מאז ינואר 2005: כ-300 נפגעים מקסאם
בנתונים שנאספו על ידי בית החולים "ברזילי" באשקלון ומתפרסמים לראשונה ב-ynet, עולה כי בכל מהלך 2005 הגיעו לטיפול 87 תושבים, לעומת 202 עד כה השנה. וחדר המיון ב"ברזילי" עדיין לא ממוגן
למעלה מ-300 תושבים נפגעו מאז תחילת שנת 2005 מרקטות קסאם ביישובי הנגב המערבי, כך עולה מנתונים שנאספו בבית החולים "ברזילי" באשקלון ומתפרסמים כאן לראשונה. למרבה ההפתעה, דווקא בית החולים אליו מגיעים הנפגעים אינו ממוגן מפני ירי קסאמים, על אף שאלו כבר פגעו במספר נקודות באשקלון.
מהנתונים עולה כי בתשעה וחצי החודשים של 2006 נפגעו 202 בני אדם, יותר מפי שניים ממספר הנפגעים הכולל אשתקד, אשר עמד על 87. החודש בו נפגעו מספר האנשים הרב ביותר מירי רקטות היה יולי השנה, במקביל ללחימה בצפון הארץ. בסך הכל נפגעו בחודש זה מירי קסאמים 85 בני אדם משדרות ויישובי עוטף עזה. חודש קודם לכן, כאשר נחטף החייל גלעד שליט ובעקבות כך פעל צה"ל ברצועה, נפגעו 27 בני אדם.
בחודש אוגוסט 2005 - תקופת ההתנתקות - כמעט ולא נפלו רקטות בנגב המערבי ובשל כך הגיע רק אדם אחד לטיפול בחדר המיון של "ברזילי". חלק גדול מהתושבים שהגיעו לחדר המיון היו נפגעי חרדה, אבל ביניהם היו גם פצועים קשה ואף מספר הרוגים.
"למרות המספרים הגבוהים של הנפגעים אף אחד לא חושב שצריך למגן את חדר המיון שלנו מפני קסאמים", קובל ד"ר שמעון שרף, מנכ"ל בית החולים ויו"ר פורום מנהלי בתי החולים הממשלתיים. "עד עכשיו במשרד האוצר לא השתכנעו שצריך מיון ממוגן כדי שנוכל להתמודד עם איום הקסאם ואיומים בטחוניים נוספים".
ד"ר שרף מסביר שהמצב בברזילי גובל באבסורד: "גם נפגעי הקאסמים המתאשפזים אצלנו חשופים לטילים נוספים מאחר והאוצר לא מעביר את הכספים למיגון בית החולים".
בסיוע מנכ"ל משרד הבריאות, פרופסור אבי ישראלי, יצרה הנהלת בית החולים קשר עם תורם המוכן להעביר סכום של עשרה מיליון שקלים, שהוא מחצית מעלות בניית חדר מיון ממוגן. "יש לנו ביד תוכנית גמורה ומוכנה לצאת למכרז, אני רק צריך אור ירוק מהאוצר שייתן לנו סכום זהה, אבל האוצר מתעקש לא לתת", אומר ד"ר שרף.
ממשרד האוצר נמסר בתשובה לפניית ynet כי משרד הבריאות הוא האחראי על חלוקת תקציב הבינוי בין בתי החולים: "למשרד הבריאות יש סעיף תקציבי למימון פעולות הבינוי והפיתוח של יחידות המשרד ובעיקר בתי החולים הממשלתיים, וההחלטה על הקצאת התקציבים נתונה בידיו. יש לציין כי במסגרת ההסכם לתקציב 2006 ניתנה תוספת של 150 מיליון שקל לתקציב הפיתוח של משרד הבריאות עבור השנים 2006-2008. בנוסף, במסגרת הדיונים על תקציב 2007 ניתנה תוספת של 60 מיליון שקל נוספים לשנים 2007-2009".