שתף קטע נבחר
 

זהירות: אל תגעו בצואת החתול

טפיל הטוקסופלסמה השורץ בצואת החתול אינו גורם לרובנו לכל בעיה. אלא שלנשים בהריון ואנשים החולים בהפרעות של מערכת החיסון מגע עם הטפיל עלול להיות קטלני

טוקסופלסמה גונדי הוא טפיל השוכן בבעלי חיים, ומדביק כאחוז מכלל בני האדם במדינות המערביות, אלא שאצל אנשים בריאים הוא אינו גורם ברוב המוחלט של המקרים לבעיה רפואית כלשהי. הטפיל מופרש בצואת החתול, ומגע עמו עלול לסכן את העובר, כמו גם חולי איידס, מושתלי איברים, חולי סרטן וחולים בהפרעות אוטואימוניות.

 

הטפיל עלול להימצא גם בבשר שאינו מבושל היטב. לכל אלה ההמלצה היא לנקוט משנה זהירות בעת טיפול בבעלי חיים ולהימנע מאכילת בשר שאינו מבושל היטב. אצל חולים הסובלים מחסר במערכת החיסון, כמו גם אצל חולי איידס עלול הטפיל לגרום לדלקות מוח וקרום המוח, שיתוקים, התכווצויות, בלבול, הפרעות ראייה, דלקות ריאות או דלקות בשריר הלב.

 

בקרב נשים בהריון, חשיפה לטוקסופלזמוסיס בטרימסטר הראשון עלולה לגרום למגוון פגיעות של העובר ובהם עיוורון, פגיעות מוחיות, פיגור שכלי, פרכוסים והפרעות נוירולוגיות. אצל חלק מהתינוקות עלולה ההדבקה לגרום להפרעות רק בגיל הילדות. לרוב יחשוד הרופא בזיהום בטוקסופלסמה אצל אישה הרה, במקרה שנמושו בלוטות לימפה מוגדלות, ובמקרים של חולשה ומחלת חום.

 

הבדיקה מבוצעת באופן שגרתי לפני כניסה להריון, או במהלך השבועות הראשונים להריון. הבדיקה המבוצעת מודדת את רמת הנוגדנים כנגד הטפיל. במקרה של חשד להדבקה של האם יתחיל הרופא טיפול אנטיביוטי למניעת סיבוכים אצל העובר ושל האם. אלא שהטיפול אינו תמיד יעיל, ולעתים ההמלצה היחידה היא הפסקת הריון. שאר המקרים מטופלים אנטיביוטית גם כן.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
טוקסופלסמה. לנקוט משנה זהירות
צילום: רויטרס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים