שתף קטע נבחר

 

הידרדרות במצבו של אריאל שרון

בגופו של ראש הממשלה לשעבר התגלה זיהום ובתפקוד הלב שלו חלה ירידה. בעקבות מצבו הוחלט להעבירו למחלקה לטיפול נמרץ, שם מטופלים גורמי הזיהום באופן אינטנסיבי. מצבו יציב לפי שעה, אך בבית החולים חוששים מהידרדרות מערכות גוף נוספות

ראש הממשלה לשעבר, אריאל שרון, הועבר הבוקר לקבלת טיפול במחלקה לטיפול נמרץ בבית החולים "שיבא" בתל השומר. שרון הועבר למחלקה לאחר שבגופו התגלה זיהום שגרם להרעה במצבו הכללי ולירידה בתפקוד הלב. העברתו של שרון לטיפול נמרץ מטרתה לטפל בגורמי הזיהום באופן אינטנסיבי. מבית החולים נמסר כי לפי שעה מצבו יציב, אך לא נמסר אם החיידק מגיב לטיפול האנטיביוטי.

 

בבית החולים "שיבא" ציינו כי פרט להידרדרות בתפקוד הלב, שאר אברי גופו של שרון מתפקדים. גורם בבית החולים אמר שאין סכנה ממשית לחייו, אך מצב כזה אצל אנשים בגילו של ראש הממשלה לשעבר עלול להביא להידרדרות של מערכות נוספות בגוף. "אנחנו נותנים לו טיפול אינטנסיבי כדי להחזיר את גופו לשיווי משקל ולעצור את הזיהום מוקדם ככל האפשר", הוסיף הגורם.

 

ד"ר שי בריל, מנהל בית החולים הגיריאטרי שיקומי, "בית רבקה", שהתבקש להתייחס למצבו של שרון, ציין כי חולה בן גילו, אם הוא מחוסר הכרה לאורך זמן ומונשם, חשוף במיוחד לזיהומים. "בכל פעם שזיהום שכזה קורה נכנסים למצב של חוסר יציבות, עם פוטנציאל להחמרה. לכן יש צורך להעביר את החולה לטיפול נמרץ", אמר. לדבריו, החיידק הגורם לזיהום יכול להגיע מדרכי הנשימה או מדרכי השתן. מבית החולים נמסר שההידרדרות במצב לבו של שרון נובעת מתגובה של הלב לתהליך הזיהומי. ד"ר בריל הסביר כי מצב של זיהום גורם לעומס על מערכות הגוף וזו יכולה להיות הסיבה לפגיעה בתפקוד הלב.

 

ההידרדרות האחרונה של שרון חלה באוגוסט האחרון. גם אז הועבר שרון לטיפול נמרץ. אולם כעבור זמן מה הוחזר למחלקה לשיקום נשימתי ומבית החולים נמסר כי אובחן שיפור ניכר במצב ריאותיו ובמצב תפקוד הכליות שלו.  

  

ראש הממשלה אושפז ב-4 בינואר השנה בעקבות שבץ מוחי קשה ומאז הוא שוכב בבית החולים חסר הכרה. הסימנים הראשונים למשבר הרפואי הגיעו כבר בחודש דצמבר אשתקד, כאשר שרון עבר אירוע מוחי קל והובהל ל"הדסה". האירוע הוביל לסדרת בדיקות ולאישפוזו של ראש הממשלה למשך כמה ימים. זמן קצר לאחר מכן כינסו רופאיו של שרון מסיבת עיתונאים בה הודיעו כי במהלך האשפוז נתגלה בליבו מום מולד, והוא שגרם על פי החשד לאירוע המוחי הראשון. הרופאים קבעו גם כי על שרון לעבור צינתור שגרתי בלבו כעבור מספר שבועות, אולם ראש הממשלה עצמו לא נותר תחת השגחה במשכנו בירושלים, ועמד על כך שיחזור לביתו בחוות השקמים.

 

הצינתור נקבע לראש הממשלה ליום חמישי, ה-5 בינואר. יממה קודם לכן שרון עדיין עסק בפעילות שגרתית אולם בשעות הערב חש ברע ובסביבתו החליטו לפנותו מיד לבית החולים "הדסה" בירושלים. תחילה נשקלה האפשרות לפנותו לבית החולים "סורוקה" בבאר שבע אשר נמצא קרוב יותר לחוות השקמים, אולם בסופו של דבר התקבלה ההחלטה על "הדסה" בירושלים בשל העובדה שצוות הרופאים שם מכיר היטב את תיקו הרפואי של ראש הממשלה.

 

שרון הגיע אל בית החולים והוכנס לחדר הניתוח בעקבות דימום רב במוחו. במשך שבע שעות עמלו המנתחים על עצירת הדימום וההידרדרות במצבו של ראש הממשלה. במהלך הימים הבאים עבר שרון מספר בדיקות סי-טי ושני ניתוחים נוספים, ובסופו של דבר נותר מצבו קשה אך יציב. השיפור היחסי, לעומת הימים הראשונים, לא שינה את העובדה שהכרתו של ראש הממשלה לא שבה אליו ולמרות נסיונות הרופאים להעירו באופן הדרגתי, הוא נותר במצב של תרדמת.

 

בפברואר שוב הידרדר מצבו של ראש הממשלה, הפעם בעקבות נמק שהתגלה במעיו. ראש הממשלה נותח במשך ארבע שעות ובניתוח נכרת חלק המעי שגרם לנמק. מאז הניתוח נמשך אשפוזו של שרון וצוותים רפואיים של אחת ממחלקות השיקום בבית החולים תל-השומר אף הגיעו לצורך התייעצות בנוגע לטיפול שמקבל ראש הממשלה ולשיקום העתידי. חמישה חודשים אחרי האירוע המוחי הקשה, הועבר ראש הממשלה לשעבר לאשפוז במחלקה לשיקום נשימתי במרכז הרפואי "שיבא" בתל השומר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים