שתף קטע נבחר
 

שלחנו עופות למעבדה - הנה התוצאות

הניסוי שלנו כלל שמונה דגימות של כבד עוף טרי או קפוא שנרכשו במרכולים שונים ברחבי הארץ ונבדקו על ידי מעבדת "בקטוכם". מאחר שריכוז הארסן בכבד תמיד יהיה גבוה יותר מאשר בבשר העוף, פיתחה האפידמיולוגית האמריקאית ד"ר תמר לסקי שיטה שלפיה אפשר לחשב את כמות הארסן בבשר העוף מתוך הארסן בכבד.

 

המיקרוביולוג האמריקאי ד"ר ג'ון סטולס, שחישב לשיטתה את ממצאנו, קבע שריכוז הארסן בבשר העוף עומד בממוצע על 0.34 חלקים למיליון (אגב, ריכוז זה דומה למה שלסקי עצמה מצאה במחקרה שעורר שערורייה בארצות הברית).

 

כאמור, אין למרכולים שליטה ו/או בעיה הקשורה להימצאותו של הארסן במוצר הנמכר, כך שמכירתו אינה אסורה.

 

בארבעה מרכולים בצפון הארץ נמצא ארסן בכבד בכמויות הנעות בין PPM 0.5 (חלקים למיליון) ליותר מ-PPM 1.00.

 

בשני מרכולים במרכז הארץ נמצא ארסן בכבד בכמויות הנעות בין פחות מ-0.400 לפחות מ-PPM 1.00.

במרכול בדרום נמצא ארסן בכבד בכמות של PPM 1.00.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים