שתף קטע נבחר

אתם שומעים? יום התרמה למען ארגוני החירשים

חמישה ארגונים מובילים את "הטה אוזן לדממה", יום ההתרמה השנתי למען החירשים וכבדי השמיעה בישראל, המהווים עשרה אחוז מכלל האוכלוסייה. "אדם המתקשה בשמיעתו נראה ככל האנשים, לכן לא תמיד אפשר להבחין במצוקה שלו", הם אומרים

ספק אם בפעם הבאה שתלכו ברחוב, מלינים על צפירות המכוניות, נחרות אגזוזי האוטובוסים וצעקות העוברים והשבים, תזכרו ש-10 אחוז מהישראלים יכולים רק לחלום על ההמולה הזו. שכן כ-700,000 אנשים בישראל חיים בעולם של דממה ומתמודדים עם לקויות שמיעה בדרגות שונות, מתוכם כ-8,000 חירשים. למען אלה יתקיים היום (שני) "הטה אוזן לדממה", מבצע ההתרמה השנתי המשותף לארגוני החירשים בארץ.

 

"אדם המתקשה בשמיעתו נראה ככל האנשים ולכן פעמים רבות קשה להבחין במצוקה שלו", אומרים יוזמי המבצע. "הירידה בשמיעה באה לידי ביטוי חיצוני באופן התקשורת שלו, במערכת ההגברה האישית וגם בקושי לקיים קשרים חברתיים עם אנשים שומעים. הניסיון לפרוץ מבעד לעולם הדממה, הנתקל פעמים רבות בהתעלמות מצד הסביבה, הוא אחת הסיבות לקיום יום ההתרמה השנתי שמטרתו גם להעלות את המודעות למצוקת לקויי השמיעה".

 

יוזמי יום ההתרמה מזכירים את אמרת חז"ל לפיה העין היא אמנם ראי הנפש, אבל האוזן היא השער אליה. "אנחנו מקווים להביא את הציבור לפתיחת הלב למען החירשים וכבדי השמיעה", הם אומרים. "רק באמצעות הכספים שייאספו במבצע ההתרמה נצליח להמשיך לפתח את השירותים לחירשים וכבדי השמיעה בישראל ולדאוג לרווחתם".

 

שירותי רווחה וטיפול מקיפים

בהיעדר תמיכה ממשלתית מקיפה, ארגוני החירשים בישראל אמונים על שירותי טיפול ורווחה המיועדים לציבור לקויי השמיעה מינקות ועד בגרות. "אח"א"  (אגודת החירשים בישראל) מפעילה 17 מועדונים חברתיים ברחבי הארץ, המקיימים קבוצות תיאטרון וספורט, מקהלות, דיונים בשפת הסימנים ועוד. "המטרה היא להוציא את החירשים וכבדי השמיעה מהבדידות בה הם נמצאים לעומת החברה השומעת", אומרת מנכ"לית הארגון אסתר תירוש.

 

"מיח"א" (מחנכי ילדים חירשים) עוסק בחינוך, שיקום וטיפול באוכלוסיית הילדים בגיל הרך הלוקים בשמיעתם. "המטרה היא להבטיח את מיצוי הפוטנציאל של הילדים, צמצום הפער בינם ובין ילדים שומעים ושילובם בחברה השומעת",

 מסבירים בארגון. "פעילות נוספת היא הדרכה וייעוץ להורים שמתמודדים לראשונה עם גילוי החירשות אצל ילדיהם".

 

בהגיע הילד החירש לבית-הספר מלווה אותו לאורך כל שנות לימודיו ארגון "שמע" (ארגון הורים לילדים חירשים וכבדי שמיעה), המטפל בשילובם של כ-3,500 תלמידים במערכת החינוך. בנוסף, מפיק הארגון הצגות המיועדות לתלמידים חירשים וכבדי שמיעה, שאינם יכולים ליהנות בחיי היומיום מפעילות תרבותית.

 

את 200 הסטודנטים לקויי השמיעה הלומדים במוסדות להשכלה גבוהה בישראל מלווה "המכון לקידום החירש" , המקיים עבורם יום סטודנט. "אנחנו פועלים ושואפים לשיתוף פעולה עם גופים בקהילה במטרה לאחד את כל הכוחות לרווחת אוכלוסיית החירשים וכבדי השמיעה, תוך פיתוח ויישום תוכניות חדשניות וקירוב אוכלוסיית השומעים לצורכיהם", אומרת מנכ"לית המכון יעל קקון, ומציינת כי המכון מפעיל קורסים למתחילים ומתקדמים בשפת הסימנים.

 

ואילו למען החירשים המתמודדים גם עם עיוורון מפעיל מכון "בית דוד"  שירות סוציאלי, מרכז למידה, מועדון חברתי ועוד.

   
  • מבצע "הטה אוזן לדממה", שני 20.11. לפרטים נוספים ותרומה התקשרו 1-800-333-022

פורסם לראשונה 19/11/2006 16:27

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
"האוזן היא השער לנפש". אילוסטרציה
צילום: סי די בנק
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים