המפעלים בקו העימות יחזרו לפעול רק באישור
פיקוד העורף יאפשר לכ-250 מפעלי תעשייה בקו העימות לעבוד אם יקבלו אישורים מקציני ההגנה המרחבית. 1,550 המפעלים שבין חיפה לצפת ימשיכו לפעול, במידה ויש בהם מרחבים מוגנים
התאחדות התעשיינים הגיעה היום (ג') להסדר עם מפקד פיקוד העורף, האלוף גרשון יצחק, על נהלי עבודה שיאפשרו את המשך עבודתם של 1,800 מפעלי התעשייה בצפון. כך מוסר נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש.
ביום רביעי שעבר הורה פיקוד העורף לסגור כ-250 מפעלים באזורים המוגדרים כאזור עימות - עמק החולה, אזור ראש פינה, אזור מעלות ואזור נהריה. סגירת המפעלים הסבה להם נזק כספי רב.
על פי ההסדר, יוכלו המפעלים באזורי קו העימות לפתוח את שעריהם מחדש, לאחר שיקבלו אישור מקצין ההגנה המרחבית באזור שבו הם נמצאים. מנהלי המפעלים יצטרכו לפנות לשם כך לקציני ההגנה המרחבית, והם מתכוונים להתחיל לעשות זאת היום.
שאר 1,550 המפעלים, הנמצאים באזורי צפת, כרמיאל, טבריה, עכו, חיפה, הקריות, והכרמל נשארו פתוחים עד כה וימשיכו לפעול גם להבא. זאת, במידה שיש בתוכם מרחבים מוגנים להגנת העובדים. גם המפעלים שפתוחים פועלים בתפוקה חלקית, כיוון שעובדים המתגוררים באזורי קו העימות, עובדים שגויסו למילואים ועובדים שנשארו בבתיהם להשגיח על ילדיהם כיוון שהקייטנות סגורות, אינם מגיעים לעבודה. מפעלי ההייטק באותם אזורים פועלים מבתי העובדים.
אתמול דיווחה התאחדות התעשיינים, כי מפעלי התעשייה בצפון הארץ ספגו מאז התחלת המלחמה בצפון נזק שנע בין 300 ל-400 מיליון שקל ביום עקב הפסקת עבודה בלבד. מדובר בהערכת נזק גבוהה בהרבה מההערכות הקודמות.
בכנס שערכה אתמול התאחדות התעשיינים באזור התעשייה תפן בהשתתפותם של עשרות תעשיינים, הביעו המשתתפים את רצונם לחזור לעבודה ולהחזיר את המפעלים לשגרה. לדברי התעשיינים, המשך סגירת המפעלים מאיים על קשריהם עם הלקוחות ופוגע באמינותם העסקית בטווח הארוך.
התאחדות התעשיינים הקימה מטה חרום בצפון הארץ, המסייע להם במצוקות שגורמת המלחמה. עד כה פנו למטה 150 תעשיינים, שביקשו מידע על הדרכים ליצירת קשר עם מס רכוש ועם פיקוד העורף, שאלו שאלות על אופי הפיצוי המגיע להם והתלוננו על אי הבהירות וחוסר הוודאות בהנחיות פיקוד העורף בקשר לפתיחת מפעלים ויציאה לעבודה.