שתף קטע נבחר

פארק האפשרויות הבלתי מוגבלות

נדנדותיו התומכות בגופו של כל ילד, מגלשות אליהן ניתן להעפיל בעזרת רמפה מסבירת פנים לכיסא גלגלים, מתקנים מגרי חושים ומדריכים המחברים ילדים עם צרכים מיוחדים לילדים בריאים. תכירו, פארק "חברים" ברעננה, שהקים ארגון "בית איזי שפירא" ומותאם לילדים עם מוגבלויות. נועם ורדי ביקר שם, הסתובב בקרוסלות, פגש הורים מוקסמים וילדים מבסוטים - וחזר מסוחרר

 

 

 

"זה פארק שעשועים שדומה לכל גני המשחקים האחרים - רק הרבה יותר כיף!", צוהל ילד נמרץ שהתארח השבוע בפארק "חברים". מסתובב בקרוסלה דמוית חללית, שרוע על המתקן שובה הלב ושולט על תנועתו, מבסוט כהוגן מהחיים ומתנסה בנדנדות ערסל, מגלשות מסבירות פנים, אביזרים המעוררים גירוי שמיעתי ועוד, הוא העביר שעות ארוכות של משחקים באתר מעורר ההשראה.

 

מעורר השראה? בהחלט. שכן גן "חברים", הממוקם בפארק העירוני של רעננה, הוא פרויקט ראשוני בישראל: פארק שעשועים נגיש לילדים עם צרכים מיוחדים, המשתרע על שטח של כשמונה דונמים, שהוקם לפני כחצי שנה על-ידי אנשי ארגון "בית איזי שפירא" הודות לתרומות בשווי כמיליון דולר.

 

"אנחנו מאמינים שלכל הילדים יש זכות לשחק יחד באופן חופשי ומאושר", מבארים היוזמים. "הפארק הייחודי הזה הוא מקום בו יכולים ילדים עם כל רמה של יכולת להשתעשע יחדיו, ליהנות ולבלות תחת כיפת השמיים ברוח של אחווה ושותפות. מטרתו אינה רק להעניק לילדים כיף אלא גם להיות מקום חינוכי. כיוון שכל-אחד יכול להשתעשע במתקנים המקום מושך אליו ילדים בריאים רבים - ובעצם מהווה מקום בו ילדים מכל הסוגים משחקים יחדיו, נחשפים אלה לאלה ומתקשרים באופן בלתי אמצעי אחד עם השני". 

 

 

"הזכות לצמוח ולהשתתף בחיי הקהילה"

ילדותם של ילדים עם צרכים מיוחדים יכולה לעבור מבלי ששיחקו ולו פעם אחת במתקני השעשועים המוכרים לכל-אחד מאיתנו: ילדה המתנייעת בכיסא גלגלים, למשל, לא יכולה להסתחרר בקרוסלה; ילד משותק יכול רק לחלום להתנדנד בנדנדה; ואילו ילדה עיוורת מנועה מלהסתובב בחופשיות בין מתקני המשחק ללא השגחה צמודה.

 

פארק "חברים", שמתקניו סדורים במעגל כדי להקל על ההתמצאות במרחביו, מספק מענה לכל אותם חסכים: פכפוך מי המזרקה והנחל הזורם בו, המרקם של משטחיו ושביליו היפים והמסודרים, מקלים על ילדים עוורים לדעת היכן הם נמצאים; נדנדותיו נגישות ותומכות בגופו של כל ילד, יהיה מצבו הפיזי אשר

 יהיה; אל מגלשותיו אפשר להעפיל גם בעזרת רמפה המותאמת לנעזרים בכיסא גלגלים או בקביים; ומדריכיו, המסתובבים בין הילדים המשתעשעים ומסבירים להם כיצד להשתמש במתקנים, מחברים בין כל הבליינים הצעירים.

 

"הפארק הוקם לאחר תחקיר מקיף ברחבי העולם בשיתוף עם עיריית רעננה", מתארים היוזמים. "אחת התומכות בפרויקט היא חברת מועצת העירייה בלה צור, שבעצמה מרותקת לכיסא גלגלים. את יום הולדתה האחרון היא חגגה איתנו בפארק. כאן היא הסתובבה בפעם הראשונה בחייה בקרוסלה, ואמרה שכאשר התבוננה בילדותה בילדים המשחקים במתקן לא דמיינה שיבוא יום וגם היא תעשה את זה".

 

"הפילוסופיה שלנו היא שלכל אדם הזכות לחיות בכבוד ובהתאם למלוא היכולות שלו", מסכמת נעמי סטוצ'נר, מקימת "בית איזי שפירא" וכיום נשיאת הארגון, בתם של לוסי ואיזי שפירא שעל-שמו הוא נקרא. "מדי יום אנחנו נענים לאתגר לפעול למען חברה המבטיחה לילדים ובוגרים עם מוגבלויות את הזכות לצמוח ולהשתתף בחיי הקהילה. הפארק, שבהקמתו הושקעו מחשבה ותשומת לב רבים, הוא חלק ממימוש האתגר הזה".

 

  • בחול המועד סוכות, שני-שלישי 9-10.10 בין השעות 9:00 עד 13:00, ייערך בפארק פסטיבל לכל המשפחה. הפעילות תכלול סדנאות יצירה, משחקי חברה והפעלות, מופע להורים ולילדים, הצגות ועוד 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"ילדים מכל הסוגים משחקים יחדיו". ראש השנה בפארק
"מתקשרים באופן בלתי אמצעי". בלה צור מבקרת
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים