פרס בקטאר: גדר ההפרדה זמנית
פרס נפגש עם האמיר של קטאר ודן עמו במצב במזרח התיכון. לשאלת סטודנטים שנפגשו עימו, השיב: "גדר ההפרדה תפורק ביום שבו יהיה הסכם שלום". בנוגע לאיתותים של אסד אמר: "הכדור בידיו" . הרצאתו בפני הסטודנטים הופרעה לא-אחת במחיאות כפיים מצידם
המשנה לראש הממשלה, שמעון פרס, נועד היום (ג') עם אמיר קטאר, השייח חמד בן חליפה אל-ת'אני. השניים דנו במשך כשעה במצב המדיני-פוליטי במזרח התיכון וכן ביחסי ישראל והפלסטינים. עוד נמסר כי האווירה בפגישה היתה טובה ובמהלכה החליפו השניים דעות בנושאים שונים.
קודם לכן, הבוקר נפגש פרס עם קבוצה של כ-60 סטודנטים, בהם בנים של ראשי השלטון בקטאר המיועדים לשרת בסגל הדיפלומטי של האמירות וכן בעמדות מפתח שונות. בנוסף אליהם נכחו בשיחה גם סטודנטים מסוריה, פקיסטן, לבנון, מצרים ומאוריטניה.
ביקור בקטאר
פרס בקטאר: "אי אפשר למנוע פיגועים הרמטית"
רועי נחמיאס, דוחא
המשנה לראש הממשלה נחת לפנות ערב בבירת קטאר וינאם בפני מאות סטודנטים וצוערים. יבקר באולפני אל-ג'זירה וינסה לחזק הקשרים בין המדינות
פרס הוסיף כי "גם היום - הנשיא בשאר אסד אינו יכול לשחק משחק כפול - מצד אחד לממן את החמאס ולתמוך בחיזבאללה ומצד שני לדבר על שלום עם ישראל".
סטודנט פקיסטני שאל את פרס מה ישראל תעשה אם איראן תתקוף אותה בגרעין. פרס השיב כי לא ירחיב מעבר לעובדה ש"נדע להגן על עצמנו בצורה הטובה ביותר". לדבריו - "ישראל מעולם לא דיברה על השמדת עם אחר בנשק גרעיני ולא איימה בכך. היחידי שמאיים בהשמדת עם ובפשעי מלחמה הוא נשיא איראן, מחמוד אחמדי-נג'אד. אני בעד המשך העמימות והמשך מאזן הכוחות".
בהמשך דבריו סיפר פרס לסטודנטים אנקדוטה, לפיה "מזכ"ל הליגה הערבית עמרו מוסא שאל אותי 'מדוע שלא תקח אותי לכור בדימונה?' אמרתי לו - אני לא רוצה שתראה שיש שם מפעלי טקסטיל ותפסיק לפחד ואז כבר לא יהיה לי תפקיד".
סטודנט אחר שאל את פרס מדוע ישראל בונה את גדר ההפרדה בין ישראל לפלסטינים, והוא השיב: "הגדר היא זמנית ולא לנצח. היא נועדה להגן על ישראל מפני מתאבדים, הברחות נשק ומסתננים. ברגע שיהיה הסכם שלום, הגדר תפורק באותו היום".
פרס ציין עוד בתשובה לשאלת הסטודנטים כי המנהיג הערבי הנערץ עליו ביותר הוא נשיא מצרים, אנואר סאדאת, "שהיה לו את האומץ כמי שנלחם מול ישראל לבוא לכנסת בירושלים ולחתום על הסכם שלום יציב".
פרס אף התייחס לכאוס בשטחים ואמר כי הוא מאוד מצטער על המצב הקיים. סטודנטית סורית שאלה אותו האם ישראל רוצה שהפלסטינים יישארו מפוצלים כדי לשלוט בהם, וזה אמר: "אצלך אולי מנהיג חזק עושה מלחמה, אבל בישראל מנהיג חזק עושה שלום. האב הרוחני שלי היה בן גוריון שתמיד חתר לשלום. הציבור בישראל אינו מבין מדוע למרות הפינוי מעזה נמשך ירי רקטות הקסאם. החמאס משמש כשליח של המנהיגות האיראנית", הוא אמר.
פרס סיים את המפגש כשייעץ לסטודנטים: "אל תהיו שבויים בסטיגמות, תקשיבו לעצמכם. העתיד הוא טכנולוגיה ומדע, תוך כיבוד המסורת".
דבריו של פרס הופסקו כמה פעמים במחיאות כפיים מצד הסטודנטים. לאחר השיחה אמרה ל-ynet הסטודנטית הסורית שהקשתה על פרס בשאלות כי, "פרס לא שינה את דעותיי". הסטודנטית, לובנה כיאלי, בת 19 שנולדה בקטאר למשפחה שמקורה בעיר חלב בסוריה, ולומדת בשלוחת אוניברסיטת ג'ורג'טאון האמריקנית בדוחא, אמרה: "יש לנו אידיאולוגיות שונות. אני מאמינה בחירות ובחופש הביטוי ואני לא רואה את זה מתקיים בפלסטין".
פרס. נפגש עם סטודנטים
צילום: רונן בוידק
קטאר (ארכיון)
צילום: איי אף פי
מומלצים