מה מכילים רכיבי הגלידה?
רשימת הרכיבים שמכילה הגלידה כוללת מונחים שהצרכן לא מכיר. למשל מוצקי חלב או חומרים מתחלבים. לפניכם כמה הסברים שיסייעו לכם להבין מה מכילה הגלידה שאתם קונים
גליצרול: משמש בתעשיית המזון כחומר מסמיך. מוכר גם מתעשיית הקוסמטיקה: הוא מרכיב בסיסי בסבונים ומעניק להם מרקם שמנוני. אינו מזיק לבריאות.
חומרי טעם וריח: יצרני המזון מטילים בדרך כלל מסך עבה על חומרי הטעם והריח שבהם הם משתמשים. קיימים אלפי ניחוחות וטעמים, טבעיים וסינתטיים, שבעזרתם נבנית מערכת הריח והטעם של מוצר מזון.
חומרים משמרים: מיועדים לדכא צמיחת חיידקים, פטריות ועובש. בעיקרון, תעשיית הגלידות אינה צרכנית גדולה של חומרים משמרים.
חומרים מתחלבים (אמולסיפיירים): מחברים בין חומרים שאין זיקה ביניהם. בתעשיית הגלידות הם מחברים בין מים לשומן ומונעים את היפרדותם. החומרים המתחלבים גם מסייעים לצבעים להתרכב היטב עם המזון. רוב החומרים המתחלבים, בעיקר הלציטינים, אינם גורמים לבעיות בריאותיות. יש מתחלבים שהצריכה היומית שלהם מוגבלת, בהתאם למשקל הגוף, למשל .E434 בדרך כלל היצרנים לא עוברים את רף המגבלות.
לציטין סויה: משמש בתעשיית המזון כחומר מתחלב. בכמויות המשמשות את תעשיית הגלידה אין איתו בעיה.
לקטוז: דוכסוכר שמקורו בחלב וחשוב לספיגת הסידן מהחלב במערכת העיכול.
מוצקי חלב: רכיבים של חלב שפורק ועבר תהליך של עיבוד תעשייתי.
מי גבינה: נוצרים בעת הכנת הגבינה, בתהליך הפרדתה, ונחשבים למוצר זול יחסית. יתרונם: הם מכילים חלבונים שערכם הבריאותי יכול להיות גבוה יחסית, תלוי בתהליך הייצור.
צבעי מאכל: צבעים שמוספים כדי להעניק לגלידה את צבעה ולהפוך אותה למושכת יותר. המגוון עצום ונע מצבעים מלאכותיים, שנחשבים כללית לפחות רצויים, כמו הטטרזין השנוי במחלוקת או הצבעים שמופקים מנפט ונקראים "צבעי זפת הפחם", ועד צבעים טבעיים, כמו תבלין הכורכום, שאינו מזיק בכמויות סבירות ומקנה למזון צבע כתום, או אבקת סלק, שמעניקה צבע ארגמן. צבעי מאכל מסומנים בדרך כלל באות E בליווי מספר בן שלוש ספרות, ובשימוש מצויים כמה עשרות.
שומן מוקשה: שומן צמחי שעבר תהליך הקשיה כדי לאפשר את השימוש בו בתעשיית המזון. תהליך ההקשיה מרווה את השומן וגורם לשינוי המבנה שלו. כתוצאה מכך בחלק מהשומנים המוקשים יש גם שומן טרנס. עצם השימוש במונח שומן מוקשה מעלה חשד להימצאות שומן טרנס.