שתף קטע נבחר

היום בשדרות: חוזרים ללימודים במתכונת מלאה

לאחר שיבושים בשבוע האחרון בעקבות ירי הרקטות, יחזרו היום בתיה"ס לפעול כסדרם למרות שלא כל המבנים ממוגנים. אתמול נחתו שתי רקטות בשטחים פתוחים בנגב המערבי; על פי נתוני מוקד הצלה יש"ע הייתה אחת מהן הרקטה ה-1,000 מתחילת השנה. חבר קיבוץ בנגב המערבי במכתב לאולמרט: "כמה מצוקות יעברו ילדינו עד שיוכלו לשמוע טריקת דלת מבלי להיכנס מתחת לשולחן?"

אחרי שבוע קשה נוסף של ירי רקטות קסאם ובעקבותיו השבתה של מערכת החינוך בשדרות, יחזרו היום (א') בתי הספר בעיר לפעול במתכונת רגילה. ההורים והתלמידים בעיר מקווים כי חידוש הלימודים יסמן את חזרתה של השגרה לשדרות, אם כי האפשרות שהירי מצפון רצועת עזה יימשך בהחלט נלקחת בחשבון.

 

אתמול נחתו שתי רקטות בדרום הנגב המערבי, סמוך לגדר אחד הקיבוצים. על פי נתוני מוקד ההצלה ביש"ע, הרקטה השניה שנחתה הערב בשטח ישראל הייתה ה-1,000 במספר מאז תחילת השנה האזרחית. ביום שישי נחתה רקטה בתוך שטח הקיבוץ וגרמה לנזק רב, ובנס לא היו נפגעים בנפש. זאת, למרות שבאותה השעה היו במקום הנפילה חברים רבים בדרכם לארוחת הערב בחדר האוכל. 

 

ראש עיריית שדרות, אלי מויאל, ייפגש היום עם ראש הממשלה אהוד אולמרט, שר הביטחון עמיר פרץ ושרת החינוך יולי תמיר. "אני מניח שמצבה של שדרות מוכר לכל הגורמים ואני מבין שהפגישה זומנה בעקבות האירועים האחרונים", אמר מויאל. "הדרישות שלנו מראש הממשלה ומהשרים בכל התחומים מונחות לפניהם כבר זמן רב, כשהנושא העיקרי הוא כמובן ההיערכות בשעה הזו ובימים הללו לירי הקסאמים וההשלכות שלהם".

 

לימודים במתכונת מלאה אבל לא בביטחון מלא

הבוקר, כאמור, יפעלו בתי הספר היסודיים בשדרות במתכונת רגילה, למעט קבוצות תלמידים שייצאו ל"יום הפוגה בתל אביב", כהגדרת העירייה. התלמידים יבקרו בכיכר רבין, מוזיאון ישראל ובפארק הירקון. כמו כן, במהלך השבוע הקרוב תגובש תוכנית למרתונים לימודיים עבור תלמידי י"א וי"ב שלמדו באופן לא רציף בשבועות האחרונים. חלקם אמורים לגשת לבחינות בגרות בחורף ובמשרד החינוך כבר הודיעו כי יזכו להקלות בעקבות המצב הביטחוני.

 

הורים רבים טענו אתמול כי בעקבות שיחות עם מנהלי בתי הספר שורר בלבול רב, ולא כולם יודעים כיצד תנהג מחר מערכת החינוך, בעיקר בשל העובדה כי לא כל מבני הלימוד בעיר ממוגנים. בעירייה מקווים שהשגרה תחזור החל ממחר באופן הדרגתי לשדרות לאחר שהשבת הייתה שקטה באופן יחסי, גם אם הרחובות היו דלילים למדי ולא נראתה בהם כמעט תנועת אנשים וכלי רכב.


בתי הספר בשדרות ייפתחו מחדש (צילום: אמיר כהן)

 

יושבת ראש ועד ההורים בשדרות, בתיה קטר, הייתה בין מאות התושבים שירדו ביום חמישי לאילת. בשיחה עם ynet אמרה אמש: "אני מניחה שמי שנשאר בשדרות, ישלח מחר את ילדיו לבתי הספר. מאות ילדים נמצאים פה באילת, וגם אני נמצאת פה איתם. הילדים האלה חוו פה ימים שלא חוו כבר הרבה זמן, ועל פי נציגיו של ארקדי גאידמק שמממן את שהותם פה, הם אמורים להישאר פה עד יום רביעי. מתוכננות להם פעילויות רבות ומהנות. אני שמחה מאוד שמשרד החינוך וגורמים נוספים התעוררו מאוחר מידי והחליטו להוציא את הילדים משדרות. אין לי ספק שזה נעשה בגלל פעילותו של גאידמק. אנחנו הרי פונים כבר שנים בבקשה להוציא מפה את הילדים מידי פעם".

 

יו"ר הנהלת קיבוץ נחל עוז וחבר קיבוץ בארי, חיים ילין, שיגר היום מכתב לראש הממשלה אהוד אולמרט לאחר ששמע את התבטאותו בנוגע לירי הקסאמים, כאשר אמר כי המלחמה הזאת איננה "זבנג וגמרנו". במכתבו כתב ילין, אשר חווה מספר לא מבוטל של נפילות רקטות בקיבוצו: "הרשיני בבקשה להעיר כמה הערות. אנו, יישובי סובב עזה ושדרות, חיים מזה שש שנים תחת מלחמה. ברור שזה לא 'זבנג וגמרנו', רק ברצוני לדעת על מנת להסביר לילדיי, לאורחים ולמשפחה שכבר לא באים לבקר, כמה שנים זה 'זבנג' וכמה מצוקות זה 'גמרנו'.

 כמה שנות אשראי נוספות נדרשות לממשלת ישראל מילדי שדרות ויישובי סובב עזה, וכמה מצוקות עוד יעברו ילדינו עד ליום שיוכלו לשמוע 'בום' של טריקת דלת מבלי להיכנס מתחת לשולחן?".

 

"אדוני ראש הממשלה", הוסיף ילין. "אנו חיים את חיינו, מתמודדים עם בעיות פרנסה, הגירה שלילית אזורית, מערכות חינוך מצוינות וקיצוץ תקציבים, וכל זאת בתקווה לאותו שקט מיוחל. כל מי שחי את המלחמה אינו תמים, אבל גם יודע שיש אזורים שלמים במדינתנו שחיים באותו שקט מיוחל, וכדי שהאזור לא יהפוך לעיר רפאים, יש הכרח לתמוך בתושבים, לא ב 'זבנג וגמרנו', אלא בתהליך שסופו ידוע. מקום שלכל אדם נורמאלי כיף לחיות בו".


פורסם לראשונה 18/11/2006 20:54

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אמיר כהן
נזק שגרמה רקטה לקיבוץ בנגב המערבי
צילום: אמיר כהן
צילום: אמיר כהן
תושבי שדרות נוסעים לאילת. מי שנשאר יילך ללמוד
צילום: אמיר כהן
מומלצים