סקר: מספר הזוגות המעורבים הגיע ל-10%
התבוללות בארץ הקודש: לפני נתוני "משפחה חדשה" רק 58% מהמשפחות בישראל מורכבות מאב ואם יהודים. 5% מהזוגות הם ידועים בציבור שלא נישאו, ו-3% נישאו בנישואים אזרחיים. במקביל, 60% מהציבור נגד נישואי יהודים עם לא יהודים. רבני צהר בתגובה: על מדינת ישראל לייעל את מערך הגיור
10% מהזוגות הנשואים בישראל אינם בני אותה דת, כך עולה מנתונים שמפרסם ארגון "משפחה חדשה" בעקבות סקר שערך מכון גיאוקרטוגרפיה.
לפני נתוני "משפחה חדשה", בעקבות גלי העלייה האחרונים, רק ב-58% מהמשפחות בישראל יש זוג הורים - אב ואם שהם יהודים. 12% מהמשפחות הן לא יהודיות, ו-10% הן מעורבות. 9% מהמשפחות הן חד הוריות, 5% מהזוגות הם ידועים בציבור שלא נישאו, 3% נישאו בנישואים אזרחיים, 2% הם עובדים זרים ו-1% - משפחות חד מיניות. הנתונים פורסמו לראשונה ב"ידיעות אחרונות".
החתן היהודי כבר לא מבוקש?
עם זאת, 57% מבני הזוג היהודים שנישאו נישואי תערובת בישראל דיווחו כי הם שומרים על המסורת היהודית, לעומת 33% בלבד מבני הזוג שנישאו לבני זוג לא יהודים בארצות הברית. עוד עולה כי 60% מהציבור מתנגד לנישואים כאלה. 17% מהאנשים שאמרו כי הם תומכים בנישואי תערובת באופן כללי היו מתנגדים לכך אילו היה מדובר באחד מילדיהם.
ראשון לציון - שיאנית המעורבות
על פי נתוני "משפחה חדשה", ראשון לציון היא העיר בה מתגוררים מרבית הזוגות הנשואים נישואי תערובת. על פי ההערכות הארגון מתגוררים בראשון לציון למעלה מ-150,000 בני זוג נשואים. מתוכם למעלה מ-20,000 נישאו ב"נשואי תערובת".
בשנת 2006 הגישו בקשה לגירושין אזרחיים בראשון לציון קרוב ל-1,000 בני זוג (985). במקום השני נמצאת העיר חיפה עם 498 בקשות גירושין אזרחים ואחריהן תל אביב (491 בקשות) ואשדוד ( 335 בקשות). בסך הכל, ביקשו השנה להתיר את נישואיהם 3,585 בני זוג שהם 7,170 נשים וגברים.
מרבני צהר נמסר בתגובה כי "הסקר מראה שאחוז הגירושים בקרב משפחות מעורבות גבוה פי שלושה מאשר חלקן באוכלוסיה. הסקר מוכיח שהתא המשפחתי המעורב חלש הרבה יותר מאשר התא המשפחתי ההומוגני היהודי והסיבה לכך היא שהבסיס עליו נשענת המשפחה היהודית הוא שורשי, עמוק ובעל אחיזה במורשת ומסורת משותפת".
קריאה: לייעל את מערכת הגיור
על פי רבני צהר, "הסקר מראה שאחוז הגירושין בקרב משפחות מעורבות גבוה פי שלושה מאשר חלקן באוכלוסיה. הסקר מוכיח שהתא המשפחתי המעורב חלש הרבה יותר מאשר התא המשפחתי ההומוגני היהודי והסיבה לכך היא שהבסיס עליו נשענת המשפחה היהודית הוא שורשי, עמוק ובעל אחיזה במורשת ומסורת משותפת".
לדברי רבני צהר, "גם בארץ וגם בחו"ל הזיקה של המשפחות המעורבות למסורת ולזהות יהודית חלשה מאוד. יש לראות בחומרה מגמה זו , שכן יש לכך השלכות החורגות הרבה מעבר לתא המשפחתי והנוגעות לחוסנה של החברה הישראלית. רוב מוחלט של החברה הישראלית רוצה להתחתן בנישואין יהודים ומתנגד לנישואין מעורבים. לכן על מדינת ישראל לשפר ולייעל את מערכת הגיור דבר אשר יצמצם את נישואי התערובת במדינת ישראל ויחזק את ערכי המשפחה".
הרב עו"ד אורי רגב, נשיא האיגוד העולמי ליהדות הרפורמית, מסר בתגובה ל-ynet כי "הנתונים מלמדים לא רק על מציאות אלא על מגמה, ומדינת ישראל צפוייה לעמוד בפני אתגר גדל של נישואי תערובת. לא ניתן יהיה למנוע אותם, והם חלק מן החיים בחברה פתוחה.
"צריך להיות ברור לכל, כי הדרך היחידה להתמודד עם אתגר זה היא להכיר הכרה מלאה בגיורים של כל הזרמים המרכזיים ביהדות. פתיחת שערים של גיור ליברלי תאפשר לבני זוג רבים יותר להתגייר ולהצטרף אל עם ישראל. מי שנאבק נגד הכרה בגיורים רפורמים וקונסרבטיבים גורם לגידול נישואי התערובת בישראל
עו"ד אירית רוזנבלום צינה כי "העובדה שאין הסדרים לרישום נישואים גורמת להפרת זכויות האזרח של כל אותם האנשים".