כבאי הגליל המערבי מסכנים חייהם, אך לא קיבלו שכר
הכבאים, שעובדים במשמרות של 48 שעות ומסכנים את חייהם כדי לכבות את השריפות שגורמות הרקטות, לא קיבלו את שכר חודש יולי. איגוד הערים: "אין לנו כסף גם לסולר. פנינו למשרד רוה"מ וקיבלנו הבטחה לסיוע". במשרד רוה"מ מאשרים, אך מסרבים לומר מתי הכבאים יקבלו את השכר
90 הכבאים בעכו, נהריה, כרמיאל, מעלות ויישובים נוספים השייכים לאיגוד הערים הגליל המערבי לכבאות, לא קיבלו את שכרם לחודש יולי.
"מאז שהחלה המלחמה בצפון אנחנו לא נחים לרגע", אומר מפקד תחנת הכיבוי בנהריה ויו"ר ועד הכבאים באזור רש"ף ויקטור חזיזה, "אנחנו עובדים במשמרות של 48 שעות רצופות, מוזעקים מאות פעמים ביום ומגיעים לכל מקום שנופלים בו טילים. אנחנו עובדים בשטחים פתוחים וחשופים לגמרי לפגיעה. בנוסף, חלק מאתנו מנותקים מהמשפחה שעזבה את הצפון, וחייבים להישאר כאן ולעבוד".
"זו בושה וחרפה", אומר יו"ר הסתדרות הפקידים לאון מורוזובסקי, "העובדים מגלים אחריות ולא נוטשים את עמדתם. הם אינם יכולים לנקוט בעיצומים או לשבות במיוחד בשעה קשה זו. אסור שמישהו ינצל עובדה זו. אני קורא לראש הממשלה להתערב בנושא ורואה בו אחראי לתשלום השכר לכבאים".
איגוד הערים לכבאות: פנינו לממשלה והבטיחו כסף
כבאי האזור אמורים לקבל את שכרם מאיגוד הערים האזורי לכבאות, המתקיים מתקציבים שהוא מקבל מהרשויות המקומיות באזור. "הטענות של הכבאים מוצדקות לחלוטין", אומר מ"מ יו"ר איגוד הערים זאב נוימן. "הכבאים מתפקדים כיחידה לוחמת לכל דבר ומסכנים את חייהם. הבעיה היא שיש מועצות אזוריות באזור שבאופן עקבי אינן מעבירות לנו תקציב וחייבות לנו כ-4 מיליון שקל, בגלל קשיים כספיים, חובות ועיקולים המוטלים עליהן. בשל כך, אין לנו כסף בקופה. רק אתמול דיברתי עם ראש מועצה מקומית שאמר לי, 'מצדי אל תגיע אלי לכבות שריפות'.
"המלחמה מגדילה את הוצאותינו השוטפות. אני חושש שתוך כמה ימים לא יהיה לנו כסף אפילו לסולר, וניקלע למצב מסוכן שנפסיק לתפקד. פניתי למנכ"ל משרד ראש הממשלה, רענן דינור, והצגתי בפניו את הבעיה. דינור אומר שיורה היום למשרד הפנים להעביר כסף בימים הקרובים לאיגוד הערים לכבאות ולקזז את הכסף ממענקי האיזון שמגיעים לאותן רשויות מקומיות. התרשמתי שדינור רציני ורוצה לעזור. אם זה נכון, השכר ישולם בימים הקרובים", אומר נוימן.
ממשרד ראש הממשלה נמסר בתגובה: "אכן, רענן דינור קיבל את פניית איגוד הערים לכבאות לקבלת סיוע, וכבר נפגש עמם והחליט לפעול בהקדם כדי לסייע להם לפתור את הבעיה ולשלם את השכר. דינור שוחח בנושא עם מנכ"ל משרד האוצר, קובי הבר, והם פועלים יחד במרץ כדי למצוא פתרון לבעיה". עם זאת, במשרד ראש הממשלה סירבו להתחייב על הזמן שבו יקבלו הכבאים את השכר.