רייס: ליישם לאלתר את הסנקציות על איראן
מזכירת המדינה האמריקנית קראה למדינות העולם ליישם באופן מיידי את הסנקציות שהטילה מועצת הביטחון: "זהו איתות לאיראן להשעות את פעילויותיה הרגישות ולבחור בדרך המשא ומתן". ובסין אומרים: סנקציות אינן הפתרון
מזכירת המדינה האמריקנית, קונדוליזה רייס, קראה הלילה (יום א') למדינות העולם ליישם באופן מיידי את הסנקציות נגד איראן, אותן אישרה אמש פה אחד מועצת הביטחון של האו"ם. בעקבות הצהרת משרד החוץ האיראני על כך שאין למדינה כוונה להפסיק את פעילותה הגרעינית, אמרה רייס שטהרן ממשיכה לבודד את עצמה מהקהילה הבינלאומית וזה האות עבורה לחדול מפעילות גרעינית ולבחור בהידברות.
בהודעה שפירסמה אמרה רייס כי "בפעולותיה שלה, מוסיפה איראן לבודד את עצמה מהקהילה הבינלאומית. החלטת מועצת הביטחון היא איתות חזק עבור הממשלה האיראנית לכך שעליה לקבל על עצמה את התחייבויותיה הבינלאומיות, להשעות את פעילויותיה הרגישות ולבחור בדרך המשא ומתן שארצות הברית ושותפותיה הציעו לפני חצי שנה". מזכירת המדינה הוסיפה כי על כל המדינות "לנקוט בפעולות מיידיות" כדי לעמוד בהחלטת הסנקציות.
מוקדם יותר הצהיר תת-מזכירת המדינה, ניקולס ברנס, כי ממשל בוש ינסה ללחוץ על רוסיה, סין, יפן ומדינות האיחוד האירופי לנקוט בצעדים חריפים יותר נגד איראן בהמשך - כולל הפסקת הלוואות כספים. "היינו שמחים לראות מדינות עושות עסקים כרגיל עם איראן".
שרת החוץ הבריטית, מרגרט בקט, אמרה שההחלטה מהווה עדות לתמימות הדעים בקהילה הבינלאומית על כך שאין לאפשר לטהרן להשיג אמצעים לייצור נשק גרעיני. "אם איראן לא תנקוט בצעדים הדרושים כדי להבטיח שתוכניתה היא למטרות שלום, מועצת הביטחון נחושה לפעול".
סין: סנקציות הן לא הפתרון
בעוד שמדינות אחרות שמו את הדגש על איומים בדבר העתיד לבוא, סין קראה לשוב לשיחות עם איראן. דובר משרד החוץ הסיני אמר כי למרות שארצו תמכה בהצבעה במועצת הביטחון של האו"ם בהטלת הסנקציות על איראן, בייג'ינג אינה מאמינה שעיצומים יכולים לפתור את הבעיה.
"אנחנו מקווים שההחלטה תיאכף ברצינות, אולם בד בבד אנו חושבים שסנקציות אינן המטרה והן לא יוכלו להוות פתרון סופי לבעיה", אמר דובר משרד החוץ של סין ליו ג'יאנצ'או. "סין קוראת לכל הצדדים להמשיך במאמצים הדיפלומטיים ולפעול למען חידוש מוקדם ככל האפשר של שיחות במטרה להגיע לפתרון מקיף וארוך טווח".
אולם לא נראה שההחלטה, או ההצהרות שבאו בעקבותיה, הותירו רושם על האיראנים, שמיהרו להצהיר כי ימשיכו בתוכנית הגרעין כמתוכנן. במשרד החוץ האיראני אמרו שהעשרת האורניום תימשך חרף ההחלטה, ודובר המשרד אף טען שהיא "אינה חוקית" ומנוגדת לכללי האו"ם משום שהיא חורגת מסמכותה השיפוטית של מועצת הביטחון.
ממשרד החוץ האיראני נמסר כי: "ההחלטה מעידה שחלק מהחברות הקבועות במועצת הביטחון, במיוחד ארה"ב ובריטניה, עדיין מעוניינות להשתמש בגוף הזה לצרכיהן, בעוד שמעצמות אלה לא עומדות במחויבויות שלהן לאמנה לאי הפצת נשק גרעיני (NPT) וממשיכות בפיתוח כורים גרעיניים".