נוחרים בלילה? אתם בסיכון מוגבר להתקף לב
מחקר רחב היקף שנמשך 7 שנים מגלה כי נוחרים הסובלים מהפסקות נשימה בשינה נמצאים בסיכון פי 5 ללקות בהתקף לב. החוקרים: יש להוסיף את הטיפול בנחירות כצעד למניעת התקפי לב
נוחרים? הלב שלכם בסכנה: מחקר חדש שכלל 308 מטופלים ונמשך 7 שנים גילה כי נוחרים הסובלים מהפסקות נשימה בשינה נמצאים בסיכון פי 5 ללקות בהתקף לב. המחקר החדש יפורסם בגליון הקרוב של כתב העת לרפואת ריאות האירופאי.
הפסקות נשימה בשינה הן תופעה שכיחה ומוכרת הפוקדת יותר מ-10 אחוז מהאוכלוסיה. המדובר בהפסקות נשימה הנמשכות 10 שניות או יותר, לפחות חמש פעמים בשעה. רבות מאותן הפסקות אינן מורגשות כלל אצל הסובלים מהן, אף שהם מורידות את רמות החמצן בדם. עם זאת הן גורמות לישנוניות במשך היום, עייפות כרונית בעבודה או נחירות קולניות.
אבל נחירות בזמן השינה לא רק שמטרידות את מנוחת בן או בת הזוג והשכנים וגורמות לעייפות במשך היום, אלא עלולות להיות קטלניות. החוקרים מאוניברסיטת סלגרנסקה בגטבורג שבשוודיה, בדקו 245 גברים ו-63 נשים בגילאי 30 עד 69 שהופנו למעבדת שינה בשנת 1991 בשל בעיות נחירות. החוקרים ניפו את אלה שסבלו מבעיות לב בעבר או כאלה שלוקים מאי ספיקת לב.
הנבדקים חולקו לשתי קבוצות: 105 אנשים שלקו בהפסקות נשימה בשינה, ו-203 נבדקים שנשימתם לא הופרעה בשנתם. במשך שבע שנות המחקר, 8 נבדקים – כולם מקבוצת דום הנשימה בשינה, מתו. בסך הכל, 16 אחוז מאלה בקבוצת הפסקות הנשימה לקו בהתקף לב, בהשוואה ל-5 אחוז בלבד מהקבוצה השניה.
לדברי החוקרים, כל הנבדקים שלקו בלבם לא טופלו במידה מספקת לפתרון בעיית דום הנשימה. בין הפתרונות שהיו יכולים להיות מוצעים לנבדקים היה ניתוח של החיך הרך שהיה מונע את חלק מחסימת דרכי האוויר, או מכשיר להזרמת אוויר בלחץ חיובי – CPAP.
"המחקר שלנו מוכיח כי הפסקות נשימה בשינה הם גורם סיכון חדש למחלות לב וכלי דם", אמרו החוקרים, "מסיבה זו, יש צורך להוסיף את הטיפול בבעיה, בשורה אחת עם שאר צעדי המניעה ובהם הורדת כולסטרול והפסקת עישון".
דום נשימה. סיכון מוגבר ללב
צילום: סי די בנק
מומלצים