פרטים חדשים על הסכם מיקרוסופט-Novell
מיקרוסופט תשלם ל-Novell סכום של 348 מיליון דולרים עבור תמיכה במערכת ההפעלה לינוקס ושימוש בפטנטים של החברה.
יצרנית התוכנה Novell הודיעה אתמול (ג') כי מיקרוסופט תעביר לה שני תשלומים נפרדים בסך 348 מיליון דולרים, במסגרת הסכם שיאפשר ל-SUSE, הפצת הלינוקס של Novell, לפעול בתאימות עם Windows.
מיקרוסופט תשלם ל-Novell מקדמה בסך 240 מיליון דולרים עבור דמי מנוי, עבור תמיכה במערכת ההפעלה לינוקס. מיקרוסופט תשלם לחברה סכום נוסף של 108 מיליון דולרים עבור שימוש בפטנטים, כך מסרה Novell בדו"ח שהגישה לרשות לניירות ערך האמריקנית.
מיקרוסופט ו-Novell חתמו בשבוע שעבר על שורה של הסכמים עסקיים וטכנולוגיים המיועדים לאפשר למוצרים שלהן לפעול טוב יותר ביחד ולשרת לקוחות ארגוניים המשתמשים בלינוקס וגם בשרתי Windows.
מערכת ההפעלה לינוקס מבוססת על קוד פתוח. בניגוד לתוכנה קניינית כמו Windows, בתוכנת קוד פתוח קוד המקור גלוי וניתן לשינוי. מפתחים מבצעים בקוד שינויים ושיפורים ומשתפים את הקהילה בתרומה שלהם. המשתמשים עשויים להתבקש לשלם רק על הטמעת התוכנה, תחזוקה ותמיכה טכנית.
מיקרוסופט התחייבה לא לחתום על הסכם דומה עם מפיצות לינוקס אחרות בשלוש השנים הבאות. ההסכם עם Novell מהווה מכה למפיצות מתחרות, בראשן מנהיגת השוק Red Hat, על פי אנליסטים.
על פי ההסכם, שיימשך לפחות עד 2012, Novell תשלם למיקרוסופט סכום של 40 מיליון דולרים לפחות בחמש השנים הקרובות עבור השימוש בפטנטים של מיקרוסופט. התשלום יבוסס על אחוז מהכנסות החברה ממוצרי קוד פתוח.
מיקרוסופט הסכימה להשקיע 12 מיליון דולרים בשנה עבור פתרונות שיאפשרו למשתמשים להריץ אמולציה (גירסה וירטואלית) של לינוקס על Windows ולהפך. מיקרוסופט גם תוציא 34 מיליון דולרים במשך תקופת ההסכם עבור צוות מכירות שיקדם את השותפות, על פי Novell.
חברת Novell הודיעה לקהילת הקוד הפתוח כי מיקרוסופט התחייבה לא לתבוע את משתמשיה עבור הפרת פטנטים שלה, לכאורה, במערכת ההפעלה SUSE. כמו כן, החברה ציינה כי לא הסכימה להפר בכל מקרה את תנאי רישיון הקוד הפתוח GPL והיא עומדת בו לחלוטין.
Novell. הזוג המוזר?
מומלצים