שתף קטע נבחר
 

אני חוזר הביתה

ירון אנוש חוזר לקול ישראל ולרצועת השידור הקבועה שלו רגע לפני שהשבת נכנסת. ביחד איתו יחזור לרדיו גם מדור חיפוש קרובים. "זו סגירת מעגל", הוא אומר ולא שוכח גם לסגור חשבון עם מי שצריך

שנתיים אחרי שעזב בטריקת דלת את תחנת "קול ישראל" והותיר אחריו מיקרופון מיותם ומאזינים מתגעגעים, חוזר ירון אנוש לשדר את תכניתו האהובה "קול שישי" ברשת ב'. התכנית, שסימנה לאורך שנים עבור המאזינים את המעבר בין חול לקודש, תחזור לגלי האתר בחודש מרץ וביחד עמה ישוב אנוש לשדר בתחנה גם את המדור ההיסטורי לחיפוש קרובים. "מבחינתי זהו מעגל שנסגר", אמר אנוש עם אישור לוח השידורים החדש של רשת ב' בועדת הרדיו של מליאת רשות השידור בתחילת השבוע.

 

למרות שנתיים של מאבקים פנימיים קשים ברשות השידור תחת הנהגתו של יוסף בראל, שהובילו בסופן להחלטה לעזוב את קול ישראל, אנוש שמח לחזור. "אני חוזר הביתה", אמר, "זהו מקומי הטבעי". חזרתו של אנוש קשורה, כאמור, בחילופי הראשים ברשות השידור ובקול ישראל. "הפרישה באה בזמנו כי נמאס לי מההנהלה", מאשר אנוש, "הייתי ועודי יושב ראש אגודת העיתונאים בירושלים ומתוקף תפקידי ניהלתי לא מעט מאבקים עם הרשות, מה שגרר התנכלויות. בראל ואנשיו עשו הכל בכדי לשבור אותי ובשלב מסוים, הרמתי ידיים והחלטתי לפרוש".

 

אנוש החליף את המיקרופון של רשות השידור במיקרופון הידידותי של רדיו ללא הפסקה ורדיו צפון. "היה לי נהדר ב-103fm. נורא אהבתי את האנשים ואת התחנה. זה היה היפוך מוחלט של רשות השידור. אני לא איש תמים וכשעזבתי את הרדיו לטובת 'רדיו ללא הפסקה', היה לי ברור שלא תהיה לי אותה כמות מאזינים. במשך תקופה ארוכה שאלו אותי לאן נעלמתי ומה עם התכנית, למרות שהמשכתי לשדר", הוא אומר. עם הדחתו של מנכ"ל רשות השידור, יוסף בראל, במאי 2005 והדחתו של מיקי מירו, ראש חטיבת החדשות בקול ישראל בדצמבר האחרון, הגיע הזמן להחזיר את אנוש לרדיו. "זמן קצר לאחר מינויו של מוטי שקלאר לתפקיד מנכ"ל רשות השידור הוא פנה אליי והציע שאחזור. בתחילה הכוונה היתה להחזיר רק את המדור לחיפוש קרובים אבל בסופו של דבר החלטנו על עסקת חבילה", אומר אנוש.

 

אופטימיות במסדרונות רשות השידור

אתה ממשיך לכהן כיו"ר אגודת העיתונאים במקביל לעבודה ברשות השידור?

 

"אני חוזר לרשות השידור אבל לא כאיש רשות השידור אלא כפרילנסר. אני לא רואה סתירה בין תפקידי כיו"ר האגודה לבין המשך תפקודי ברדיו. עשיתי את עבודתי נאמנה כיו"ר האגודה גם כשהייתי איש רשות השידור וממילא אני מסיים תפקידי באגודה אחרי שתי קדנציות בעוד חודש וחצי. בכל נושאי רשות השידור תעסוק ורד ברמן, שחולקת איתי את התפקיד. תמיד אמרתי את דעתי ואמשיך לומר אותה".

 

לא מוזר לחזור לגוף שבמשך שנים היית אופוזיציונר לוחמני נגדו?

 

"לא הייתי חוזר אם לא הייתי חושב ומרגיש שיש שינוי משמעותי באווירה. הייתי היום ברדיו אחרי שנה וחצי לפחות שלא ביקרתי במסדרונות. גיליתי אופטימיות שלא היתה קיימת שם מזה שנים. אני אומר את זה בזהירות אבל נדמה לי שאנשים מאוששים, שחילופי הראשים עשו טוב. אני מאוד מקווה שיהיה נחמד. אריה שקד הוא חבר, אני לא מסתיר את זה וגם אם זה לא יישמע אובייקטיבי הוא מביא אתו גישה אנושית יותר ממה שהיה קודם".

  

"קול שישי" היתה אחת מתכניות הדגל של רשת ב' עם אחוזי האזנה אדירים. מה סוד הקסם?

 

"בשבילי זה כמו לשבת על כוס קפה עם חבר טוב, כך אני מתייחס לתכנית הזו. אני אוהב אותה ובכל פעם שאני פותח את המיקרופון, אני עושה את זה בכיף כמו קבלת שבת עם חברים. זו הסיבה שהתכנית חוזרת במתכונת זהה, זה אותו המוצר. אין לי יומרות להמציא את הגלגל ואני גם לא רוצה. בגילי מסתכלים על דברים אחרת, מנקודת מבט שונה. הדגשים משתנים והיום אני מרשה לעצמי לעשות דברים שכיף לי לעשות. אם היו אומרים לי: בוא תערוך את יומני החדשות, לא הייתי עושה את זה. בכלל, מאז שעזבתי את רשות השידור החלטתי לעשות רק דברים שאני אוהב. אני מקווה שגם המאזינים יאהבו את התכנית".

  

36 אלף בקשות עזרה

התכנית, המשודרת מדי שישי בין השעות 18:00-16:00 לקראת כניסת השבת, תחזור עם הפינות הוותיקות של איתמר לוי והספרים, אליעזר יערי במבט אישי על השבוע החולף, כתב חידה בתולדות ארץ ישראל בשיתוף הארכיון הציוני וסיפורים אנושיים על בעלי חיים שיביא מנהל גן החיות התנ"כי בירושלים, שי דורון. "אני רוצה להחזיר את הפינה של שיר, הבת שלי, ששידרה מגיל חמש ועד גיל עשר פינה שבועית על כל מיני נושאים כמו אהבה ופחדים", מתלבט אנוש בקול רם, "השבוע היא התגייסה וחשבתי שיהיה מעניין לשמוע את עמדותיה באותם הנושאים מאז והיום".

 

לצד התכנית בשישי מחזיר אנוש לרדיו גם את המדור לחיפוש קרובים. "זה מדור שחובה עלינו לשדר אותו. זו מצווה ויש בי כעס גדול על כך שעם לכתי הורידו אותו", אומר אנוש, "מחקו כל דבר שהייתי קשור אליו וזה בסדר, אבל המדור הזה הוא שירות לאנשים שלא יהיו פה עוד הרבה זמן, אנשים שהרדיו הוא הצ'אנס האחרון שלהם". המדור לחיפוש קרובים נוסד בתום מלחמת העולם השנייה על ידי הסוכנות היהודית במטרה לעזור לניצולי השואה לאתר קרובים ומכרים שעקבותיהם אבדו במהלך המלחמה. עד לשנת 2000 תועדו במדור יותר ממיליון פניות. בתחילה שודר המדור בתחנת "קול ירושלים" ומאוחר יותר עם הקמת המדינה בתחנת "קול ישראל" בין השנים 1954-1950. אנוש היה זה שחידש את המדור בשנת 2000 בעקבות פניות חוזרות ונשנות של ניצולים.

 

"בכל מקום אליו הלכתי דחפו לי פתקים עם שמות. נותרו כל כך הרבה מקרים לא סגורים ולא פתורים. אצלי בבית יש קלסרים עם 36 אלף בקשות של אנשים לעזרה. אנחנו מחויבים לעזור לאנשים האלה", אומר אנוש, "מדי שבוע קיבלנו אלפי פניות ואני גאה לומר שהצלחנו לפתור כ-30% מהן. אם היה לי צוות גדול יותר, היינו פותרים יותר". בחודש הקרוב אמור לעלות לאוויר אתר אינטרנט דרכו יוכלו הפונים לאתר את קרוביהם. "זו יוזמה פרטית שלי, שאינה קשורה לרשות השידור. האתר יתורגם לעברית, צרפתית, אנגלית ורוסית ויעלה במקביל למדור".

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים