שתף קטע נבחר
 

30 דרכים לשמור על ציפורניים בריאות ויפות

אפשר לספור על כף יד אחת את אלה שבורכו בציפורני חתול ארוכות ובריאות. גם אם את לא אחת מהן, תוכלי לבנות לעצמך ציפורניים יפות וטבעיות, אם רק תאמצי את הסודות והטיפים של המומחים שלנו

בונים מבפנים מחזקים מבחוץ קונים כלים מטפלים ומטפחים 
מה אומרות ציפורנייך בניית ציפורניים 
כלי עבודה? קרדום לחפור בו? שריון לאצבעות? הצחקתם אותנו. ציפורני הידיים שלנו כבר מזמן שינו את תפקידן המקורי ושכחו לשם מה באו לעולם. מפועלות עמלות הן נעשו סמל לטיפוח, סגנון ואפילו דרך לביטוי אישי. כיום נשים רבות משתמשות בציפורניים כאילו היו תכשיט: מדביקות עליהן אבני חן וקישוטים, צובעות אותן בכמה גוונים, ומעטרות אותן בציורים שוון גוך לא היה מתבייש בהם.

 

אבל לפני שהופכים את הציפורניים ל"ציפורני תכשיט" מפוארות, צריך לשמור שיהיו חזקות, בריאות ובכלל בנויות כהלכה. ציפורניים יפות מתחילות במראה נקי, אסתטי ובריא. כשהציפורניים סדוקות, חלשות ומתפצלות עם כל רוח קלה, אין חשיבות ללק היפה שמרחנו או לציור המיוחד שהדבקנו.

 

אז איך מגדלים ציפורניים יפות ובריאות? דווקא די בקלות. הסוד הוא להקפיד על שגרת טיפוח ועל הבריאות (כמו בכל דבר). כל הדרכים לכך - לפנייך.

 

בהכנת הכתבה השתתפו: ד"ר אינס ורנר, מומחית לרפואת עור, מרכז רפואי עתידים; יפה שמעוני, ד"ר לנטורופתיה ויו"ר האגודה הישראלית לנטורופתיה; עידית גור, מנהלת "איב סנטר", בית הספר הגבוה לקוסמטיקה ואיפור מקצועי; אורלי שי, מעצבת אופנה וסטייל; מיכל בן עמי, מדריכה למניקור ופדיקור במכללה לקוסמטיקה רפואית; חנה עטיה, מנהלת מקצועית של רשת נייל סטודיו
בונים מבפנים

1. הקפידי על תזונה מאוזנת, המכילה את כל אבות המזון. תזונה לקויה ודיאטות כאסח אינן בריאות לציפורניים כשם שאינן בריאות לכל הגוף. הן עלולות להאט את צמיחת הציפורניים ולגרום לפיצולן ולהופעת כתמים לבנים עליהן.

 

2. שלבי בתפריט היומי מזונות עשירים בברזל, סידן, אבץ, אשלגן וויטמינים מקבוצת B: פירות וירקות, בשר אדום, ביצים, שקדים, ירקות ירוקים, טחינה, שומשום וחלווה.

 

3. אם אינך צורכת די ירקות ופירות (3-2 מנות פרי ו-7-5 מנות ירק ביום), הקפידי לקחת תוספת צורן (סליציאה). הסליציאה משמשת אבן בניין לתאים, בונה את רקמות החיבור ותורמת להן חוזק ויציבות.

 

4. אם את מיניקה או נמצאת בגיל המעבר, בדקי אם אינך סובלת ממחסור בסידן. חוסר בסידן מונע צמיחה בריאה של הציפורניים. כדי להשלימו טלי 1,200-1,000 מ"ג מדי יום והרבי באכילת דגים וירקות ירוקים.

 

5. בדקי אם את זקוקה לתוספי תזונה. מחסור בביוטין (ויטמין מקבוצת B) ובאבץ עלול לפגוע בבריאות הציפורניים. במקרים של חוסר מומלץ לצרוך מדי יום כ-600 מיקרוגרם ביוטין ו-30 מ"ג אבץ, אולם יש להתייעץ קודם עם איש מקצוע (נטורופת, דיאטנית קלינית או רופא משפחה).

 

חזור למעלה
מחזקים מבחוץ

6. אל תוותרי על לק בסיס. לק בסיס מקשר בין הציפוי הטבעי של הציפורן ללק הצבעוני, ופועל בשני מישורים: תורם לעמידות הלק, וכך "חוסך" הסרות חוזרות ונשנות של השאריות עם מסירי לק כימיים ששוחקים את הציפורן, וגם מונע חדירה של גון הלק הצבעוני לשכבת הקרטין, מה שגורם להצהבת הציפורן.

 

7. השקיעי בקניית לקים איכותיים מ"בית טוב". אל תתפתי לקנות לק לא מוכר רק בשל מחירו הזול. לק איכותי הוא לק שנמרח בקלות ובצורה אחידה, שלא יוצר גבשושיות ושהמברשת שלו נוחה. לק גרוע מתקלף במהירות וגורם להתייבשות הציפורן וכך להיחלשותה.

 

8. צבעי את מרכז הציפורניים בגוון כהה והותירי את צדי הציפורן בגוון הטבעי. ככל שהצבע יהיה עז יותר, הציפורן תיראה צרה וארוכה יותר, כי המוח קולט אורך לעומת רוחב.

 

9. מוצרים קוסמטיים לציפורניים מכילים בדרך כלל דטרגנטים חריפים, שעלולים לגרום לאלרגיה ולרגישות. ודאי שלאלה שאת קונה יש אישור של משרד הבריאות.

 

10. העדיפי מחזק ציפורניים מהסוג הנספג בציפורן, שלא מצריך הסרה באמצעות אצטון ושאר תכשירים כימיים. איך יודעים שהוא כזה? מנסים. אם

מחזק הציפורניים אוטם את הציפורן כמו לק, סימן שהוא אינו נספג.

 

11. הוסיפי לשגרת הטיפוח סרומים וקרם לציפורן. מורחים לפני השינה על העור סביב הציפורן כדי להחזיר לו את השומן והלחות שאבדו. אגב, אין טעם לקנות אותם במיוחד: תכשירים לעור הפנים עושים את אותה עבודה לעור שמסביב לציפורניים.

 

12. אם את סובלת מעור יבש במיוחד, קני קרם לחות המכיל חומצה לקטית. זו חומצת חלב בריכוז נמוך שתורמת להחדרת לחות לעור. החומצה תמנע מהציפורניים להתייבש ולהישבר.

 

13. חפשי היטב יוד לבן. מורחים אותו על הציפורניים פעם בשבוע והוא מחזק אותן להפליא. היוד שקוף ונספג בציפורן, כך שלא צריך לוותר על לק צבעוני. שימי לב: בדרך כלל יש להזמינו מראש בבית המרקחת.

 

14. קני מסיר לק ללא אצטון. האצטון נועד להמס את הלק או את הדבק שעל הציפורן (במקרה של ציפורניים מלאכותיות). לשם כך הוא חודר לציפורן, מה שעלול לייבש ולשבור אותה.

 

15. הגבילי את השימוש באצטון לפעם בשבוע. אם הלק מתקלף , מרחי לק בגוון בהיר יותר, או החליפי אותו בלק איכותי יותר.

 

חזור למעלה
קונים כלים

16. העדיפי משייף ציפורניים עדין. המשייפים משמשים לשיוף פני הציפורן והקצה, וההבדל ביניהם נעוץ ברמת החספוס שלהם ובצורתם - מעוגלים או משוננים. משייף גס הוא מהיר יותר, אך גם פוגע בברק הטבעי של הציפורן. לכן הוא מתאים בעיקר לציפורניים מלאכותיות או לציפורניים מוכתמות (למשל מעישון). משייף עדין מסיר את שכבת הקרטין בעדינות ושומר על הברק.

 

17. השתמשי במספריים מעוגלים לגזירת הציפורניים. מספריים מחודדים נוטים לפצוע את היד וגם מתעקמים בקלות. אם ציפורנייך שבירות במיוחד, גזרי אותן בצורה מרובעת. הן יזדקקו לפחות שיוף וכך יהיו עמידות יותר.

 

18. הוסיפי לערכת הטיפוח "דוחף עור". למרות שמו התוקפני הוא יקנה לציפורנייך מראה מעודן ואסתטי יותר וגם "יאריך" אותן. דוחף העור הוא מעין עיפרון, שקצהו האחד מחודד ומשמש לניקוי הציפורן, וקצהו השני דמוי כפית ומשמש לדחיסת העור שסביב הציפורן פנימה. כך שטח הפנים שלה גדל והציפורן נראית ארוכה ובריאה יותר.

 

19. החלטת לבנות ציפורניים? בחרי את השיטה בתשומת לב. בבניית ציפורניים משייפים את הציפורן הטבעית במכשיר חשמלי כדי להגדיל את שטח הפנים של הציפורן. השיוף מדקק את הציפורן, ועם הזמן הציפורניים ייעשו דקות כנייר, חלשות ושבירות. לכן מומלץ להעדיף שיטות שבהן לא משייפים את הציפורן הטבעית, למרות שכך מתקצרים חיי המדף של הציפורן הבנויה.

 

20. אל תאריכי מדי את הציפורניים הבנויות. אורכן עלול לגרום להפרדת הציפורן ממיטת הציפורן: הציפורן "יוצאת" מהבסיס שלה, נחשפת לזיהומים, והמבנה כולו משתנה. אם את נוטה לסבול מבעיה זאת, הסתפקי בבניית ציפורניים קצרות יותר.

 

חזור למעלה
מטפלים ומטפחים

21. אל תשכחי לשייף את הציפורניים פעם בשבוע, לאחר שניקית וגזרת אותן היטב. עדיף לבצע את השיוף לאחר האמבטיה, כשהיד עדיין לחה והעור רך, כדי לא לפצוע את העור. מתחילים בחלק המרכזי של קצה הציפורן, ולאחר מכן עוברים לצדדים. משייפים תמיד באותו כיוון. רק אם הציפורניים עדינות במיוחד, יש להתחיל משיוף הצדדים. לאחר השיוף מרחי על הציפורניים ועל העור שמסביב קרם שמן או סרום. לאחר שהקרם נספג, מרחי לק בסיס ומחזק.

 

22. שייפי גם את פני הציפורן, אם ציפורנייך צהובות או מוכתמות. שייפי קלות רק כדי להסיר את השכבה העליונה, אך בלי לסדוק את הציפוי של הציפורן.

 

23. בזמן חילופי עונות הציפורניים נוטות להתייבש ולהיסדק. הקפידי בתקופות אלה לגזור אותן לעתים תכופות, כדי שלא יתפצלו.

 

24. כשאת מורחת קרם ידיים, אל תשכחי את הציפורניים והעור שמסביבן. כך הן יקבלו "תזונה" יומיומית קבועה של לחות והזנה, שתמנע מהן להתפצל.

 

25. אל תוותרי על ביקור אצל מניקוריסטית פעם ב-4-3 שבועות. המניקור לא נועד רק למרוח לק יפה, אלא לטפל נכון בציפורנייך. חוץ משיוף וגזירה מקצועיים שימנעו ציפורניים חודרניות, במניקור יסירו את העור שמסביב לציפורניים בלי לפצוע אותו (כמו שקורה לעתים כשעושים זאת לבד).


(צילום: ויז'ואל/פוטוס)

 

26. פנקי את ציפורנייך באמבט פראפין. את כבר אצל המניקוריסטית? נצלי את הביקור למסכת פראפין שתרכך ותזין את העור ואת הציפורניים ותסייע להן להתחזק.

 

27. חזקי את הציפורניים עם מסכה טבעית. ערבבי כף שמן זית ורבע כוס מיץ לימון. חממי מעט ומרחי על הציפורניים ועל האצבעות. עטפי אותן בניילון נצמד 15 דקות.

 

28. אין לך זמן לרקוח מסכות? מרחי שכבה עבה של קרם ידיים לפני השינה, בעיקר באזורים שקרובים לציפורניים. לבשי כפפות כותנה והישארי עם המסכה כל הלילה.

 

29. השתמשי בכפפות חד-פעמיות בכל פעם שאת שוטפת כלים, מנקה או צובעת שיער. הדטרגנטים שבתכשירי הניקוי והצבע מזיקים לבריאות הציפורן ופוגעים בצמיחתה.

 

30. הימנעי מכסיסת ציפורניים. חוץ ממראה לא אסתטי, הרוק מייבש את הציפורן והשיניים עלולות לפצוע את העור ולגרום לחדירת זיהומים. אם קשה לך להיגמל, יש תכשירים מיוחדים עם טעם מריר, שיעזרו לך להוציא את הציפורן מהר מאוד מהפה.

 

חזור למעלה
מה אומרות ציפורנייך

בפיהם של מומחים רבים מהרפואה המשלימה שגור המשפט "הציפורניים הן המראה של הבריאות". באופן כללי ציפורניים שצבען אחיד ובהיר ויש להן ברק הן ציפורניים בריאות. ציפורניים שבירות ומתפצלות הן תופעה נפוצה, שלרוב אינה מעידה על פגיעה בבריאות. מתי נדע שיש בעיה? אם הציפורניים בעלות גוון לא אחיד, עבות, מוכתמות או בעלות צורה חריגה. למשל:

 

  • כתמים לבנים על הציפורן הם הרבה פעמים סימן למחסור בסידן או לטראומה שעברה הציפורן.
  • כתמים או פסים כהים ובולטים לאורך הציפורניים עלולים להעיד על פגיעה בכליות.
  • ציפורניים צהבהבות עלולות להצביע על חשד לזיהום פטרייתי.
  • מראה קמור של הציפורניים הוא לעתים סימן למחלות כרוניות של הריאה ושל הכבד.
  • ציפורני "כפית" קעורות הן סימן למחסור בברזל.
  • התעבות יוצאת דופן של הציפורן מרמזת על התפרצות של פטריית הקנדידה.

 

אם את חושדת בקיום בעיה כלשהי, פני לרופא עור. במקרים שבהם מתעורר חשד לפטרייה או למחלה, הוא יפנה אותך לבדיקות מעבדה, למתן דגימת החומר שמצוי מתחת לציפורן. עד שהציפורן תחלים, רצוי שתרפי מהתשוקה לבניית ציפורניים ותתמקדי בתזונה נכונה ומאוזנת לשיקום הבריאות והציפורן.

 

חזור למעלה
בניית ציפורניים

התייאשת מהסיכוי לגדל ציפורניים בעצמך? בניית ציפורניים היא פתרון קל וזמין. הבנייה מאפשרת לציפורן הטבעית לצמוח עם תמיכה, בדרך כלל של חומר אקרילי, עד שהיא חזקה ויציבה מספיק כדי לצאת לעצמאות ולהמשיך לגדול לבד.

 

במשך הטיפול יש לבקר פעם בשלושה שבועות אצל טכנאית הציפורניים כדי להשלים את חומר המילוי ולהסיר לכלוך וחיידקים. הפעולות החוזרות ונשנות של שיוף, ניקוי ומילוי עלולות להחליש את הציפורן ולחשוף אותה לפציעות, לזיהומים ולמחלות. כדי שתהיי בטוחה שאת בידיים טובות, הקפידי על הכללים הבאים:

 

  • ודאי שלטכנאית הציפורניים יש תעודת הכשרה ורישיון עבודה מטעם משרד העבודה.
  • ללא הקפדה על רמה גבוהה של סטריליזציה, את עלולה להידבק בזיהומים שיועברו אלייך מלקוחה קודמת. בדקי שהכלים עוברים חיטוי, ואל תתביישי להגיע לטיפול עם סט מניקור משלך.
  • בדקי שיש למקום ביטוח. כל פציעה או זיהום שייגרמו לך במהלך הטיפול ולא יכוסו בביטוח יגררו בעקבותיהם עוגמת נפש קשה וחור גדול בכיס.

 

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ויז'ואל/פוטוס
ציפורניים. בונים מבפנים, מחזקים מבחוץ
ויז'ואל/פוטוס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים