שתף קטע נבחר

בזכות החיסון: מחלת החצבת נעלמת מהעולם

מחקר חדש מגלה כי שיעור התמותה ממחלת החצבת הקטלנית צנח ב-60% ברחבי העולם בזכות תוכנית החיסונים. עיקר מקרי המוות נותרו באפריקה, שם נעשים מאמצים לחסן את כלל הילדים ולהכחיד את המחלה מן העולם

נתונים חדשים מגלים כי שיעור מקרי המוות ממחלת החצבת הקטלנית צנח ב-60 אחוז בזכות תוכנית חיסונים כלל עולמית שהחלה בשנת 1999. בכך מקווים החוקרים כי בתוך מספר שנים תיכחד מחלת החצבת מן העולם.

 

מחלת החצבת הנגרמת על ידי נגיף מסוג מורביליווירוס, היא אחת המחלות הזיהומיות השכיחות בעולם. הנגיף עובר דרך מערכת הנשימה וגורם תחילה לחום, שיעול, נזלת, הגדלת בלוטות לימפה, הופעת נקודות לבנות-אדומות על הלחי ובהמשך פריחה המתפשטת על פני כל הגוף.

 

אלא שלעתים המחלה מסתבכת לכדי דלקת המוח, הגורמת לפגיעה בלתי הפיכה במערכת העצבים, פרכוסים ואף פגיעה שכלית. במקרים קשים גורמת המחלה לדלקות במערכת העיכול והנשימה. אחד עד שלושה ילדים מכל 1000 חולים ימות מהמחלה. החיסון כנגד המחלה ניתן בישראל בגיל שנה ובכיתה א', כחלק מתרכיב נגד חזרת חצבת אדמת – MMR.

 

מחקר חדש שפורסם באחרונה בכתב העת הרפואי The Lancet מאשר כי חייהם של מאות אלפים ניצלו בשנים האחרונות בזכות החיסון לחצבת. באפריקה, שם מוקד התחלואה הוא הגבוה בעולם, צנח שיעור התמותה בכ-75 אחוז. כעת נעשים מאמצים גדולים להכחיד את מחלת החצבת כליל.

 

בשנת 1999 נרשמו 875 אלף מקרי תמותה ברחבי העולם, רובם באפריקה, בעקבות מחלת החצבת. בשנת 2001 הקימו ארגון הצלב האדום, יוניצ"ף וארגון הבריאות העולמי את "יוזמת החצבת" ששמה למטרה לחסן את כלל אוכלוסיית העולם כנגד המחלה.

 

הארגון פעל מול עשרות מדינות, כדי להגביר את מספר הילדים שמתחסנים למחלה בשנותיהם הראשונות. בין השנים 1999 עד 2005, מעל ל-360 מיליון ילדים ברחבי העולם קיבלו את החיסון לחצבת, כחלק מהמאמץ הכלל עולמי. כך עלה שיעור המתחסנים ברחבי העולם מ-71 ל-77 אחוז. בזכות החיסונים, צנח מספר מקרי המוות מהמחלה בשנת 2005 ל-345 אלף.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
חיסון חצבת. מכחידים את המחלה
צילום: ויז'ואל/פוטוס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים