אולמרט: במערכה מול סוריה יוסרו המגבלות
ראש הממשלה, אהוד אולמרט, הגיע לוועדת החוץ והביטחון ושיגר משם מסר ניצי המכוון לארמונו של בשאר אסד: "הסורים מבינים שבלבנון הגבלנו את עצמנו בשימוש בכוח. במערכה מולם נסיר את המגבלות שגזרנו על עצמנו". ומה לגבי ההתכנסות? "סדרי העדיפויות שחשבתי שהם נכונים קודם, אינם נכונים עכשיו"
לראשונה מאז סוף המלחמה בצפון, הגיע הבוקר (יום ב') ראש הממשלה, אהוד אולמרט, לוועדת החוץ והביטחון של הכנסת וסקר את המצב. לדבריו: "מה שעשינו בדרום לבנון מהווה אלמנט הרתעה גם מול הסורים, כי הם מבינים שבלבנון הגבלנו את עצמנו בשימוש בכוח. במערכה מולם נסיר את המגבלות שגזרנו על עצמנו בלבנון".
אולמרט התייחס להחלטה לגנוז לפי שעה את תוכנית ההתכנסות, "משהו השתנה, סדרי העדיפויות שחשבתי שהם נכונים קודם, אינם נכונים עכשיו". לדברי הח"כים, אולמרט "נשא נאום סנגוריה על מטרות המלחמה וניסה להציג את מה שלדעתו נחשב להישג". ח"כ רן כהן (מרצ) אמר שהופעת ראש הממשלה היתה רהוטה ובנויה היטב, "אך מתחת לדברים היה מסר ברור של לא למשא ומתן עם סוריה, לא למשא ומתן עם הפלסטינים, לא להתכנסות ולא לוועדת חקירה ממלכתית".
הדיון בוועדת החוץ והביטחון (צילום: דודי ועקנין)
בראשית דבריו התייחס ראש ההמשלה לדיווחים בתקשורת הערבית על עסקה המתגבשת לשחרור גלעד שליט, "איני יודע על כך דבר. קראתי על זה רק בעיתונים".
ח"כים מימין ומשמאל מתחו ביקורת חריפה על סירובו של ראש הממשלה להקים ועדת חקירה ממלכתית. בעניין זה השיב אולמרט: "לא אסכים לוועדת חקירה ממלכתית שתשתק את כל המערכת, כולם יעסקו כל הזמן רק בהגנה משפטית בתהליך שיימשך זמן ארוך".
יושב ראש רע"מ-תע"ל, חבר הכנסת איברהים צרצור, אמר בעקבות הצהרותיו של ראש הממשלה, כי "אולמרט משחק באש". לדבריו, "הוא מתכוון לגרור את האזור למלחמה הרת אסון לכל העמים. בזמן שמדינות ערב מכינות תוכנית שלום כוללת עם ישראל, שתוצג למועצת הביטחון בסוף החודש, בחר אולמרט לאיים על סוריה ולדחות את היוזמות להידברות עם הסורים והפלסטינים".
חברת הכנסת לימור לבנת (הליכוד) אמרה בהתייחס לדברי אולמרט על ההתכנסות כי יש גוון פוליטי ולא מדיני מובהק בדחיית התוכנית. "ראש הממשלה לא אמר באופן חד-משמעי כי הוא חוזר בו מההתכנסות ברמה העקרונית. ראש הממשלה זחוח בעוד יו"ר הכנסת קורצת להקמת ממשלת חירום לאומית. הוא לא חש שיש שעת חירום במדינה וזה למעשה הדבר המוזר כאן".
חבר הכנסת דני נוה מהליכוד אמר כי "ההסברים שניתנו על-ידי ראש הממשלה מוכיחים את הצורך בהקמת ועדת חקירה ממלכתית שתבדוק ותברר את הבדלי הגישות בין הדרג המדיני והצבאי".
חבר הכנסת סילבן שלום הוסיף בעניין עסקת השבויים: "יכולנו לעשות עסקה להחזרת השבויים לפני המלחמה ובכך לחסוך חיי אדם ופצועים רבים, למנוע הרס של בתים וישיבה ממושכת במקלטים. העובדה שהחטופים לא איתנו מצביעה שהיעדים שהציבה המשלה לא הושגו, לכן הדבר מחייב בדיקה של ועדת חקירה ממלכתית שתבדוק את הכשלים במלחמה".