שתף קטע נבחר

קלינטון: "מילת גברים - כלי למאבק באיידס"

מחקרים בדרום אפריקה הראו כי לגברים נימולים סיכויים נמוכים ב-60% להידבק באיידס. קלינטון: "אם המחקר יוכיח כי מילה היא כלי אפקטיבי, יש להילחם בטאבו סביב הנושא"

נשיא ארצות הברית לשעבר, ביל קלינטון, אומר כי אם יוכח, כפי שרבים מצפים, כי מילה מונעת מגברים ומהנשים עימן הם שוכבים להידבק באיידס, יש לפעול לשבור את המחסומים התרבותיים סביב הנושא.

 

בנאום שנשא בכנס האיידס הבינלאומי בטורונטו אמר קלינטון כי אם המחקר בנושא יניב תוצאות טובות הרי שתהיה עבודת שכנוע רבה בנושא. "אם יוכח שזה אפקטיבי יהיה לנו אמצעי נוסף למנוע את התפשטות המחלה ולהציל חיים ותהיה לנו הרבה עבודה לעשות.

 

"חשוב מאוד שכאשר אנו עוזבים את הכנס נדע שייתכן שנקבל בקרוב אור ירוק למשהו שיהווה אפקט מטלטל עבור אוכלוסיית הגברים ואני חייב לומר בכנות שזו תהיה עבודה קשה לגרום לזה להתבצע".


ביתן מקסיקו בכנס האיידס בטורונטו, השבוע (צילום: איי.פי) 

 

מחקר שנערך בדרום אפריקה הראה כי לגברים נימולים יש סיכויים נמוכים ב-60% להידבק באיידס במהלך קיום יחסי מין עם נשים. זאת משום שהעורלה מכילה רבים מהתאים שהינם בסיכון המירבי להידבקות.

 

המומחים שהשתתפו בכנס אמרו כי מילת גברים היא אחד מבין אמצעים חדשים רבים שעשויים להצטרף לקונדומים ותוכניות להעלאת מודעות במסגרת המאבק באיידס – אך לא נעשה מספיק על מנת להוכיח את יעילותם ולהביא אותם למודעות הציבור.

 

בין האמצעים הנוספים שהועלו בכנס היו שימוש בדיאפרגמות למניעת הידבקות בקרב נשים, לקיחת תרופות לטיפול במחלה בתור אמצעי מניעה בקרב קבוצות סיכון, מניעת הידבקות בהרפס שמהווה גורם סיכון להידבקות באיידס ומשיחת משחות שמכילות תרופות נגד איידס בנרתיק או בפי הטבעת.

 

"רק לאחד מכל חמישה אנשים יש נגישות לאמצעי מניעה"

 

עם זאת, המטרה העליונה במאבק שהיא מציאת חיסון למחלה עדיין רחוקה. "חיסון נגד איידס הוא הכלי היחיד שיכול לשים סוף למגיפה", אמר ד"ר סת' ברקלי מ"היוזמה הבינלאומית למציאת חיסון לאיידס". "כל הראיות מצביעות על כך שמציאת חיסון היא משימה אפשרית. ישנה התקדמות – היא איטית אך יציבה".

 

עד שיימצא חיסון, אומרים המומחים, יש עבודה רבה לעשות בהעלאת המודעות והנגישות לאמצעים המונעים את התפשטות המחלה. "רק לאחד מכל חמישה אנשים יש נגישות לאמצעים הקיימים כיום. אנו נמשיך לחפש גישות חדשות אבל יש הרבה מאוד שניתן לעשות כבר היום", אומרת ד"ר הלן גייל אחת ממארגני הכנס.

 

אחת הבעיות המרכזיות כיום היא מחסור בעובדי מערכות בריאות שיערכו בדיקות איידס, יטפלו בחולים וייעצו לציבור בנוגע לדרכי הגנה. הבעיה הקשה ביותר היא שהמדינות העניות והנגועות ביותר לא יכולות להרשות לעצמן להקצות תקציבים למאבק במחלה.

 

מהנתונים שהוצגו בכנס עולה כי ישנה מגמת עלייה דווקא בטיפול במבוגרים חולי איידס במדינות המתפתחות – 1.3 מיליון בני אדם מקבלים כיום טיפול. אך דווקא בקרב הילדים המצב קשה יותר – רק 5% מתוך 660 אלף ילדים הזקוקים לטיפול באיידס במדינות אלו זוכים לקבלו.  

 

קלינטון אמר עוד בכנס כי נעשתה התקדמות משמעותית בהפחתת מחירן של התרופות לאיידס והפיכתן לנגישות יותר לציבור. לפני ארבע שנים עלה מחזור שנתי של תרופות גנריות נגד המחלה 400 דולר לאדם, "הצלחנו להוריד את המחיר ל-140 דולר לאדם לשנה", אמר קלינטון שציין כי ישנה הצלחה גם בהעלאת מודעות הרשויות לצורך להיאבק במחלה במדינות כמו סין ופקיסטן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קלינטון. לשבור את הטאבו
עטיפת הספר
צילום: זום 77
ברית מילה. אמצעי יעיל?
צילום: זום 77
תרופה לאיידס. המחיר ירד
צילום: איי פי
מומלצים