ילדי שדרות יצאו לפעילויות ברחבי הארץ
רחובות שדרות ריקים, ורק מעטים יוצאים מהבתים בחג החנוכה. ילדי העיר הועברו לרחבי הארץ, הרחק מטווח הקסאם. בעלי העסקים חוששים כי בקרוב הם יתחילו לסגור חנויות. ואילו במרכז לבריאות הנפש מתלוננים על מחסור בכוח אדם
למרות חופשת החנוכה, הרחובות בשדרות היו היום (ד') ריקים. התושבים שהבינו שהפסקת האש הסתיימה טרם זמנה חוששים לצאת מהבית, במיוחד לאחר שמאז שעות הצהריים שיגרו הפלסטינים שש רקטות קסאם. חלק מבני הנוער נמצאים בפעילויות שונות ברחבי הארץ "כדי להיות רחוקים מטווח הקסאם". ראש עיריית שדרות, אלי מיואל, אמר ל-ynet: "תכננו שתהיה להם פעילות מחוץ לעיר - מדן ועד אילת".
האמיצים מבין תושבי שדרות הגיעו למרכז העיר על-מנת להדליק חנוכייה שנבנתה משרידים של רקטות קסאם. לאחר הדלקת הנרות מיהרו כולם לבתים, על-מנת להיות במקום מוגן יותר. "הייתי בטוח שתהיה קצת תנועה, שיגיעו קצת קונים, אבל זה לא קורה. במצב הזה עוד מעט יתחילו לסגור פה חנויות", אמר אורן, בעל חנות בעיר.
מי שיכולה לקבוע איך השפיעה הפסקת האש על תושבי העיר, היא מנהלת מרכז בריאות הנפש בשדרות, ד"ר אדריאנה כ"ץ. לדבריה, היא ממש לא מרגישה את השפעת הפסקת האש. "ממשיכים להגיע אלינו בקצב של למעלה מ-15 אנשים בשבוע. לאחר נפילה מגיעים עוד יותר פונים. אחרי נפילת הקסאם ביום חמישי הגיעו שמונה אנשים אלינו לטיפול, והמצב פה הוא על גבול הקטסטרופה".
לדברי ד"ר כ"ץ, המרכז לבריאות הנפש סובל ממחסור בכוח אדם. "יש לנו צוות של שני פסיכיאטרים, עובד סוציאלי ותקן של חצי פסיכולוג. המצב מייאש והטיפול פה לא יכול להיות מקצועי. אי אפשר לטפל ב-50 אנשים ביום כפי שכבר קרה פעמים רבות בעבר, זה לא מקצועי. אנו שומעים על תקציבים, אבל הם לא מגיעים לכאן. החמור מכל שהמקום הזה עדיין לא ממוגן".
שגרה בקיבוצים
ויש כאלו שמעריכים את עמידתם האיתנה של תושבי שדרות. אלי מויאל קיבל אמש בשם תושבי העיר את פרס מרכז בגין על עמידתם מול ירי הקאסמים. "זה מחמם את הלב שמישהו זוכר אותנו. לצערנו ירי הרקטות נמשך פה כל הזמן. אבל לאנשים מבחוץ היתה תחושה שיש הפסקת אש, דבר שלא היה. הרי צריך להקשיב לפלסטינים, הם הכריזו על הנמכת הירי לא הפסקת אש", אמר מויאל.
בקיבוצים ובישובי עוטף עזה התקיימו הפעילויות ומסיבות החנוכה כמעט כרגיל, למעט העובדה שהוקפד לקיים אותם במבנים סגורים ממוגנים. ברוב הקיבוצים ציינו שהשיגרה חשובה לילדים, על כן השתדלו לקיים את הפעילויות כרגיל. ראש מועצת שער הנגב, אלון שוסטר, שהוא תושב קיבוץ מפלסים, אמר כי "אין ספק שכל ירי מגביר את תחושת החרדה וזה מחלחל, אבל יש מין תחושה שכל עוד הרקטות נופלות מחוץ ליישוב, אז לכאורה הכל בסדר והחיים ימשיכו להתנהל כשיגרה. אנחנו מנגד נמשיך לקיים את המאבקים שלנו למיגון בתי התושבים בקיבוצים".