שתף קטע נבחר

 

מירי רגב: הסלולרי שינה את כללי המשחק

תת אלוף מירי רגב מדברת עם ynet על הלקחים שלה מהמלחמה: "הייתי שולחת יותר עיתונאים לשטח, ומהיום הראשון ממש". לדבריה, "אם נסתיר מידע, נגיע שוב לכותרות כמו 'הטבח בג'נין' ואירועים שלא היו ולא נבראו"

דוברת צה"ל, מירי רגב, מסיקה גם היא מסקנות מהמלחמה בלבנון. בשיחה שקיימה אמש (ד') עם ynet בסוכת צדק של בית שמואל של "התנועה ליהדות מתקדמת", אמרה רגב כי במבט לאחור, לא רק שהייתה מתמידה במדיניות הפתיחות התקשורתית, אלא אף הייתה מחזקת אותה.

 

"לא רק שהייתי מצרפת יותר עיתונאים לחיילים בשטח", אמרה דוברת צה"ל, "אלא שגם הייתי עושה את זה מתחילת המלחמה ולא באיחור של מספר ימים. אז היו העיתונאים רואים בדיוק את התמונות שרצינו שיראו. הרי כל חייל יכול להרים טלפון ל-ynet ולהתלונן, לעומת זאת לא כל אחד יתקשר ויאמר כמה הצלחנו. צירוף כתבים לשטח מניב תוצאה טובה, כי כשהעיתונאי רואה את העומק הוא תמיד יביא סיפור מאוזן הרבה יותר מאשר במצב בו לא היינו מאפשרים לו להגיע לשטח".

 

רגב המשיכה והסבירה כי אפילו במלחמה, עדיף שלא להסתיר מידע משום שהנזק שייגרם משמועות יכול להיות גרוע אף יותר: "כשאנחנו מחברים את העיתונאים לשטח, הם רואים גם את סיפורי הגבורה ויש לעניין הרבה יותר היבטים חיוביים מאשר שליליים. אם נסתיר מידע, אנחנו נגיע שוב לכותרות כמו 'הטבח בג'נין' ואירועים אחרים שלא היו ולא נבראו, ולכן חשובה הפתיחות התקשורתית".

 

רגב הוסיפה ואמרה כי למרות הרצון לחשוף מידע, חשוב שיהיה פיקוח על האינפורמציה שמועברת, וכללים ברורים שיגדירו את מערכת היחסים בין הצבא והעיתונות. "מה שמתבקש זה אחריות של העיתונאים ושל הצבא וידיעה של מה מותר ומה אסור. צריך לשמור על פתיחות, אבל גם על גבולות וקווים אדומים".

 

אם לא תהיה פתיחות - יהיו הדלפות

רגב התייחסה גם לסוגיית ההדלפות של ידיעות וסיפורים מהצבא לכלי התקשורת, ואמרה כי כשהצבא הופך לכלי בידי בעלי אינטרסים הרי שמדובר במחדל: " אני לא נאיבית. קצינים מדברים עם עיתונאים, ואם יש מצב שהם משתמשים בכתב זה או אחר כדי לבטא אינטרסים פרטיים - הרי שזה מחדל שאסור שיקרה".

 

"במציאות של היום, אם לא תשתף פעולה ולא תפתח את עצמך לתקשורת, הוואקום תמיד יתמלא בידי בעלי אינטרסים. דווקא בגלל ריבוי ערוצים ופרשנים, הציבור רוצה לשמוע את הקול האמין והרשמי של מה היה, ואת זה מספקת הדוברות הצבאית בזמן מלחמה", אמרה.

 

"זו הייתה הפעם הראשונה בישראל שמלחמה מתנהלת בשידור חי", הוסיפה רגב, "החזית והעורף הם לראשונה חזית אחת. הסלולרי משנה את כללי המשחק, וכל אחד יכול להעביר תמונה, טקסט, שידור ואפילו להתחבר לאינטרנט. במציאות כזו, אתה משפיע על כללי המשחק, ואין דרך אחרת אלא להיפתח ולהציב את עצמך בזירה התקשורתית ולנסות להשפיע עליה".

 

לדבריה, המדיניות של הפתיחות התקשורתית מונחית על ידי הרמטכ"ל, דן חלוץ. "הוא מבין שאין מצב להסתיר דברים, ועם זאת יש גבולות שחייבים לשמור עליהם. לא הייתי יכולה להוביל מדיניות של פתיחות אם הרמטכ"ל לא היה מאשר אותה. אני מצפה שהתקשורת תהיה הוגנת ותדייק במידע שהיא מעבירה, תעמוד בהסכמים ותכבד אותנו כפי שאנחנו מכבדים אותה".

 


פורסם לראשונה 11/10/2006 23:49

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי אוחיון
רגב בסוכת צדק. "לא נאיבית"
צילום: אבי אוחיון
צילום: איי אף פי
חיילים שבים לארץ. העיתונאים היו נכנסים קודם
צילום: איי אף פי
מומלצים