שתף קטע נבחר

 

טיבי סיפר למנהיג "שין פיין" על אפליית הערבים

מנהיג הזרוע הפוליטית של המחתרת האירית, ג'רי אדאמס, נועד בארץ עם ח"כ אחמד טיבי כדי להכיר מקרוב את "תחומי החיים והאפליה של ערביי ישראל". השניים הישוו בין ארועי אוקטובר ל"יום ראשון הארור" בצפון אירלנד ושוחחו על העוולות בחוק האזרחות. אדאמס הודיע כי בכוונתו להיפגש עם חברי הפרלמנט הפלסטינים מטעם חמאס

אירועי אוקטובר, גדר ההפרדה וחוק איחוד משפחות - אלו הנושאים שעמדו במרכז פגישתם של סגן יו"ר הכנסת, ח"כ אחמד טיבי (רע"מ-תע"ל), וג'רי אדאמס, מנהיג "שין פיין", הזרוע הפוליטית של המחתרת האירית. בפגישה, שנערכה היום (ד') בירושלים, אמר אדאמס כי נפגש עם טיבי כדי לשמוע ממקור ראשון על מצב המיעוט הערבי בישראל ועל הצורך במאבק נגד האפליה הננקטת נגדם.  

 

לדברי טיבי, אדאמס ביקש לשמוע פרטים על כל תחומי החיים והאפליה של הערבים בישראל. "הוא ביקש לדעת אם יש חוקים שהכנסת חוקקה שמנציחים את האפליה. התרכזנו בדוגמה אחת בחוק, שלא מאפשר את איחוד המשפחות בין ערבים משני צידי הקו הירוק. הוא אמר שזה נשמע לו נורא ושאל מהן האופציות המשפטיות והפוליטיות לשנות את החוק", הוסיף טיבי.  


אדאמס וטיבי בירושלים (צילום: נביל סעו)

 

"הוא אמר לי שהוא שמע וקרא עלי והתעניין מאוד במאבק למען הבוחרים. הוא שאל למה תמיד הימין מנסה לפסול אותנו בכל מערכת בחירות והוסיף שהוא שמח שאני מצליח לנצח בסופו של דבר". במהלך הפגישה ביקש אדאמס לקבל חומר כתוב ומעודכן על מצב הערבים בישראל.   

 

אדאמס התעניין גם בהקצאות הממשלתיות לאזרחים הערבים. "הזכרתי את אירועי אוקטובר והריגתם של 14 אזרחים על-ידי המשטרה והשווינו זאת ל'בלאדי סאנדיי' בצפון אירלנד". באותו "יום ראשון ארור", 30 בינואר 1972, ירו חיילים אנגלים לעבר אזרחים אירים קתולים שקיימו צעדת מחאה בעיר לונדונדרי.

 

מדוע יזם אדאמס פגישה בנושא, נושא שלא מעסיק גורמים זרים שבאים לבקר בישראל?  

 

"מדובר באדם משכיל בעל אופקים רחבים שמתעניין במיעוטים בכל רחבי העולם. הוא חש את האפליה והדיכוי על בשרו והוא מגלה אמפתיה כלפי מיעוטים ועמים מקופחים. הסברתי לו שהמאבק של הציבור הערבי הוא מאבק פוליטי, ציבורי ופרלמנטרי", אמר טיבי.

  

השניים עסקו גם בנושא הישראלי-פלסטיני. אדאמס אמר שבכוונתו להיפגש עם נציגי חמאס למרות שהצעד יביא לכך שנציגים ישראלים רשמיים לא ייפגשו איתו. "לדעתו דיאלוג רציני הוא הדרך לפיתרון סכסוכים", הוסיף טיבי. אדאמס אמר שאי אפשר לבצע בחירות שהן חלק מההליך הדמוקרטי, ולא לקבל את התוצאות שלהן. "לכן הוא ייפגש עם אותם נבחרים באופן דמוקרטי", אמר טיבי. "הוא מעודכן לגבי מספר ההרוגים הפלסטינים בעת האחרונה בעזה. אמרתי לו שמאז המלחמה בלבנון נהרגו 257 פלסטינים ברצועת עזה ובגדה".  

 

טיבי סיפר כי הם שוחחו גם על גדר ההפרדה. "אמרתי לו שמדובר בחומת הפרדה גזענית שבית הדין הבינלאומי ביקש להסיר אותה. סיפרתי גם שאנחנו תומכים בעיקרון של שתי מדינות שכנות וכי התנאי לכך הוא סיום הכיבוש בשטחי 1967", הוא הוסיף. השניים נפרדו בחום לא לפני שאדאמס הזמין את טיבי לביקור מקביל בצפון אירלנד. "אשמח להיענות להזמנה", אמר טיבי בעניין זה. 

 

לדבריו, "אני שמח וגאה להיפגש עם מנהיג ואיש שנאבק למען החופש והעצמאות, שהתנגד לשלטון זר על ארצו. אני מעריך את ג'רי אדאמס ואת פועלו כסמל של מאבק למען חופש והתנערות משלטון זר ומדכא".   

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נועדים יחדיו
צילום: נביל סעו
צילום: דודי ועקנין
גדר ההפרדה. "חומה גזעית"
צילום: דודי ועקנין
מומלצים