10 עובדות על קסניקל
היא התרופה היחידה המפחיתה את ספיגת השומן בכל ארוחה, מסייעת בתהליך ההרזייה ומפחיתה סיכון ליתר לחץ דם וסוכרת. אבל גם לקסניקל יש צדדים לא נעימים, בעיקר על הכיס והתחתונים. הנה כל הפרטים שלא סיפרו לכם על קסניקל, גלולת ההרזיה שמשגעת את העולם
היא לא תרופת פלא, אבל קשה להתווכח עם התוצאות: התרופה "קסניקל" של חברת רוש היא היחידה שמונעת ספיגת חלק מהשומנים בארוחה, מסייעת בתהליך ההרזייה ואף מפחיתה את הסיכון לרמות גבוהות של שומנים בדם. אבל כמו כל תרופה, גם קסניקל טומנת בחובה תופעות לוואי וסייגים. הנה גילגולה של תרופת ההרזייה המצליחה בעולם:
1. מהפטרייה בספרד למעבדות שוויץ
מדעני חברת התרופות השוויצרית רוש חיפשו חומרים המצליחים לעכב את פירוק השומן במעיים. במהלך החיפושים, נמצא מיקרואורגניזם על גבי פטריה באדמת מלוקה בספרד, המפריש חומר שמצליח לעכב את ספיגת השומן.
2. מסתערים על המעיים
החומר הפעיל ב"קסניקל" הוא אורליסטאט. המדובר במולקולה המעכבת את האנזים ליפאז המופרש מהלבלב. האנזים הזה אחראי על פירוק שומנים מסוג טריגליצרידים. בלעדיו, טריגליצרידים מהמזון לא יעברו למצב של חומצות שומן. התוצאה: השומנים מופרשים, כשהגוף לא מסוגל לספוג אותם.
3. יורדים בגדול
במחקרים קליניים נמצא כי בין 35 עד 55 אחוז מהמשתמשים בתרופה הצליחו להוריד עד 5 אחוז ממשקלם, ו-17 עד 24 אחוז הצליחו להשיל עד 10 אחוז ממשקלם. עם זאת, חלק גדול מהמשתמשים עלו במשקלם לאחר שהפסיקו ליטול את התרופה.
4. פחות כולסטרול
מעבר לירידה במשקל, הראו מחקרים כי התרופה מסייעת להפחית 25 עד 30 אחוז מספיגת הכולסטרול מהמזון ובכך להפחית את הסיכון למחלות לב, יתר לחץ דם וסוכרת.
5. בלי רופא
לאור ההצלחה, אישר לאחרונה מינהל המזון והתרופות האמריקני לשווק את התרופה לרכישה גם בלא צורך במירשם רופא. בארץ עדיין תאלצו לבקש מרופא המשפחה מירשם לתרופה.
6. רק לפני ארוחה
את הקסניקל נוטלים משעה לפני ארוחה עד שעה אחריה. אם תטלו אותה בטווח אחר, היא לא תשפיע כלל על המזון שטחנתם. התרופה גם אינה משפיעה כלל על מרכיבים אחרים בתפריט כמו פחמימות או חלבונים.
7. קחו ויטמינים
פעילותה של הקסניקל היא מקומית במעי. רק כאחוז אחד מהתרופה נספג לדם ולשאר מערכות הגוף. מסיבה זו אושרה התרופה לשימוש ללא מגבלת זמן, גם אצל ילדים. עם זאת, התרופה עלולה לעכב את ספיגת הויטמינים הקרויים "מסיסי שומן". מדובר בויטמינים A, D, E, K. מסיבה זו ממליצים למשתמשים ליטול תחליפי ויטמינים במהלך השימוש.
8. מה בגלובוס
על פי הדיווחים שהתקבלו בחברת "רוש", עד היום הושלו ברחבי העולם כ-26 אלף טון בקרב משתמשים בקסניקל.
9. תרימו את הבלטות
מהקסניקל לא תצאו בזול. התרופה אמנם מסובסדת בהנחה קלה לחברי הביטוחים המושלמים של חלק מקופות החולים, ועדיין היא אינה בסל הבריאות. תמורת השימוש בקסניקל תצטרכו לשלשל (ע"ע גם בעובדה הבאה) כ-450 שקלים בחודש.
10. זהירות, זה בורח!
מה, חשבתם שהכל מושלם? אז זהו, שאין טוב בלי פחות טוב. גם לקסניקל תופעות לוואי, אולם ב"רוש" מציגים אותם לתפארת גם כאפקט מחנך: אם המשתמש ממשיך לצרוך כמויות גבוהות של שומנים, גורמת התרופה לנפיחות המלוות בשילשול שומני המותיר כתם על התחתונים. ההמלצה שלנו: לכווץ שרירים ולהתאפק עד לשירותים.