אמריקה חולקת כבוד אחרון לנשיא פורד
מכובדים מכל העולם חלקו בוושינגטון כבוד אחרון לנשיא ארצות הברית המנוח ג'רלד פורד. הנשיא בוש ומזכיר המדינה לשעבר קיסינג'ר נשאו הספדים. מחר ייטמן במחוז ילדותו במישיגן, שם הקים מוזיאון על שמו
נשיא ארצות הברית ג'רלד פורד, שהלך לעולמו בשבוע שעבר, עזב היום (ג') בפעם האחרונה את גבעת הקפיטול בוושינגטון. לאחר יומיים במהלכם הונח ארונו במושב הסנאט ורבבות אזרחים חלפו על פניו, הועבר ארונו לקתדרלה הלאומית בוושינגטון לטקס אשכבה סגור במהלכו חלקו מכובדים מכל העולם כבוד אחרון לנשיא המנוח.
כ-3,000 מכובדים - ראשי מדינות, שרים, מלכים ונסיכים - באו לבירה האמריקנית. את ישראל מייצג בטקס המשנה לראש הממשלה שמעון פרס. הטקס החל עם 38 צילצולי פעמון - לזכרו של הנשיא ה-38 של ארצות הברית. הנשיא ג'ורג' בוש, מזכיר המדינה לשעבר הנרי קיסינג'ר - ששירת בממשלו של פורד - ומגיש החדשות הנודע טום ברוקאו, נשאו הספדים. בוש כינה את פורד "סלע של יציבות".
הרעייה בטי פורד מול הארון (צילום: רויטרס)
הטקס נערך ביום שהוכרז על ידי הנשיא בוש כיום אבל לאומי לזכרו של פורד. כמעט כל זרועות הממשל הפדרלי הושבתו וגם שירותי הדואר לא עבדו במתכונת הרגילה. רוב השווקים שבתו ממסחר, לרבות הבורסה בניו יורק ונסדא"ק.
ג'רלד פורד היה הנשיא האמריקני היחיד שהגיע לבית הלבן מבלי שנבחר לתפקיד. תחילה הוא מונה על ידי הנשיא ריצ'ארד ניקסון לשמש כסגנו, לאחר התפטרות סגן הנשיא ספירו אגניו בשל פרשיית שחיתות. לאחר פרשת ווטרגייט, התפטר הנשיא ניקסון ופורד ירש את תפקידו. הוא שימש כנשיא בין השנים 74' ל-76'.
עיקר מאמציו של פורד בתקופת כהונתו יוחדו לשיקום האמון הציבורי במוסד הנשיאות וממשל האמריקני שנפגע קשות בעקבות פרשת ווטרגייט. זמן קצר לאחר עם כניסתו לתפקיד העניק חנינה לניקסון - צעד שהוליד גל ביקורת ציבורית אך כעבור שנים הוכר כמהלך אמיץ ונכון. פורד היה הנשיא שהאריך ימים יותר מכל קודמיו. הוא מת בגיל 93 בביתו בקליפורניה.
לאחר האשכבה יוטס ארונו של פורד לגרנד רפידס, מישיגן, שם גדל. לאחר טקס קצר במוזיאון שהקים על שמו תתקיים הלוויה פרטית בכנסיה מקומית. ארונו של פורד ייטמן בשטח המוזיאון שהקים.