תגובה: בית הדין אינו מושפע מדעת הציבור
הנהלת בתי המשפט מגיבה: "סגנון הפסיקה" של בית הדין לעבודה אינו מושפע מרוחות השעה ומהדעות הרווחות בציבור אלא מהדין וההלכה הפסוקה. בית הדין קיים דיון מהיר בנושא הלנת השכר ברשויות, הורה לשלם את השכר ועקב אחרי התשלום, וכך שולם שכר ב-23 רשויות
מהנהלת בתי המשפט נמסר בתגובה לטענות שהועלו בכתבה:
בנושא ל"סגנון הפסיקה" של אדלר ובית הדין: לפי העיקרון המנחה את מערכת המשפט ושופטי בתי הדין לעבודה והנשיא אדלר בכללם, ניתן פסק הדין לפי עובדות המקרה ובהתאם לדין ולהלכה הפסוקה הרלוונטיים לעניין. בבית הדין מכהנים שופטים מקצועיים ולצידם נציגי ציבור. אב בית הדין הוא אחד מחמישה. פסיקת בית הדין אינה מושפעת מרוחות השעה ומדעות אלה ואחרות הרווחות בציבור. ביטוי מובהק לחשיבות מעמדו של בית הדין לעבודה ניתן בדו"ח ועדת זמיר.
בנושא לניהול הדיונים בעניין השביתה הכללית במשק והלנת השכר ברשויות: בתוך שעות מהגשת העתירה כונס בית הדין הארצי וקיים דיון דחוף בבקשה. בסיום הדיון ניתנה החלטת ביניים, בה נקבעה החבות לתשלום שכרם של עובדי הרשויות המקומיות ועובדי המועצות הדתיות. בהמשך התקיימו ישיבות מעקב ודיווח על ביצוע תשלום השכר בפועל. בדרך זו, הסתייע, עד כה, תשלום שכר העובדים בכ-23 רשויות.
בנושא מכתבי פיטורים לעובדים: בהיבט הרחב יצוין כי טענה לפיה נמסר או לא נמסר לעובד מכתב פיטורים, עשויה להוות חלק ממכלול הטענות והראיות בתביעה. אולם, אין בה כשלעצמה כדי להכריע את הכף בהחלטה הסופית אם העובד פוטר או התפטר, ולא לא על מכתב ממין זה בלבד, יקום וייפול דבר. במסגרת זו אין להתייחס למקרים הספציפיים, אשר נדונו והוכרעו על פי נסיבותיהם, והמענה נמצא בפסק הדין שניתן באותם מקרים, לגופו של עניין.
בנושא פיצויי הלנת שכר: מדיניות בית הדין בעניין פסיקת פיצויי הלנה מצאה ביטויה בפסיקתו המנחה, המבוססת על מכלול השיקולים המשפטיים הצריכים לעניין.
בנושא ההסתדרות ועדי העובדים: בפסיקת בית הדין הארצי לדורותיו נקבעה חשיבות מעמדם של ארגוני העובדים וועדי עובדים, במיוחד בכל הנוגע להגנה על זכויות העובדים המאורגנים. כן נפסק כי במקום עבודה מאורגן בו מייצג ארגון העובדים את כלל העובדים במפעל, עשויים להיות מקרים בהם אינטרס הכלל הוא שיכריע את הכף. זאת, בכפוף להלכות משפטיות בדבר הייצוג ההולם שחבים ארגוני העובדים לכל אחד מהעובדים המאורגנים.
בנושא פיטורי עובדים: בבואו להכריע בעניינים הנוגעים לפיטורי עובדים פוסק בית הדין לפי מכלול הראיות, לרבות התחייבויות ארגון העובדים בהסכמים הקיבוציים והסכמי העבודה האישיים, עליהם חתומים העובדים.