10 טון של בשר מקולקל נתפסו באילת
במהלך בדיקה שיגרתית בבית עסק המספק בשר ודגים לבתי מלון ולחנויות באילת, גילה הווטרינר העירוני עשרות קרטונים ובהם בשר שתוקפו פג. "אכילת בשר מקולקל עלולה לגרום גם להרעלות מזון המוניות", אמר הווטרינר שהוסיף כי מדובר בכמות גדולה מאוד שטרם נתפסה בארץ
עשרה טון של בשר ודגים שלא ראויים למאכל אדם, בשווי של למעלה משלושה מיליון שקלים, הושמדו היום (א') לאחר שאנשי המחלקה הווטרינרית של העירייה פשטו על בית עסק מקומי, שנחשב לאחד מספקי המזון הגדולים בעיר. לדברי הווטרינר העירוני, ד"ר אורן אברמוביץ', מדובר בכמות גדולה מאוד של בשר ודגים שתוקפם פג, שטרם נתפסה בארץ. בעירייה יחליטו בקרוב האם להגיש כתב אישום נגד בעל העסק המספק בשר לבתי מלון וחנויות בעיר.
הבשר התגלה לאחר שהווטרינר העירוני של אילת ערך ביקורת שגרתית במקום. על מה שאירע, סיפר אברמוביץ' ל-ynet: "כשנכנסתי לחדר הקירור הראשון מצאתי קרטון או שניים שבהם הבשר פג תוקף, אבל כשהרמתי את העיניים למעלה, ראיתי שיש עוד קרטונים של בשר שתוקפו פג, אז הבנתי שמדובר בתפיסה גדולה. כשסיימתי לבדוק את חדר הקירור הראשון, עברתי לחדר השני וחשכו עיניי, ראיתי משטחים שלמים של בשר במצב ירוד מאוד לפי צבע, ריח ומרקם".
חלק קטן מהבשר המקולקל שנתפס באילת (צילום: מאיר אוחיון)
על הסיכון באכילת בשר ודגים שתוקפם פג, אמר ד"ר אברמוביץ': "לא כל יום נתקלים בכזה דבר. מוצרים אשר פג תוקפם ושמגיעים לצלחת בסופו של דבר, עלולים לסכן בצורה חריפה את בריאות הציבור ואף עשויים לגרום להרעלות מזון המוניות. המטרה היא לא לפגוע באותו בית עסק, אלא בדרך הזאת להסביר את חשיבות הנושא שבריאות הציבור היא מעל לכל".
לדברי ד"ר אברמוביץ', הוא דיבר על התפיסה עם וטרינרים ברחבי הארץ, שלא האמינו כמה בשר שתוקפו פג תפס. "דיברתי עם חברים וטרינרים מרשויות גדולות יותר בארץ והם פשוט לא האמינו, אמרו שזה בלתי נתפס. אצלם, כשתופסים כמה מאות קילוגרמים מדובר בחגיגה, אבל במקרה הזה מדובר בכמויות אסטרונומיות. המצב באילת דווקא טוב, רוב העסקים בעיר שומרים על רמה גבוהה של היגיינה ותברואה וישנם עסקים בודדים שסורחים ומקלקלים את הסטטיסטיקה".
לאחר הבדיקה הגיעו לבית העסק פקחיות של המחלקה הווטרינרית ששקלו את הבשר והדגים וביצעו רישום מדויק של כל קרטון. משם הועמסה הסחורה על חמש משאיות והושמדה בתחנת המעבר בעיר בנוכחות הווטרינר.