"רק אנשים ששותפים לרעיון זה יצטרפו ליישוב"
בסוכנות מגיבים על הטענות ואומרים כי ועדות הקבלה נועדו לשמור על אופיים של היישובים כבעלי מרקם חברתי מגובש. המועצה האזורית משגב: נוהל הקליטה כולל תהליך קליטה וקריטריונים אחידים
הסוכנות היהודית מסרה בתגובה: "אופי החיים ביישוב קהילתי, המושתת על חיי קהילה, התנדבות וקבלת החלטות משותפות, מחייב שרק אנשים ששותפים לרעיון זה יצטרפו ליישוב. לשם כך הוקמו ועדות הקבלה, שנועדו לשמור על אופיים של הישובים כבעלי מרקם חברתי מגובש.
"בשנים האחרונות חל שינוי מהפכני ונקבעו קריטריונים אחידים, שקופים וברורים במטרה למנוע אפליה או שיקולים זרים בתהליך הקבלה ליישוב: בהתאם להחלטות מינהל מקרקעי ישראל נקבע כי ועדת הקבלה תורכב מנציגי הסוכנות היהודית, המנהל, משרד השיכון, המועצה האזורית, התנועה המיישבת ומנציגי היישוב.
"יתרה מכך נקבעו 4 קריטריונים ברורים הקובעים כי המועמד צריך להיות מעל גיל 18, יחיד או בני זוג, בעל יכולת כלכלית לבנות את הבית ובעל התאמה חברתית לחיי הישוב שנקבעת באמצעות מכון מיון מקצועי.
"בשנה וחצי האחרונות התקבלו ליישובים הקהילתיים בצפון יותר מ-400 משפחות, ביניהן חד- הוריות, אלטרנטיביות, מוגבלים, בני המגזר הערבי, נוצרים, דרוזים וכד'. ועל כן הטענה כאילו אוכלוסיות מגוונות או חלשות אינן מתקבלות או נתקלות בסרבול בתהליך הקבלה אינה נכונה ומוטעית".
מהמועצה האזורית משגב נמסר בתגובה: "בעבר משפחות יהודיות עתרו לבג"ץ נגד מנגנון הקליטה ביישובים הקהילתיים בטענה שאין בו צורך. במסגרת הדיונים, כל הגורמים הבינו שיש צורך בתהליך, אבל עליו להיות מובנה ושקוף. בהמשך מינהל מקרקעי ישראל גיבש ואישר נוהל קליטה, נוהל זה אשר מתייחס לכל היישובים הקהילתיים והחקלאיים בארץ קיבל תוקף בהחלטת בג"ץ.
"הנוהל כולל תהליך קליטה וקריטריונים אחידים. בראש ועדת הקליטה האזורית הפועלת על פי נוהל זה עומדת נציגת הסוכנות היהודית לישראל. הנציגים הנוספים בוועדה הם נציג המועצה, נציג משרד השיכון, נציג הגוף המיישב (אם יש) ונציג היישוב. הועדה האזורית פועלת בצורה טובה ויעילה ובשנתיים האחרונות עברו את תהליך הקליטה מאות משפחות".