שתף קטע נבחר

 

גרמניה: על ארה"ב לדון עם רוסיה בתוכנית הטילים

בקטעים מתוך ראיון שצפוי להתפרסם מחר, אמר שר החוץ הגרמני פרנק-ולטר שטיינמאייר שארצות הברית היתה צריכה לעדכן את רוסיה וליידע אותה בכוונותיה לפרוש מערכת ליירוט טילים על אדמת פולין וצ'כיה. ארה"ב, כזכור, טענה כי מערכת הטילים נועדה להתמודד עם האיום האיראני, אך רוסיה דחתה טענה זו, ואיימה להגיב

שר החוץ הגרמני, פרנק-ולטר שטיינמאייר, טען כי ארצות הברית היתה צריכה לכלול את מוסקבה בדיונים על התוכנית האמריקנית להציב מערכת ליירוט טילים בליסטיים במרכז אירופה.

 

בראיון שהעניק שטיינמאייר למהדורת יום שני של העיתון הגרמני "הנדלסבלאט", שקטעים ממנו פורסמו היום (א'), אמר שטיינמאייר כי מאחר שהתוכנית קראה להצבת מערכת מתוחכמת להגנה מפני טילים בסמיכות לרוסיה, היה על וושינגטון לכלול את מוסקבה בסוד העניינים ולעדכן אותה בתוכניותיה. שטיינמאייר קרא לארה"ב להמשיך ולכלול את רוסיה בדיונים על הצבת הטילים.

 

"בהתחשב בעובדה שהבסיסים שבהם התכוונה ארה"ב להציב את הטילים כה קרובים לשטחה של רוסיה - הם היו צריכים להיות מעודכנים בתוכניותה של ארה"ב", אמר שטיינמאייר, בקטע מהראיון שהופץ היום לכלי התקשורת. "נוכח האופי האסטרטגי של המבצע הזה, אני מציע לארה"ב להמשיך בדיאלוג אינטנסיבי עם כל הגורמים המעורבים בעניין, בין אם ישירות או בעקיפין", הוסיף.

 

כזכור, רוסיה מתחה ביקורת חריפה על התוכנית, הכוללת הצבת עשרת מערכות ליירוט טילים על אדמתן של פולין ושל צ'כיה - כחלק ממערכת גדולה יותר שנועדה להגן על מזרח ארה"ב ועל אירופה מפני טילים שישוגרו לעברן מאזור המזרח התיכון. מחלקת המדינה האמריקנית הבהירה פעמים רבות כי הטילים אינם מהווים איום על רוסיה - אלא נועדו להגן על ארה"ב ובנות בריתה מפני האיום האיראני ואיומים נוספים. "הטילים אינם מכוונים לעבר רוסיה. למעשה, הצענו לרוסיה לשתף עימה פעולה בתחום ההגנה מפני טילים", אמר דובר מחלקת המדינה, שון מקורמק, ביום חמישי האחרון.

 

במסיבת עיתונאים שקיים פוטין לפני מעט יותר משבועיים, התרה פוטין בוושינגטון שלא לבצע את התוכנית. "המומחים הצבאיים שלנו לא מאמינים שמערכת הטילים שהוצבה במרכז אירופה נועדה להתמודד עם האיום האיראני", אמר פוטין "באופן טבעי, הדבר יגרור תגובה הולמת. היא תהיה אמנם א-סימטרית, אך יעילה", הזהיר נשיא רוסיה.

 

עם זאת, שטיינמאייר עצמו דחה את הטענה כאילו הטילים האיראנים מהווים איום כלשהו על המערב, והבהיר כי הטכנולוגיה שבה מחזיקה איראן לפי שעה אינה מאפשרת לה לשגר טילים לטווחים כה גדולים. בראיון, קרא שטיינמאייר למדינות המערב לדבוק בערוץ הדיפלומטי כדי לפתור את המשבר סביב תוכנית הגרעין האיראנית - כשם שהצליחו באפיק זה להגיע להסכמה עם צפון קוריאה לקראת התפרקותה מנשק גרעיני. "במקרה של איראן, ניתן להגביר את הלחץ הכלכלי אם כל אפיק אחר לא מניב תוצאות - אבל אני מקווה לפתרון מסוג אחר", אמר שטיינמאייר.

 

גרמניה כבר טענה בעבר כי "הדלת פתוחה בפני איראן" לחזור לשולחן המשא ומתן - זאת לאחר שטהרן דחתה את תוכנית "המקל והגזר", חבילת התמריצים הבינלאומית שהציע לה המערב בתמורה להשעייתה את תוכנית הגרעין שלה. עם זאת, איראן מתעקשת כי תוכנית הגרעין שלה היא זכות טבעית שעליה אין לה כל כוונה לוותר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שטיינמאייר. לקיים דיאלוג אינטנסיבי
צילום: איי פי
מומלצים