ג'ימי קרטר עשוי לחקור את אירועי בית חנון
ביוזמת מדינות ערב, תתכנס היום העצרת הכללית ותצביע על הצעת החלטה המגנה את ישראל וקוראת להקמת ועדת חקירה בינלאומית לבדיקת נסיבות התקרית. בארה"ב מדווחים כי בראש הוועדה יעמוד הנשיא לשעבר קרטר, ובמסדרונות האו"ם נאבקים על הקול האירופי
עצרת החירום של האו"ם תכונס היום (ו') לדיון והצבעה על הצעת ההחלטה של מדינות ערב, הקוראת לגנות את ישראל על התקרית בבית חנון. פרט לגינוי, כוללת הצעת ההחלטה קריאה להקמת ועדת חקירה בינלאומית לבדיקת נסיבות האירוע, קריאה להגנה על האוכלוסיה הפלסטינית וסעיף הקורא למזכ"ל האו"ם לפקח באופן אישי על התקדמות החקירה בעניין.
כלי תקשורת בארצות הברית דיווחו כי נשיא ארה"ב לשעבר, ג'מי קרטר, עשוי לעמוד בראש וועדת החקירה שתנסה לבדוק את נסיבות הריגתם של 19 הפלסטינים, שנהרגו מירי פגזים של צה"ל לעבר העיירה.
הצעת ההחלטה הוגשה לאו"ם ביוזמת מדינות ערב, שהחליטו שלא לעבור בשתיקה על הווטו שהטילה ארה"ב על החלטה דומה המגנה את ישראל, שהובאה לאישור מועצת הביטחון לפני ימים אחדים. נציגי המדינות הערביות החליטו להביא את הדיון בעניין לזירה נוחה יותר, העצרת הכללית, שם יש למדינות הבלתי מזדהות רוב אוטומטי של 113 מדינות מכלל 192 החברות באו"ם.
יותר ממאה מדינות כבר הביעו תמיכה בהצעה שתוצג בעצרת האו"ם, אולם המאבק העיקרי הוא על תמיכת מדינות אירופה הנחשבות ל"קול המוסרי" באו"ם. מדינות אחרות באמריקה הלטינית ובאסיה צפויות להחליט על אופן הצבעתן לאחר שמדינות אירופה יגבשו החלטה בנושא.
כדי להשיג את תמיכתם של האירופים פעלו הנציגים הפלסטינים באו"ם לגיבוש נוסח החלטה מוסכם. מן העבר השני, פועלים דיפלומטים ישראלים המנסים לשכנע את נציגי אירופה שישראל התנצלה על התקרית ואף הסיקה מסקנות מבצעיות בעניין – ומכאן שקבלת ההחלטה באו"ם היא "הצגה שנועדה לנגח את ישראל". גם מחלקת המדינה האמריקנית הורתה לשגירויותיה ברחבי העולם לפעול נגד ההצעה.
ככל הידוע, לישראל אין כוונה לשתף פעולה עם ועדה מטעם האו"ם שתחקור את אירועי בית חנון. וכך, לא תאפשר ישראל לחוקרים להגיע לסוללת התותחים שירתה לעבר העיירה, ולתחקר את התותחן שירה את הפגז הקטלני. ישראל נהגה באופן דומה כאשר מונתה ועדה מטעם האו"ם לחקור את האירועים בג'נין במהלך מבצע "חומת מגן".