה זו ישנם שלושה או ארבעה משגרי טילים טעונים ומוכנים לשיגור. לפי אחד מעיתוני דרום קוריאה, אסרה צפון קוריאה על תושביה להפליג בסמוך לחופים מסוימים עד 11 ביולי - צעד שיכול להעיד על כוונתם לקיים בימים הקרובים שיגורים נוספים.

 

אתמול קיימה מועצת הביטחון של האו"ם דיון חירום במשבר. הדיון התקיים לבקשת יפן, שהגישה טיוטת הצעת החלטה, הקוראת לגינוי צפון קוריאה על שיגור הטילים, ועל היותה "המפיצה מספר אחת בעולם של טילים וטכנולוגיה בליסטיים". הצעת ההחלטה דורשת מצפון קוריאה לעצור באופן מיידי את "פיתוחם, ניסויים,פריסתם והפצתם של טילים בליסטיים", ולהקפיא את כל שיגורי הטילים.

 

אם תאושר הטיוטה, תקרא מועצת הביטחון לצפון קוריאה לשוב "בלי תנאים" לשיחות הרב-צדדיות, ולהפסיק כל פעילות הקשורה לתוכנית הגרעין - בכלל זה העשרת אורניום ופלוטוניום. היום ימשיכו נציגי החברות במועצת הביטחון להכין את הטיוטה, ובצהריים יתקיים דיון נוסף בנושא.

 

שגריר יפן באו"ם, קנזו אושימה, אמר בתום הדיון, כי השילוב בין תוכנית הגרעין של פיונגיאנג לשיגורי הטילים האחרונים הוא "בלתי נסבל, ודורש תגובה מהירה וחמורה" ממועצת הביטחון.

 

עוד לפני שמועצת הביטחון קיימה הצבעה על הצעת ההחלטה היפנית, מיהרה טוקיו להודיע על שורת צעדי ענישה נגד צפון קוריאה. יפן הודיעה כי השעתה את טיסות הסחר בין המדינות, ותקפיא למשך שישה חודשים את תנועת המעבורת השבועית שהיא הקשר התחבורתי הישיר היחידי בין השכנות. כמו כן הודיעה יפן כי תטיל מגבלות על תנועת בכירים צפון קוריאנים לשטחה.

 

שגריר רוסיה באו"ם, ויטלי צ'ורקין, הוסיף כי בעוד ששליחת מסר חזק וברור לצפון קוריאה היא חיונית, חשוב יותר למצוא למשבר פתרון דיפלומטי, וכן להביא לחידוש השיחות הרב-צדדיות, שהושעו מאז ספטמבר שעבר.

 

אחד הטילים ששיגרה שלשום צפון קוריאה נחת בים רק כ-300 ק"מ מעיר הנמל הרוסי וולדיבוסטוק. ועם זאת, רוסיה אינה ממהרת לנקוט יד קשה נגד צפון קוריאה. סוכנויות הידיעות דיווחו כי דובר במשרד החוץ הרוסי צוטט בתחנת הרדיו NTV, ואמר ש"צעדים שכאלה רק מסבכים את המצב סביב תוכנית הגרעין של צפון קוריאה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
דרושה תגובה מהירה. שגריר יפן באו"ם
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
מתקן הגרעין ביונגביון
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
מתיחות אזורית. חששות בדרום קוריאה
צילום: איי פי
מומלצים