שתף קטע נבחר

 

ר"מ אירלנד מודה: קיבלתי 50 אלף יורו מתורמים

ראש ממשלת אירלנד ברטי אהרן הודה בראיון טלוויזיוני אתמול כי קיבל 50 אלף יורו מתורמים לפני יותר מעשור, בתקופה שהיה שקוע בחובות עקב התפרקות נישואיו - אך התעקש כי לא עבר על החוק. לדבריו, הוא התייחס לכספים כהלוואה, אך התורמים סירבו לקבל את כספם בחזרה

פרשת שחיתות חדשה מסעירה את אירלנד: ראש הממשלה ברטי אהרן הודה כי קיבל בחשאי 50 אלף יורו מאנשי עסקים לפני 13 שנה - אך הכחיש את הטענות כי פעל בניגוד לחוק. היום (יום ד') התקיים דיון בנושא בפרלמנט האירי, ביוזמת מפלגות האופוזיציה, הדורשות מאהרן הסברים על הפרשה, ובעיקר על הודאתו כי מינה כמה תורמים לתפקידי מפתח בגופים ממשלתיים.

 

בראיון שהעניק אהרן אתמול לתחנת הטלוויזיה הממשלתית אר.טי.אי, אמר כי קיבל את הכסף בחג המולד ב-1993 ובתחילת 1994 - במטרה ליישב חובות שאליהם נקלע לאחר שנישואיו התפרקו. הוא אמר כי הכספים שקיבל הם כאין וכאפס לעומת סכומי העתק שקיבלו פוליטיקאים אחרים במפלגתו למודת-השערוריות, פיאנה פויל.

 

"לא עברתי על החוק או על קוד אתי כלשהו", אמר אהרן, שמאז שנבחר לתפקיד ב-1997 נודע בזכות קסמו האישי הרב, עבודתו הקשה ואורח חייו הנזירי. עם זאת, האופוזיציה באירלנד, המעוניינת להדיח את פיאנה פויל מהשלטון בבחירות הצפויות במדינה באמצע 2007, הודיעה כי מבחינתה, הפרשה רק מתחילה, והעלתה את הנושא במושב פתיחת הפרלמנט האירי היום.

 

יושב ראש מפלגת האופוזיציה הגדולה באירלנד, אנדה קני, תבע מאהרן: "האם אתה מוכן להודות ששגית כאשר הסכמת לקבל 50 אלף יורו?". אך אהרן התעקש, כפי שטען עד כה, כי לא עבר על החוק בכך שקיבל את הכסף, שהיה נחוץ לו. "שירתתי את המדינה הזאת באופן הגון", אמר.

 

בראיון אתמול, נקב אהרן בשמותיהם של 12 תורמים, שאותם כינה "ידידים לעת צרה". הוא ציין כי נטל את הכסף רק בתנאי שהוא ייחשב כהלוואה, ואז הודה כי למעשה לא החזיר את הכספים - אך תלה את האשם בתורמים, שלדבריו, סירבו לקבל את כספם בחזרה. 

 

הוא הבהיר כי לא ביקש את הכספים שקיבל, וכי אחרי שהגיעו לידיו, הפקיד אותם בחשבונו באירלנד ושילם עליהם מסים. לטענתו, התורמים מעולם לא ביקשו דבר תמורת הכסף. הוא אמנם מינה כמה מהם לעמוד בראשם של ועדי מנהלים שונים, אך אמר כי מינה אותם "מאחר שהיו ידידים, ולא בשל העובדה שעזרו לי".

 

מפלגת פיינה פויל היא הכוח הפוליטי הדומיננטי בפוליטיקה האירית מאז שנות השלושים של המאה הקודמת. עם זאת, בעשור האחרון, התנהלו נגד בכירי המפלגה כמה חקירות, מהן עולה כי הפוליטיקאים ניצלו את כוחם ומעמדם כדי לגבות שוחד מאנשי עסקים שביקשו מהם טובות. במרכז הפרשה החמורה ביותר עמד מורו ורבו המנוח של אהרן, ראש הממשלה לשעבר צ'רלס האווי, שנאלץ לפרוש לאחר שהודה כי קיבל 13 מיליון דולרים מאנשי עסקים בהיותו בתפקיד.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
אהרן. התורמים היו "ידידים לעת צרה"
צילום: איי פי
מומלצים