ביל פורד פורש מהנהלת הקונצרן
הנין של מייסד פורד מפנה את מקומו בהנהלת יצרנית הרכב השנייה בגודלה באמריקה לטובת מנהל בחברת המטוסים בואינג. האם השינוי בצמרת יחלץ את פורד מהבוץ?
נא להכיר: אלן מולאלי, שם שמצלצל מוכר לחובבי האווירונאוטיקה, אבל לבטח פחות לחובבי הרכב. מולאלי כיהן עד עתה כאחד מראשי חברת התעופה בואינג, ומעתה יכהן כנשיא ומנכ"ל פורד, יצרנית הרכב השנייה בגודלה בארצות הברית והשלישית בעולם (אחרי GM וטויוטה). תפקידו יהיה לחלץ אותה מהמשבר החריף בו היא נמצאת. מולאלי מחליף בכך את ביל פורד, נינו של הנרי פורד, מייסד היצרנית וממציא פס הייצור. המינוי נכנס לתוקף מיידית, ללא תקופות צינון למיניהן, כעדות לכך שהמצב בפורד קשה.
מנהל בואינג יחלץ את פורד מהתרסקות?
ביל פורד החליט לעזוב את תפקידו, ולהסתפק במשרה ייצוגית יותר - יו"ר בפועל. תפקיד זה ישאיר את חברת פורד בבעלותו ושליטתו הרוחנית, אך יאפשר למנהל חדש ומוצלח יותר לחלץ את היצרנית מהבוץ העמוק. פורד נמצאת כיום באחד המשברים החריפים בתולדותיה, זאת למרות תוכנית התייעלות מקיפה שכללה פיטורי רבבות עובדים.
ביל פורד (מימין) ואלן מולאלי. האם יצליחו לייצב את פורד?
אלן מולאלי, שכיהן עד עתה כסגן נשיא בואינג וכנשיא ומנכ"ל החטיבה המסחרית שלה, מגיע לפורד לאחר 37 שנים בחברת התעופה הגדולה. במהלך שנותיו, במיוחד האחרונות, נודע בשל ההתייעלות המרשימה שביצע והפיכת בואינג לתחרותית גם באירופה, מול איירבס הצרפתית.
- מיוחד: הכישלונות המפוארים של פורד
"בואינג הוכיחה כי למרות תמיכה אירופית בתוצרת המקומית, היא יכולה להיות תחרותית", אמר ביל פורד באירוע ההכרזה על השינוי בהנהלה. "היא היתה צריכה לעבור דרך ארוכה בשביל להשיג זאת, אבל זה הצליח. אני מתרשם מזה וממה שאלן מולאלי היה צריך לעשות כדי להשיג את זה, יש לו את הקול שלי".
יצרנית במשבר
יצרנית הרכב השנייה בגודלה באמריקה סובלת בתקופה האחרונה ממשבר חריף. הציבור האמריקני נוהר בהמוניו לתוצרת היפנית, בראשות טויוטה והונדה, ורבים מהמוצרים של פורד אינם תחרותיים.
אם לא די בכך, הגיע משבר האנרגיה והזניק את מחירי הדלק, מה שגורם לאמריקנים רבים לנטוש את הטנדר או רכב השטח החביבים עליהם, ולרכוש מכונית קומפקטית וחסכונית יחסית. ואת זו, במרבית המקרים, הם מוצאים אצל יצרניות הרכב היפניות. האם יצליח מולאלי לשנות את מגמת הנטישה ולהחזיר את פורד לגובה בטוח?