שתף קטע נבחר

 

בני שבט המנשה בדרך לארץ המובטחת

רבני ישראל הכירו ביהדותם של כמאתיים מבני קהילת בני המנשה בהודו, לאחר שעברו גיור כהלכה, והם צפויים לעלות ארצה בימים הקרובים. "זו הארץ המובטחת של אלוהים ונוכל לקיים בה את המצוות כהלכה", סיפרה אחת מהעולות החדשות. בהודו ממתינים עוד 7,000 מבני השבט לאישור עלייה; לא צפויים גיורים המוניים נוספים

218 הודים, בני שבט מנשה, צפויים לעלות בימים הקרובים לישראל בשתי קבוצות. בני מנשה חיים בצפון-מזרח הודו וטוענים כי הם אחד מ"שבטי ישראל האבודים", שהוגלו ממולדתם לפני 2,700 שנים.

 

אחת העולות המיועדות, דליה דוליאני סלה, אם לעשרה בת 63, סיפרה לסוכנות הידיעות רויטרס על חלומה להתאחד עם ילדיה, שכבר עלו לארץ. "אני רוצה להיות שם בימי האחרונים, מפני שישראל היא ארצה של שרה", אמרה סלה. היא צפויה להיפגש עם תשעה מילדיה שכבר נמצאים בישראל. "זו הארץ המובטחת של אלוהים ונוכל לקיים שם את המצוות כהלכה. כאן קשה לשמור על מנהגי היהדות, במרחק רב כל כך", הוסיפה.  


תפילה אחרונה בבית (צילום: רויטרס)

 

קבוצת העולים תצטרף לכאלף בני הקהילה שכבר נמצאים בישראל. מדובר בקבוצה ראשונה של בני מנשה העולה לארץ, מאז הכירו בהם הרבנים בישראל כיהודים בשנה שעברה, וערכו להם טקס גיור המוני.

 

בני הקהילה צפויים להיקלט תחילה בכרמיאל ובנצרת עלית. במרס 2005 הכיר הרב הראשי שלמה עמאר בבני מנשה כצאצאי העם היהודי, ובספטמבר של אותה שנה גוירו 218 חברי הקהילה, ורק הם יורשו לעלות ארצה. גיורים המוניים נוספים לא צפויים להיערך בקרוב בהודו, בעקבות מחאת הרשויות שם. משרד החוץ בירושלים מסר כי "לא ייעשה דבר שעלול לפגוע בריבונותה של ממשלת הודו".


"זו הארץ המובטחת" (צילום: רויטרס)

 

קהילת בני השבט מונה כיום קרוב ל-7,000 בני אדם, החיים בחבל ארץ לא הרחק ממיאנמר. שפתם היא בורמזית-טיבטית ובין היתר הם מגדלים חזירים.  

 

אנשי משרד הקליטה בתיאום עם משרד החינוך בנו תוכנית לילדי העולים על-מנת שישתלבו בחברה הישראלית על הצד הטוב ביותר, לאחר ש"הקרן לידידות" השיגה את התרומות הדרושות למימון העלייה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
ילדי הקהילה בהודו
צילום: רויטרס
מומלצים