שתף קטע נבחר

 

פרשת קצב: ייתכן שתיפתח חקירה בלי תלונה

בצמרת המשטרה מחכים לשמוע מה יהיו ההתפתחויות בפרשת הנשיא משה קצב. הוא אמנם לא הגיש תלונה נגד הפקידה, אבל בכיר במשטרה אמר ל-ynet ש"ייתכן שתיפתח חקירה גם ללא תלונות, אם היועץ המשפטי יורה על כך"

נשיא המדינה, משה קצב, מסר אמנם שלא הגיש תלונה על איומי הסחיטה לכאורה מצד פקידתו לשעבר, אך גורם בכיר במשטרה אמר אמש (יום א') ל-ynet ש"אם היועץ המשפטי לממשלה יורה לנו לפתוח בחקירה, היא תפתח גם ללא תלונה של מי מהצדדים". בפרשה הזו עומדות זו מול זו גרסאות הנשיא, הטוען שנסחט באיומים, וגרסת עובדת שלו לשעבר שטוענת שהוטרדה מינית על-ידו.

 

בצמרת המשטרה יושבים בינתיים "על הגדר" וממתינים לראות כיצד תתפתח הפרשה ואם בכלל יגיע הכדור למגרשם. גורם בכיר במשטרה אמר כי "הנוהל הוא שכאשר מגיעה תלונה למשטרה, היא פותחת בחקירה, אבל יכול לקרות מקרה אחר שבו מתגבש מספיק חומר, לכאורה, אצל היועץ המשפטי לממשלה ואם הוא חושב שזה מספיק לפתוח בחקירה, אנחנו יכולים להתחיל בה גם ללא תלונה".  

 

אותו גורם הוסיף: "במשטרה לא צופים שתיפתח חקירה כזאת. יכול להיות שבסופו של דבר יחליט היועץ המשפטי לממשלה שאין די חומר ולא יוגשו תלונות. במקרה כזה, לא תיפתח חקירה". 

 

קצין בכיר אחר הגיב על הדיווחים לפיהם נשמעה ביקורת מצד גורמים במשטרה, על כך שהחומר לא הוגש להם ואמר: "אין ביקורת במשטרה על כך שהחומר עוד לא הועבר מהיועץ המשפטי. החשד, לכאורה, על פרשה בבית הנשיא רץ כשמועה כבר שבוע. אם יש חשש לשיבוש הליכי חקירה, הוא כבר קיים ועוד כמה ימים לא ישנו דבר". לדבריו, "למרות שלכאורה מדובר בחקירה יחסית פשוטה של גביית עדות מהמתלוננת ומהמתלונן, בשל רגישותה ובגלל מעמד המתלונן, החקירה סבוכה".

 

גורם נוסף ציין ש"גם אם התלונה תוגש בירושלים או במחוז אחר, בגלל חשיבותה ורגישותה היא תועבר ישר לאחת היחידות של המטה הארצי ולא תטופל ברמה מחוזית".

 

אופנה חדשה: מתלוננים ליועץ המשפטי לממשלה

 

בתנועה לאיכות השלטון תוהים מה פשר ה"אופנה" החדשה שנוצרה להגיש תלונות באמצעות התקשורת ולא במשטרה. באופן דומה נקט גם שר האוצר, אברהם הירשזון, שטען שנסחט. דבריו עוררו סערה וחלופת מכתבים עוקצניים במיוחד בין פרקליטו לבין לשכתו של מזוז, לאחר שהאחרון הודיע שאין בטענותיו של הירשזון בסיס לפתוח בחקירה.

 

עו"ד אליעד שרגא, העומד בראש התנועה לאיכות השלטון, אמר ל-ynet: "האופנה הזו הפכה להיות שגרתית במחוזותינו, לאור העובדה שהיועץ המשפטי לממשלה מסכים לחיות עם נורמות שכאלו. אין 'תוכנית כבקשתך'.

 

"זה צריך להיות אחד משניים - או שיש תלונה אמיתית ואז יש להגיש ליועץ המשפטי לממשלה מכתב והוא יחליט אם יש מקום לפתוח בחקירה או לחלופין - שאין בדברים ממש. במקרה כזה, היועץ המשפטי חייב להעמיד את כל 'המתלוננים בשער' לדין על תלונה כוזבת שהעונש המרבי עליה הוא שלוש שנות מאסר". עו"ד שרגא הוסיף כי "היועץ המשפטי נותן את ידו לקרקס הזה".

 

בתנועה לאיכות השלטון תוהים על כך שהאזרח מספר 1 במדינת ישראל מתלונן על כך שמישהו מנסה לסחוט ממנו כסף. "לא יעלה על הדעת שהאזרח מספר 1 מאוים והיועץ המשפטי נעתר לבקשתו כשהוא אומר שהאירוע לא פלילי. יש פה דיסוננס קוגנטיבי", אמרו בתנועה.

פורסם לראשונה 09/07/2006 23:39

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
נסחט? קצב
צילום: גיל יוחנן
צילום: יואב גלאי
הוטרדה מינית? הפקידה
צילום: יואב גלאי
צילום: גיל יוחנן
האם מזוז יורה על חקירה?
צילום: גיל יוחנן
מומלצים