שתף קטע נבחר

שדרות: הרחובות ריקים, המבטים עצובים

תושבי שדרות לא תולים תקווה בממשלה - אלא ב"אנשים שמשפיעים ועושים באמת" - בעלי ההון. ובינתיים, הילדים מבולבלים - וההורים עוד יותר. כך נראית עיר תחת מתקפה

בשדרות הכל לא כרגיל. בתי הספר כמעט ריקים מתלמידים, הרחובות רחוקים מלהיות עמוסים והמבטים בעיקר עצובים. התושבים לא תולים את תקוותם בממשלה אלא באנשים שמשפיעים ועושים באמת - בעלי ההון בארץ שיהיו מוכנים לתרום מכספם הפרטי כדי להציל אותם ואת ילדיהם.

 

הקסאמים אינם תופעה חדשה בשדרות והתושבים אומרים כי רק כאשר מישהו נפגע, רק אז הם מקבלים מעט תשומת לב. כך אופיין גם היום הקשה שעבר עליהם אתמול, כשכולם לפתע "התעוררו" ונזכרו שישנה עיר במדינת ישראל שחיה תחת איום מתמיד ונתונה למלחמה ממושכת כבר כמה שנים.

 

הילדים מבולבלים וההורים עוד יותר. הדילמה העיקרית היא האם לשלוח את הילדים לבית הספר או להשאיר אותם בבית. אחרי אתמול הנטייה היא להשאירם בבית. כך לדוגמא, אל אחד מבתי הספר התיכוניים בעיר, שבו רשומים 540 תלמידים, הגיעו היום פחות מ-100 תלמידים,  ואלו שהגיעו נאלצו לשוב לביתם לאחר שמצאו את עצמם בודדים בכיתה, לעתים גם ללא מורים.

 

בעיריה ובמשרד החינוך מנסים למצוא פתרון לקיום את הלימודים מחוץ לעיר, ואילו ועד ההורים העירוני, ברשותה של בתיה קטר, החליט לקחת את הנושא צעד אחד קדימה. קטר פנתה לגאידמק, לנוחי דנקנר ולאנשי עסקים נוספים על מנת לגייס תרומות כדי להוציא את הילדים אל מחוץ לעיר. כך ככל הנראה יקרה היום - בסביבות השעה שלוש בערך ייצאו אוטובוסים מהעיר לכיוון אילת, כל זאת בחסות לא אחר - גאידמק.

 

במשרד ראש הממשלה ביקשו להתייחס לטענות התושבים לפיהן אין לתלות תקוות בממשלה - אלא בבעלי ההון. מהמשרד נמסר כי "העיר שדרות קיבלה בשנים האחרונות סיוע נרחב ומיוחד מהמדינה. על פי הנתונים התקציביים שבידינו, העבירה הממשלה לשדרות בשנים 2003-2006 תקציבים וסיוע בהיקף של 220 מליון שקלים, על פי שלוש החלטות שונות שהתקבלו בנושא".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אמיר כהן
רקטה בשדרות. לא תופעה חדשה
צילום: אמיר כהן
מומלצים