פרקליטי קצב מזגזגים: נגיע לדיון ההדחה
אחרי הפרסום ב-ynet לפיו הנשיא קצב ופרקליטיו לא יגיעו לדיוני ההדחה בוועדת הכנסת, ואחרי ביקורת ציבורית שספגו, הודיע עו"ד ציון אמיר: נגיע לדיון. ח"כ גלנטי הגיב מוקדם יותר: "אי הגעתם של הפרקליטים מעלה שאלות רבות"
פרקליטיו של הנשיא קצב מזגזגים: אחרי לחץ ציבורי וביקורת מצד חברי הכנסת הודיעו עורכי הדין של הנשיא, משה קצב, כי יגיעו בכל זאת לדיון ההדחה שלו מחר, בוועדת הכנסת. עורך הדין ציון אמיר טילפן בצהריים (יום ג') ליו"ר ועדת הכנסת רוחמה אברהם, והודיע לה כי עורכי הדין יגיעו לדיון. זאת, למרות מכתב ששיגרו מוקדם יותר ובו כתבו כי "אין בכוונתנו להגיע".
אברהם סיפרה על שיחת הטלפון שקיבלה בתדרוך עיתונאים. עוד הסבירה כי חבר וועדת הכנסת שירצה להצביע בעד אטו נגד הדחת הנשיא בתום הליך הדיונים, יידרש להיות נוכח בלפחות מחצית מכלל הדיונים שיתקיימו בנושא.
מוקדם יותר פורסם ב-ynet לראשונה מכתבם של עורכי הדין ציון אמיר ואביגדור פלדמן. השניים כתבו כי הדיון בוועדת הכנסת הינו "משפט שדה" ועל כן אין בכוונתם להגיע. עוד כתבו כי הם מוחים על כך שבשלב זה אין בידי חברי הכנסת את חומר הראיות והם מסתמכים על הודעתו של היועץ המשפטי לממשלה כי הוא שוקל להגיש כתב אישום נגד הנשיא, בכפוף לשימוע.
השניים כתבו עוד כי "יש מי שעלול לפרש את הצעדים דנן כהיסחפות אחרי דעת קהל מתלהמת, השגת רווחים פוליטיים מידיים גם במחיר מהלכים חוקתיים חפוזים ולא שקולים". עורכי הדין טענו שאם אכן מדובר בהיסחפות שכזו - אין הדבר מקובל עליהם והם רואים בכך ניסיון חסר הצדקה לפגוע בקצב, במהלך המערכה המשפטית שהוא מנהל. לדבריהם, אין בכוונת הנשיא לנהל "משפט מקדים או שימוע מקדים" בפני הוועדה.
חברת הכנסת זהבה גלאון (מרצ), שאספה לפני שלושה שבועות חתימות של חברי כנסת כדי שיהיה ניתן לדון בהדחת הנשיא, מתחה ביקורת על ההחלטה: "הנשיא ופרקליטיו ממשיכים לצפצף על מוסדות המדינה הנבחרים. ועדת הכנסת אינה מתיימרת לקבוע אם הנשיא אשם או לא במעשים המיוחסים לו, אלא להחליט אם האיש מספר אחד יכול להמשיך ולכהן בתפקידו נוכח המעשים החמורים המיוחסים לו".
גם חבר הכנסת יצחק גלנטי (גמלאים) לא מבין למה הנשיא ופרקליטיו בחרו שלא להגיע לדיון בוועדה. "אין שום סיבה נראית לעין, המונעת מהם להגיע לוועדה ולשטוח את עמדתם. אי הגעתם של הפרקליטים מעלה שאלות רבות".