שתף קטע נבחר
 

בצה"ל מחפשים את גיבורי המלחמה

פרסום ראשון: מלחמת לבנון השנייה אולי הסתיימה בצורה חמצמצה, אבל בחיל החינוך של צה"ל אומרים כי ישנם כמה וכמה סיפורי גבורה הראויים להפוך לחלק ממורשת הקרב. ל-ynet נודע כי קצין חינוך ראשי הקים בימים האחרונים צוות מיוחד שתפקידו לאתר סיפורי גבורה מהמלחמה, כדי לתת להם פרסום פומבי

דרושים סיפורי גבורה ואומץ לב ממלחמת לבנון השנייה: ל-ynet נודע כי חיל החינוך בצה"ל הקים בימים האחרונים צוות מיוחד, שתפקידו יהיה לאתר סיפורי קרבות ייחודים ומיוחדים מהמלחמה, לתחקר את הנוגעים לדבר ולעבד את החומר על מנת לפרסמו בכל יחידות צה"ל.

 

מאחורי היוזמה עומד קצין חינוך ראשי, תא"ל אילן הררי, שגם הקים באחרונה מחדש את מדור מורשת הקרב וידיעת הארץ (מורי"ה), שיעסוק בתחום. "מפקד שהסתער והרג מחבל - זה דבר טבעי, אבל כאשר מפקד נשכב על רימון, תוך חירוף נפש ומציל את פקודיו, ראוי שכל צה"ל יידע ויכיר את זה. נדאג לפרסם כל סיפור שיש בו אומץ לב ולהעביר את זה כמורשת קרב גם לחיילים המשרתים כיום גם לחיילי העתיד", אמר ל-ynet קצין בכיר.

 

כבר ביום בו נחטפו שני חיילי המילואים, אלדד רגב ואהוד גולדווסר ונהרגו שלושה מחבריהם, נכנס ללבנון צוות טנק המרכבה מגדוד 82 של השיריון מתוך מטרה למנוע את בריחת המחבלים. בצה"ל אומרים כי זהו סיפור ערכי ממדרגה ראשונה. ועל אף סיומו הטראגי - מותם של ארבעת אנשי הצוות כתוצאה ממטען גחון רב עוצמה - מדובר בהתנהגות ראויה לציון של הלוחמים.

 

"כאשר המלחמה תפסה תאוצה, לצד הדיווחים על החיילים שנפגעו, שמענו גם לא מעט סיפורים מדהימים, חילוץ תחת אש, חיפוי על כוחות שנקלעו למצוקה ואירועים אחרים שהחזירו את הסומק ללחיים ואת התחושה שרבים מלוחמי צה"ל ערכיים, אמיצים ויודעים להתעלות על עצמם", סיפר קצין בכיר.

 

בימים האחרונים, עם שוך הקרבות, ולמרות הביקורת הקשה שנשמעה כלפי צה"ל ומפקדיו הבכירים, החליט קצין חינוך ראשי, תא"ל הררי, ללכת ולחפש את החיובי במערכה הקשה והשנויה במחלוקת. "שמענו את התלונות, הקשיים, הבלבול, אבל בתוך כל זה יש הרבה סיפורי גבורה, גם בקרב המערך הסדיר בים, באוויר וביבשה וגם במערך המילואים בכל הזרועות. וראוי להציף את זה כלפי מעלה, כדי שכל יחידה בצה"ל תדע מה היה שם".

 

מספר קצינים מחיל החינוך, שישולבו בצוותי התחקירים השונים של צה"ל על המערכה, יצטרכו לאתר ולדלות את הסיפורים המיוחדים. "כל סיפור או אירוע, שנקבל מידע כי הוא יוצא דופן וחיילים הפגינו בו פעילות יוצאת דופן - ייבדק. נשלח

 את הקצינים לבתי החולים לדבר עם פצועים, לכל מקום שידרש, וכל זאת כדי לבנות בתוך חודשים ספורים רשימה מסודרת ומפורטת של סיפורי הגבורה", הסביר הקצין הבכיר. לדבריו, אין קשר בין הביקורת כלפי צה"ל לרצון לחפש סיפורים חיוביים. "בכל מצב שבו הייתה מתנהלת המלחמה, היה ראוי לבצע פרוייקט כזה. אנחנו נהפוך את הסיפורים המבצעיים למערכי שיעור שיגיעו לכל יחידות צה"ל וחיילים יכירו אותם".

 

לדברי הקצין הבכיר, יש להבחין בין תחקירים, ניתוח קרבות והפקת לקחים, אותם הוא מכנה כ"ניתוח לאחר המוות", לבין החיפש אחר סיפורים שיהפכו בעתיד למורשת קרב. "הטעויות והתקלות ייצאו בתחקירים ויילמדו בפני עצמם", הסביר, "מה שאנחנו עושים זה לבנות מורשת קרב למלחמה, תוך הדגשת הנושאים הערכיים. מעבר למורשת הקרב, נפעל גם לפתח מערכים של אירועים במלחמה שאינם נחשבים למוצלחים במיוחד, נדגיש בהם את הצד הערכי, שלא כך מצופה מחייל לנהוג, וגם את זה נדאג להעביר לחיילים בצה"ל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גבי מנשה
תא"ל הררי. מחפש גיבורים
צילום: גבי מנשה
חיילי צה"ל יוצאים מלבנון
צילום: רויטרס
מומלצים