סדאם לעיראקים: אל תתחרטו על רצח הכורדים
גם במשפטו השני, בו הוא מואשם ברצח רבבות כורדים במבצע "אנפל", ממשיך סדאם חוסיין לטעון לחפותו. "לא צריך לחוש חרטה על רצח הכורדים", אמר בבית המשפט, "הם רק רוצים לזרוע פילוג בעם העיראקי"
משפט רצח העם של סדאם חוסיין התחדש היום (ב') והנשיא המודח ניצל את ההזדמנות כדי להטיח האשמות בכורדים, אותם דיכא באלימות רצחנית, בניסיון לפלג את העיראקים על ידי טענות שווא.
המשפט נסוב סביב האשמות ברצח אזרחים שרירותי, שימוש בנשק כימי ומעצרים המוניים במסגרת מבצע "אנפל" שנועד לדכא את מרד הכורדים בשנים 1987-1988. התביעה טוענת ש-180 אלף כורדים נרצחו בידי הצבא העיראקי בהוראתו של סדאם, שסבר שהם סייעו לאוייביו האיראנים.
במשפט העידו שלושה עדים כורדים וסיפרו על הדיכוי הקשה ממנו סבלו. אחת העדות, אמריקנית ממוצא כורדי, סיפרה שראתה אנשים שחלו ומתו בעת התקפות כימיות על כפרי הכורדים, ודרשה פיצוי מהחברות הזרות שסיפקו לסדאם את החומרים הכימיים תחת איצטלה של שימוש חקלאי.
למשמע העדות קם סדאם וזעק: "כל מה שנאמר פה באולם כאילו הם דוכאו משום שהם היו כורדים... הם מנסים לפלג את העם העיראקי. הם מנסים ליצור פילוג בין הכורדים והערבים ואת זה אני רוצה שהעם בעיראק ידע".
עוד אמר סדאם, שהעם העיראקי "לא צריך לחוש חרטה על רצח הכורדים", וטען שיחסו לכורדים נאמנים היה הוגן. רק מי שהצטרף למרד נענש, אמר סדאם.
מאז פתיחת המשפט באוגוסט מסרו עדים עדויות על משפחות שלמות שחלו ומתו כתוצאה מהשימוש בנשק כימי על כפרי הכורדים. הם סיפרו על ניצולים שטבלו את פניהם בחלב בניסיון להקל על צריבת הגז המעוור, ועל מאות שנמלטו על גבי פרדות וחמורים כשמסוקים ממשיכים לירות עליהם.
העדים האחרים סיפרו על מעצרים המוניים של תושבי הכפרים למשך חודשים ארוכים, על עינויים ואלימות ועל אנשים שנעלמו לאחר שנלקחו לחקירות.
המשפט על מבצע "אנפל" התחיל עוד בטרם ניתן גזר הדין במשפט הראשון שבו מואשם סדאם ברצח 140 שיעים ומעצרים המוניים בכפר דוג'ייל ב-1982. גזר הדין צפוי להינתן ב-16 באוקטובר. בשני המשפטים עומד סדאם לדין יחד עם שבעה נאשמים נוספים; בשני המשפטים עלול להיגזר עליו עונש מוות אם יימצא אשם.
משפט "אנפל" מתייחס למבצע כולו אך אינו כולל את התקרית המפורסמת ביותר במסגרתו - ההפצצה הנועדת לשימצה של העיירה הכורדית חלבג'ה ב-1988, שם נהרגו על פי הערכות 5,000 כורדים. תקרית זו תהיה חלק מחקירה וממשפט נפרד בעתיד.