סטרו קרא למוסלמיות להסיר הרעלה, ועורר סערה
בטור שפרסם שר החוץ הבריטי לשעבר בעיתון מקומי בבריטניה, כתב כי הוא נוהג לבקש מנשים מוסלמיות המבקרות בלשכתו להסיר את רעלותיהן, מאחר שהוא חש שלא בנוח לשוחח עם מישהי שאת פניה הוא לא רואה. ארגונים מוסלמים יצאו נגד דבריו, וטענו כי הם מפגינים חוסר כבוד לאיסלאם
ג'ק סטרו, לשעבר שר החוץ של בריטניה, וחבר פרלמנט מטעם מפלגת הלייבור, אמר היום (יום ה') כי הוא נוהג לבקש מנשים מוסלמיות המבקרות בלשכתו להסיר את רעלותיהן. דבריו של סטרו עוררו את זעמה של הקהילה המוסלמית במדינה, שטענה כי בקשתו של סטרו מעידה על חוסר כבוד.
בטור שכתב בעיתון "לנקשייר טלגרף", ציין סטרו כי הוא חש שלא בנוח לשוחח עם מישהי שאת פניה הוא לא יכול לראות. כמו כן, תיאר סטרו את הרעלה כ"אמירה בוטה של שוני והפרדה". "בריטניה היא מדינה שמושתתת על חירויות, ואני מגן לחלוטין על זכותה של כל אישה לעטות רעלה", כתב שר החוץ לשעבר. "עם זאת, "בפגישה - שלא כמו בשיחת טלפון או במכתב - יש ערך מוסף, ולרוב ניתן בה לראות למה בן-השיח מתכוון, ולא רק לשמוע מה הוא אומר".
סטרו, המכהן עתה כראש בית הנבחרים, מייצג קהילה מרקע סוציו-אקונומי נמוך, שרבים ממנה מוסלמים, בצפון-מערב אנגליה. בטור שכתב, ציין סטרו כי הוא חושש שהגידול במספרן של נשים העוטות רעלה בבריטניה עשוי לפגוע בקשר שלהן עם לא-מוסלמים. לדבריו "רעלות עשויות להקשות על הקשר בין שתי הקהילות", המוסלמית והלא-מוסלמית. סטרו ציין כי לשמחתו, מעולם לא נתקל בהתנגדות מצד נשים להסיר את הרעלה בפניו, והוסיף כי הדבר תמיד מתבצע כאשר בחדר נוכחת אישה נוספת מצוותו של סטרו.
עם זאת, בכיר בנציבות זכויות האדם האיסלאמית בבריטניה טען כי עמדתו של סטרו "זורעת מכשולים" בדרכן של נשים מוסלמיות, דווקא בתקופה שבה הן נקראות להשתתף יותר בחברה הבריטית. "נדהמנו לדעת שאדם אחראי הנמצא בעמדה כה בכירה כמו מר סטרו ישמיע התבטאות שכזו", אמר יו"ר הנציבות, מסעוד שאדג'ארה. "אני בטוח שרבים מופיעים בלשכתו של סטרו בלבושים שונים ומשונים. מדוע יש לו בעיה רק עם הלבוש המוסלמי? זוהי שערורייה".
עם זאת, היו גם מוסלמים שהבינו את עמדתו של סטרו. דאוד עבדאללה, איש המועצה המוסלמית של בריטניה, ציין כי "הרעלה גורמת לעתים אי-נחת ללא-מוסלמים. ניתן להבין זאת". לדבריו, מלומדים מוסלמים חלוקים בדעותיהם הם יש לחייב נשים לכסות את פניהם, אך שוררת הסכמה כי עליהן להסתיר את שיערן.
בתקופה האחרונה שוררת מתיחות בין הממסד הבריטי לבין הקהילה המוסלמית הגדולה של בריטניה, על רק סיכולה של מתקפת הטרור האווירית הגדולה, שבה התכוונו מחבלים בריטים מרקע מוסלמי לפוצץ מטוסי נוסעים בדרכם לארה"ב.
ראש ממשלת בריטניה טוני בלייר התיחס היום לפרשה, וציין כי דבריו של סטרו משקפים את דעתו האישית בלבד.