המיליונר בני לנדא: "לצמצם את הילודה"
איש ההיי-טק, המיליונר בני לנדא, קורא הערב למנהיגים "לקחת אחריות" ולנקוט צעדים להורדת שיעור הילודה בישראל. הוא מסביר כי הילודה המוגברת הפכה לנטל על הכלכלה המקומית וכי "אנחנו צועדים במהירות לקראת עולם שלישי"
איש המיליונים מנסה לרסן את הילודה בישראל. המיליונר בני לנדא, מייסד חברת ההיי-טק "אינדיגו", קרא הערב (ג') בכנס הרצליה להוריד את שיעור הילודה בישראל, כדי להציל את המצב הכלכלי במדינה. "אני יודע שכל מי שדוגל בצמצום הילודה יואשם כאנטי-יהודי וכגזען, ולמרות זאת אני קורא למנהיגים לקחת מנהיגות ולנקוט צעדים בלתי פופולריים".
לנדא, שדיבר בכנס הרצליה של המכון למדיניות ולאסטרטגיה במרכז הבינתחומי בהרצליה, הוסיף כי "אנחנו צועדים במהירות לקראת עולם שלישי, שיעור הילדים מתחת לגיל 14 בישראל הוא 28 אחוז מהאוכלוסייה, פי שניים מהממוצע בעולם המערבי ומהווה נטל עצום על התעסוקה ועל הכלכלה".
לדבריו - שיעור הילודה בישראל הוא הגבוה במערב ומהגבוהים בעולם כולו. לנדא אומר שאוכלוסיית ישראל גדולה יותר מאוכלוסיית אירלנד, דנמרק ושבדיה, אבל ישראל היא מדינה ענייה בהרבה ממדינות אלה.
בקהל המאזינים לדבריו של לנדא ישבו אנשים לא מעטים מהסוכנות היהודית, אך דבריו לא עוררו זעם או תכונה כלשהי באולם, למרות שגרמו אי-נחת לכמה מהשומעים.
בשנים האחרונות - מדינות רבות באירופה נוקטות דווקא במדיניות עידוד ילודה, הכוללת בין היתר מתן קצבאות ילדים, בדומה למודל הישראלי. בדיוק בעניין זה, לנדא מציע להחליף את הקצבאות בהטבות ישירות במס הכנסה, באופן שיעודד יציאה לעבודה, במקום הגברת הילודה.
לנדא הסביר בהרצאתו כי המדד המרכזי לחוסן הכלכלי בעולם היום הוא התוצר בנפש וכי בעשור האחרון - אוכלוסיית ישראל גדלה מאוד והתוצר גדל באופן זניח. לדבריו, "בניגוד לדעה הרווחת - שהכלכלה שלנו חסונה – המיקום שלנו בטבלת העושר העולמית יורד משנה לשנה". לפיכך, אמר לנדא, ישנן שתי דרכים לשמור על החוסן הכלכלי: לעודד תאגידים בינלאומיים לפתוח מפעלים בישראל וכן להגביל את הילודה.
לאחרונה השתלח לנדא בפקידי האוצר וכינה את התנהלותם בעידוד השקעות זרות "טיפשות וצרות עין של פקידים קטנים". על מכירת ישקר לוורן באפט אמר לנדא כי "כשמתפארים בהשקעות זרות כמו עסקת ישקר - זו אשליה, כי בעסקה כזו לא נוצרים מקומות עבודה חדשים".
בני לנדא הוא מייסד חברת ההיי-טק "אינדיגו", העוסקת בצילום דיגיטאלי, שנקנתה בעבר בידי חברת הענק hp באחת מהעסקאות הגדולות ביותר בתולדות הכלכלה הישראלית. הוא עלה מפולין בשנות ה-70, הקים את החברה עם עלייתו לארץ ולאחר עיסקת המכירה - הפך אותה לחטיבה עצמאית בתוך "hp ישראל".